Overhold myndighedernes regler ift. coronasmitte, hvis du er på camping i påsken, lyder det fra Camping Outdoor Danmark.

Camping Outdoor Danmark: Opråb til campisterne

Påsken står for døren, og derfor kommer direktøren for Camping Outdoor Danmark, der er brancheforening for camping- og fritidsbranchen, nu med et opråb til campister og lejrchefer på de åbne campingpladser: Overhold reglerne, hvis der også skal være mulighed for camping efter påske.

Af Kirstine Krefeld

Siden statsminister Mette Frederiksen den 11. marts 2020 på et pressemøde lukkede store dele af danske arbejdspladser og institutioner ned, har det i campingkredse været flittigt diskuteret, om de danske campingpladser burde åbne som planlagt, eller om de burde udskyde det – og på den måde følge myndighedernes opfordring til så vidt muligt at blive hjemme. Både justitsministeren og erhvervsministeren har sagt god for, at pladserne holder åbent, så længe vejledningerne om forsamlinger, afstand og fornuftig adfærd fra Rigspolitiet og Sundhedsstyrelsen bliver overholdt.

Men nu, hvor påsken står for døren, kommer Jens Brendstrup, der er direktør i Camping Outdoor Danmark, med et opråb til både campister og lejrchefer på de åbne pladser:

- Det er afgørende for campingpladserne, hvordan påsken forløber. Der er ingen tvivl om, at myndighederne kigger på, hvad der sker i samfundet hen over påsken, så det er sindssygt vigtigt, at der ikke dukker nogle kedelige sager op, hvor folk er blevet smittet i forbindelse med, at de har været på camping, siger han.

- Regeringen har fået gennemført opstramningen af epidemiloven, så der langt hurtigere kan skrides ind. Det betyder, at politiet på kontrol eller ved anmeldelse af en campingplads direkte kan lukke pladsen hvis regelsættet ikke overholdes. Hvis myndighederne lukker flere campingpladser, vil regeringen vurdere, om campingpladser generelt skal lukkes ned. Derfor vil påsken være afgørende for, hvad der sker både på den korte bane i påske og pinsen. Og derfor er det så vigtigt, at både lejrchefer og campister gør sig umage med at myndighedernes regler bliver overholdt, siger Jens Brendstrup.

Lukning og samfundssind

DCU valgte den 19. marts at lukke organisationens vinterpladser og udskyde åbningen af de øvrige pladser fra 20. marts til 14. april.

- Vi synes som campisternes organisation, at vi gerne ville udvise samfundssind og bidrage til kampen mod coronasmitten. Og da både statsministeren og dronningen opfordrede til at blive hjemme indtil efter påske, så valgte vi at lukke DCUs 20 campingpladser og udskyde åbningen til den 14. april for at passe på gæster og ansatte. Også selv om det ikke er ulovligt at holde åbent. Vi har jo ca 90 fordelspladser i DCU, hvoraf nogle har valgt at holde åbent, og det er helt i orden for os, så længe de overholder myndighedernes regler og anbefalinger. Det må være op til den enkelte plads at træffe sine egen valg, siger landsformand i DCU, Anne-Vibeke Isaksen.

- Men siger du så, at de ikke udviser samfundssind?
- Det er ikke op til mig at afgøre. Jeg går ud fra, at hvis man åbner, så er det, fordi man har truffet en beslutning for sin egen butik siger Anne-Vibeke Isaksen.

Lejrchefer og campister har stort ansvar

- Der ligger helt klart et ekstra stort ansvar på campingpladsernes lejrchefer for at sørge for, at gæsterne overholder myndighedernes regler. Hvis det kræver noget ekstra patruljering af lejrchefen på pladsen, så må det bare være sådan, siger Jens Brendstrup.

Har du også en opfordring til dem, der vælger at tage på camping i påsken?
- Det er to sider af samme sag. Regelsættet er jo til for at blive overholdt, så vi kan undgå at sprede smitte. Men det er også op til gæsterne at overholde det. Man kan jo sige, at gæsterne og lejrcheferne på de åbne pladser har sammenfaldende interesser i at overholde reglerne. Hvis campingpladsen lukker, fordi myndighederne skønner, at det ikke er forsvarligt at holde åbent, så er det jo slut med at være på camping og for lejrchefen at holde åbent. Indtil videre har folk været gode til at overholde reglerne, og jeg tror sagtens, at det også kan lade sig gøre hen over påsken, siger Camping Outdoor Danmark-direktøren.

Delvis og kontrolleret åbning

- Man kan vel sige, at de lukkede pladsers skæbne er lidt i hænderne på de åbne pladser nu. Vi læner os 100 procent op ad statsminister Mette Frederiksens plan om at genåbne Danmark delvist, forsigtigt og kontrolleret, således at vi også åbner vores campingpladser delvist efter påske. Det bliver under meget kontrollerede, forsvarlige forhold, siger Anne-Vibeke Isaksen.

- Vi glæder os så meget til endelig at byde vores gæster velkommen. Vi føler, vores lejrchefer og øvrige personale er godt klædt på til at klare den nye situation med corona – og vi har fuldt fokus på gæsternes ve og vel, Anne-Vibeke Isaksen.

 

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her