Lighthouse

Camping Outdoor Museum var med i opløbet til turismepris

Camping Outdoor Museum på Egeskov, som er etableret i tæt samarbejde med Dansk Camping Union, var blandt de tre nominerede, da Danske Rejsejournalister uddelte deres turismepris, der tidligere hed Havfrueprisen.

Tekst og foto Lars Milbæk

 

Camping Outdoor Museum på Egeskov, som er etableret i tæt samarbejde med Dansk Camping Union, var blandt de tre nominerede, da Danske Rejsejournalister uddelte deres turismepris, der tidligere hed Havfrueprisen.

Prisen har nu fået det mere internationalt gangbare navn, Lighthouse Tourism Award, og tildeles også i fremtiden til en person, et firma eller en organisation, som har bidraget med noget særligt for indlandsturismen i det forløbne år.

Igen i år blev prisen overrakt på åbningsdagen på Ferie for Alle i Herning.
 

Årets første ”Tour de France-vinder”

Det blev dog ikke Camping Outdoor Museum, der kunne forlade scenen med prisen, men i stedet Alex Pedersen og Joachim Andersen for deres store og vedholdende indsats for at få Tour de France 2022’s tre første etaper til Danmark.

Det var et initiativ, der virkelig fik verdens øjne op for vores land, til fornøjelse og inspiration for erhvervslivet, danskerne og besøgende, og som stadig bliver husket.
 

Lighthouse prisen
Alex Pedersen (til venstre) og Joachim Andersen modtager årets Lighthouse Tourism Award for deres arbejde med at få Tour de France til Danmark i 2022.


Efter Danske Rejsejournalisters opfattelse viste Alex Pedersen og Joachim Andersen os alle, at vinderne er de drømmere, som aldrig giver op, og at man med et stærkt netværk, professionel indsigt og de rette argumenter, kan få et så stort projekt ud over rampen.
 

Camping Outdoor Museum på en flot anden plads

Museet var nomineret for den unikke facon, som det fortæller historien om camping- og outdoorlivet på. Udstillingen dækker både fortiden, nutiden og ikke mindst fremtiden.

Desuden inspirerer museet de besøgende til selv at komme ud og opleve naturen.

 

Lighthouse prisenFra venstre: Historisk formidler & researcher Magnus Keil Eistrup, Egeskovs direktør og CEO Henrik Neelmeyer og DCUs landsformand Anne-Vibeke Isaksen.

 

Camping Outdoor Museum, der i 2023 runder to år, er et enestående, privat initiativ og samarbejde mellem Egeskov og Dansk Camping Union. Det er samtidig det første af sin art i Europa.
 

Et helt særligt stykke natur på tredje pladsen

UNESCO Global Geopark Odsherred var nomineret for den langvarige og helhjertede indsats for at få området tildelt det prestigefyldte prædikat som FN-anerkendt område.

En geopark er et landområde med en særlig geologi, og kan bedst sammenlignes med en naturpark eller en nationalpark. Rygraden i Geopark Odsherred er Odsherredbuerne (Vejrhøjbuen, Vigbuen og Højbybuen), der blev dannet under sidste istid.

Med til konceptet hører det at skabe udvikling og vækst for og med lokalbefolkningen. Det kan være i form af øget fokus på bæredygtighed eller geoturisme.
 

Lighthouse prisen
UNESCO Global Geopark Odsherred var repræsenteret af direktør Morten Egeskov og projektleder Helle Nordgaard. Til højre ses Kirstine Krefeld, der som formand for Danske Rejsejournalister uddelte diplomer og blomster til de tre nominerede.

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her