Blåvand Lægehus

Blåvand får Danmarks første turistlægeklinik

Turister og campister ved Vesterhavet får fremover nemmere adgang til lægehjælp

Selvom kalenderen siger ferie, er det ikke altid, at du kan holde sygdom fra døren. Men er der behov for lægehjælp, har det indtil nu ikke været nemt for danske og udenlandske turister og campister at blive tilset af en læge ved Vesterhavet.

Men det skulle blive meget nemmere fra april. Her rykker en ny akutlægeklinik ind i det tidligere turistbureau i Blåvand.

Blåvand Lægehus bliver Danmarks første lægeklinik, der er målrettet turister, og lægehuset vil udelukkende fokusere på akutte medicinske behandlinger.

Det ser Destination Vesterhavet frem til, fortæller Peter Nielsen. Han har været ankermand i projekt ”turistlæge”.

Destination Vesterhavet, der er det turismeområde i Danmark med flest turister, omfatter cirka 40 campingpladser, blandt andet DCUs nyerhvervede Lyngvig Strand og en lang række DCU-fordelspladser.

– Det er et vigtigt kvalitetsløft for turismen ved Vestkysten, at vi snart kan tilbyde turisterne akut lægehjælp, hvis uheldet er ude på ferien. Det har været en stor udfordring for overnatningsstederne at hjælpe syge gæster, fordi der er pres på hos de lokale læger. En dedikeret lægeservice vil skabe en helt ny tryghed for både gæster og turismeaktører, og det er vi utroligt glade for, at Region Syddanmark, Varde Kommune med flere har bakket op om, siger Peter Nielsen, som er Handel- og udviklingschef, Blåvand Ho Erhverv.

Blåvand Lægehus slår dørene op den 1. april 2023 og det vil være åbent hele året på hverdage. I højsæsonerne holder klinikken åben alle ugens syv dage og med længere åbningstider. 

Der vil ikke være tilknyttet faste patienter til klinikken, men lokale borgere er naturligvis velkomne med akutte problemer.

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her