Bretagne – Saint Malô, en sand perle

Saint Malôs utrolige beliggenhed med havet på tre sider gør den ikke bare til en smukt beliggende by, men også en by, der er opbygget på en måde, så den kunne forsvare sig mod de fjerner der kom fra søsiden. Hertil kommer maden og alle de andre oplevelser.

Af: Anne-Vibeke Isaksen

Overskuelig by til fods
Lige uden for bymuren er der parkering for personbiler, og det spiller ingen rolle, hvilken byport du går igennem, for du kommer lige ind i centrum. De smalle gader indbyder til spadseretur for de er fyldt med små hyggelige butikker og naturligvis også restauranter og cafeer. De fleste butikker er specialforretninger med brugskunst og lokale råvarer, hvor det er oplagt at købe noget lækkert med hjem.

Image

 

Fyldte maver
Saint Malo er også stedet, hvor du på ingen måde skal gå sulten i seng. Byens placering ved havet giver adgang til et stort og uudtømmeligt spisekammer, som franskmændene er utrolig gode til at udnytte. I baglandet leverer landbruget det rigtige tilbehør.

Det lokale marked har åbent hver mandag og lørdag (tjek med turistkontoret) og ligger centralt i byen. Det er virkelig en oplevelse og her får du en klar fornemmelse af den stolthed og glæde franskmændene har til mad og madlavning. Det er friske råvarer af højeste kvalitet og smager ganske enkelt enestående.

Image

 

Få det hele serveret
Hvis du ikke har mod på selv at tilberede maden, så er der et hav af restauranter i den gamle bydel, der serverer de mest kendte specialiteter. Fruit de Mer, som er alt godt fra havet og Moules Frittes, og dampede blåmuslinger med pommes frittes er to gode retter at kaste sig ud i. Almindelige fiskeretter er naturligvis også på menuerne, ligesom man også sagtens kan få sig et godt stykke kød.

Franskmændene går heller ikke i vejen for en god dessert. Specialiteten her i byen er flamberede crêpes (pandekager) med appelsin og Grand Manier. Lækkert!

Image


Saml appetit på bymuren
Bymuren rundt om den gamle bydel er intakt og absolut en tur værd. Udsigten er i top og flere steder kan man også gå ned på stranden. Ved lavvande kan man gå meget langt ud og endda ud på nogle af de små øer i bugten, men pas på vandet kommer hurtigt tilbage. Der er mellem 12-14 meters forskel på høj- og lavvande.

Campingpladser
Som sagt er der mange campingpladser i området.

Camping la Cité d'Alet ligger med udsigt over den gamle bydel.

Denne gang boede vi på Camping de la Fontaine. Lille hyggelig plads med ordnede forhold et par kilometer fra centrum, men ellers ikke noget særligt.

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her