Bijé Fritid og Camping i Helsinge har fejret 30 års jubilæum

Dengang, i midten af 80’erne, lå det bestemt ikke i kortene, at ægteparret Birgit og Jesper Behrensdorff en dag skulle leve af at sælge campingvogne og -udstyr. Men sådan gik det for den tømreruddannede Jesper Behrensdorff og hans hustru Birgit, der oprindeligt er uddannet sygeplejerske

Af: Torben Brandt

Ferie gjorde udslaget
Det var efter en herlig ferie i campingvogn, at ideen om at gå ind i campingverdenen blev født for ægteparret Behrensdorff. I første omgang lejede de andre folks campingvogne ud, men allerede året efter begyndte de at sælge campingvogne.

Det gik så godt, at der snart ikke var mere plads på privatadressen, og derfor rykkede forretningen til Blytækkervej i Hillerød. På grund af pladsmangel gik det derfra videre til Kagerup ved Helsinge, men også her blev pladsen på et tidspunkt for trang, så i 2007 rykkede Bijé til de nuværende lokaler i erhvervsområdet på Bomose Alle i Helsinge.

Reception og gode tilbud
Det var her, at 30 års jubilæet blev markeret med reception, god mad og drikke, masser af gæster og mange gode tilbud i weekenden 4. til 6. marts.

En af talerne var Thorkil Rasmussen, i mange år direktør i Intercamp, som Birgit og Jesper Behrensdorff har arbejdet sammen med stort set fra begyndelsen. Thorkil Rasmussen indrømmede dog, at han tænkte sit, da ægteparret i sin tid troppede op for at høre om muligheden for at forhandle campingvogne fra Intercamp.
– Dengang, I meldte jer hos os, tænkte jeg: Gad vide, om de ved, hvad det kræver at komme ind i denne her branche, sagde Thorkil Rasmussen.

Det gjorde de tilsyneladende, for trods både kartoffelkur og senere en række hårde år i kølvandet på finanskrisen, lever ”Nordsjællands hyggeligste campingcenter”, Bijé, fortsat i bedste velgående, og har i dag mere end 20 medarbejdere beskæftiget.
– Vi har gennem alle årene haft et godt og tillidsfuldt samarbejde. Det skal I have tak for, sagde Thorkil Rasmussen.

Også tidligere borgmester i Gribskov Kommune, Jan Ferdinandsen, talte til jubilarerne. Han roste dem for at have etableret en god og bæredygtig virksomhed og pegede desuden på, at det krævede mange tilfredse kunder at drive en sund forretning i så mange år.
– Og så er det vigtigt at have gode medarbejdere. Ellers er det næsten håbløst at drive forretning, sagde Jan Ferdinandsen.

Ud over at drive egen virksomhed er Jesper Behrensdorff også formand for brancheforeningen Camping Branchen.

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her