Foto: Adobestock

Camperworld politianmeldt

Økonomiske lommesmerter og ødelagte feriedrømme er konsekvensen for en række kunder, som ikke har fået de autocampere, de har lejet hos Camperworld, og efterfølgende heller ikke har fået pengene tilbage. Nu er virksomheden i Greve blevet politianmeldt.

Af Torben Brandt

Covid-19 får på Camperworlds egen hjemmeside skylden for, at det ikke er lykkedes virksomheden at skaffe de autocampere, som en række kunder har både reserveret og betalt til sommeren 2020.

– Grundet situationen med Covid-19 må vi desværre konstatere, at det ikke bliver muligt at få camperne hjem og klar til dette års udlejningssæson, skriver Camperworld på sin hjemmeside og tilføjer, at det derfor bliver nødvendigt at annullere alle reservationer til denne sæson.

Nogle kunder havde kun betalt et depositum på nogle få tusinde kroner, mens andre havde betalt det fulde beløb. Fælles for kunderne er, at de hverken har fået de bookede autocampere eller de indbetalte penge retur.

Besvarer ikke henvendelser
Camping-fritid har både ringet og skrevet til Camperworld og lagt besked på den nu tidligere direktørs telefonsvarer for at få en kommentar, men uden held.

I stedet blev der i begyndelsen af juli lagt en skrivelse ud på Camperworlds hjemmeside, hvor den tidligere ledelse samt nuværende finansielle og juridiske rådgivere giver deres version af sagen. I skrivelsen opfordres alle de ramte kunder til samlet at søge juridisk hjælp og indgive en konkursbegæring mod Salgsselskabet Camperworld A/S.

”På denne måde kan selskabets drift stoppes, og der kan indsættes en kurator, som fordeler selskabets midler ligeligt og fair imellem selskabets kreditorer”, skriver Camperworld blandt andet.

Virkede OK
Camping-fritid har talt med en af de lejere, der er kommet i klemme. Han ønsker ikke sit navn frem, men redaktionen er bekendt med hans identitet. Han fortæller, at der ikke undervejs i forløbet var alarmklokker, som ringede.

– Når man spurgte dem om noget, vidste de, hvad de talte om, og vi indgik en lejeaftale. De svarede på de mails, jeg sendte, og da de ikke kunne skaffe vores autocamper, skrev de, at de ville betale mit depositum på 2.000 kr. tilbage, fortæller campisten, som efter et par dage atter kontaktede Camperworld, fordi pengene ikke var blevet tilbagebetalt. 

– De svarede, at de nok skulle sætte dem til overførsel – men jeg fik dem ikke. Så alt er normalt nok i forløbet, bortset fra at jeg ikke har fået mine penge, konstaterer han.

Får stryg på Trustpilot
På hjemmesiden Trustpilot.dk, hvor forbrugere kan bedømme virksomheder, hagler kritikken i de seneste indlæg ned over Camperworld. Flere fortæller, at de har tabt deres penge, og en kvinde beretter, at hun har mistet 19.250 kr., som hun netop havde betalt for leje af autocamper i to uger i sommerferien.

Nogle borgere nøjes ikke med at give Camperworld verbale hug. De er gået skridtet videre og har anmeldt Camperworld til politiet.

– Midt- og Vestsjællands Politi kan bekræfte, at der er indgået to anmeldelser mod Camperworld A/S inden for den sidste uge (pr. 2. juli 2020, red.), oplyser politikommissær og leder af efterforskningen for økonomisk kriminalitet hos Midt- og Vestsjællands Politi, Martin Eise Eriksen, da Camping-fritid kontakter politiet i begyndelsen af juli.

Hvad foretager I jer herfra i sagen?

– De indgivne anmeldelser samles og efterforskes i sektionen for Speciel Efterforskning – Økonomisk Kriminalitet. Sagerne er ved modtagelsen registreret som anmeldelser for bedrageri. Den nærmere efterforskning skal selvfølgelig belyse, om der er sket et strafbart forhold eller ej, siger Martin Eise Eriksen.

Hvordan er campisternes chance for at få deres penge tilbage?

– Det kan politiet ikke udtale sig om på nuværende tidspunkt, siger politikommissæren.

Ved redaktionens slutning var Camperworld A/S endnu ikke begæret konkurs.

 

 

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her