Campingbranchen, god campingsæson, 2016, campingforhandlere

Campingbranchen jubler over god sæson

Vejret i 2016 har været godt for landets campingpladser og campingforhandlere. Salget af nye campingvogne er gået frem, viser nye tal.

Masser af godt forårsvejr, en tidlig junisommer og et ordentlig skud sensommervejr, der strakte sig helt frem til starten af oktober. Landets campingpladser og campingforhandlere har været begunstiget af godt dansk vejr i 2016. Hos campingforhandlerne kan man aflæse det i regnskabet. Tallene viser således en fremgang i salget af nye campingvogne på 10 procent.

– 2016 har været et godt år for campingbranchen som helhed, og vejret har helt sikkert spillet ind, siger Jesper Behrensdorff, formand for Camping Branchen, der er interesseorganisation for landets campingforhandlere.

Camping varer hele året
Men der er flere forklaringer på fremgangen. Efter nogle magre år, hvor ikke mindst finanskrisen fik mange til at holde igen med køb af den helt nye campingvogn eller autocamper, er der nemlig atter blevet råd til at investere i den nye vogn.

– Det er meget tydeligt, at konjunkturerne har ændret sig, og flere har fået mod på at købe den campingvogn, de længe har drømt om, siger Jesper Behrensdorff.

Derudover bliver det mere og mere populært at forlænge campingsæsonen.

– Vi kan klart se, at der er kommet en øget interesse for eksempelvis at tage på en weekendtur i det sene efterår eller ligefrem på vinterferie med campingvognen, siger Jesper Behrensdorff og fremhæver, at der aldrig før har været så mange campingpladser, der har åbent hele året, som tilfældet er i dag. Hele 30 procent af landets i alt 450 godkendte campingpladser har således stadig åbent for de campister, som vil have det hele med.

– På den måde er 2016-sæsonen faktisk slet ikke slut endnu. For mange varer den året ud, slutter Jesper Behrensdorff.

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her