Campingferie i Danmarks baghave

Forårets mange helligdage er ideelle til kortere campingture. Lige uden for Danmarks grænser venter skønne oplevelser, uden at du skal køre langt. Du sparer både tid og penge, og på den måde vil der måske være mere luft i budgettet til forårets første vaffelis

Af: Anne-Vibeke Isaksen

Smukke Sverige
Ingen kan være i tvivl om Sveriges mange fortrinligheder. Naturen er noget helt særligt og meget anderledes end i Danmark. Kyststrækningen mellem Malmø og Göteborg ligger tættest på Danmark og har den største koncentration af svenske campingpladser, og de ligger ofte helt ud til skærgården. Kullen ligger fx en time fra Helsingør og byder på kuperet klippelandskab ideelt til aktiv ferie i naturen. Et godt tip er at tage cykler med hjemmefra, så du kan bruge de mange cykelruter i området. Kullabergs Naturreservat består bl.a. af en skøn bøgeskov, så der venter et smukt syn med bøgen, der springer ud og skovbunden, der er dækket af anemoner. For enden af vejen mod vest åbner klippelandskaberne sig, og du kan se hjem til Danmark i godt vejr.

Göteborg kalder
Er du mere til storbyferie eller ude efter en kombination, så byder Göteborg området på både storbyferie, skærgårdsmiljøer og øhop. Selve byen har alt det, en storby skal have, og du kan med fordele handle i byens store variation af butikker, hvor der kan være lidt at spare på valutaforskellen. Uden for Göteborgs menneskefyldte gader finder du både smukke skærgårdsmiljøer og større og mindre øer, hvor livet nærmest er gået i stå. Har du børn med, kan forlystelsesparken Lisaberg, Alfons Åbergs Kulturhus og Universeum anbefales. Vil du prøve noget anderledes, så tag på kajaktur ud i skærgården en sen eftermiddag for at nyde solnedgangen.

Magiske Malmö
Malmös naboskab med København har i den grad smittet af på byens udvikling de seneste ti år, hvor der er sket så utroligt meget. Bymidten er stadig lille og charmerende, og byens placering ved vandet er naturligvis også et stort trækplaster. På få minutter kan du være ude ved vandet. Svigter vejret, kan en tur i Emporia, der er et shoppingcenter med over 200 butikker, anbefales. I flot forårsvejr skal Malmø nydes ude, og du bliver ikke skuffet, uanet om du bliver inde i byen eller søger ud mod vandet.

Image

Ny undersøgelse om danskernes rejsevaner i Sydsverige viser:
- Danskerne er de seneste år blevet særdeles glade for at bruge weekenden på at tage et hurtigt smut til udlandet, da det giver muligheden for at opleve noget andet og få et afbræk fra hverdagen. Det er for mange danskere meget vigtigt, at en weekendtur ikke kræver en stor pengepung eller månedsvis af benhård opsparing. Det kan vi se i vores undersøgelse, hvor næsten hver tredje siger, at prisen er blandt det vigtigste. Netop det, tror vi, er en af grundene til, at Sydsverige er blevet så populært for danskere på weekendtur, da man nemt og billigt kan komme over sundet og samtidig udnytte den lave kronekurs i Sverige til at få lidt ekstra for pengene, siger Anna Kron Boysen fra Visit Sweden.

– Når det kommer til valget af destination, spiller tilgængelighed desuden en stor rolle. Således tilkendegiver hver tredje, at det er meget vigtigt, at det er hurtigt og nemt at komme dertil. På de korte ture gider vi ikke spilde tid på lang og kedelig transport, siger Anna Kron Boysen fra Visit Sweden.

Tysklands perler
Tysklands perler omfatter en hel perlekæde. Grænselandet byder på herlige byer som Lübeck og Flensborg. Mod vest kan du boltre dig i vadehavslandskaber i Ostfriessland, og mod øst venter Østersøen med skønne øer som fx Rügen.

Hovedstand Berlin
Det siger sig selv, at en by som Berlin har utroligt meget at byde på og især, hvis du interesserer dig for kunst, kultur og historie. Kun få steder i Europa vises historien fra 2. Verdenskrig så ærligt som i Berlin, og hertil kommer efterkrigstidens Berlinmur. De store kontraster mellem øst og vest ses stadig, og det gør Berlin til noget helt særligt, og så finder du hele verdens køkkener i byen og ofte til meget få penge. Berlin er også en grøn by, men hvis du er til mere natur, så er Brandenburg en oplagt anbefaling. Om foråret kan du spise dig mere end mæt i de flotteste velsmagende hvide asparges til helt andre priser end i Danmark.

Image

Hamborg overrasker
Efter flere år med Berlin som det nye hippe sted i Tyskland, får flere og flere øjnene op for Hamborg. En utroligt spændende by, som de fleste kun har set fra A7 på vej til sydens sol. Det er synd, for Hamborg er en suveræn by med meget mere end fodbold og et verdenskendt Red Light District. Havneområdet er blandt mine egne favoritter, for sjældent har jeg set noget så imponerende som Hamborg Havn og hele havnemiljøet, hvor det smukke Elbphilharmonie Hamburg begynder at tage form. Gågaden og livet omkring søerne er også hyggeligt, og Miniatur Wunderland kan anbefales i dårligt vejr, eller hvis du bare gerne vil besøge verdens største modeljernbanemuseum.

Samtlige af ovenstående destinationer kan naturligvis også anbefales til længere campingrejser eller en hel sommerferie. Kortere forårsture skal ses som små appetitvækkere, hvor du finder ud af, om du vil tilbage og bruge mere tid.

Forslag til Campingpladser

First Camp Mölle - http://firstcamp.se/campingar/molle/
Lisebergsbyn i Göteborg - http://liseberg.se
First Camp Malmö - http://firstcamp.se/campingar/malmo/
KNAUS Campingpark Hamburg - www.knauscamp.de/hamburg.html
Campingplatz Kladow Else-Eckert-Platz, Berlin - www.dccberlin.de/index.php/kladow

Find flere pladser på www.icamp.dk

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her