PayByPlate, BroBizz, Storebælt, kørsel med campingvogn

Betal med din nummerplade

Fra 21. marts 2018 kan du bruge din nummerplade som betalingsmiddel, når du kører over Storebæltsbroen.

Betalingskort, kontanter eller BroBizz har hidtil været betalingsmulighederne på Storebæltsbroen, men snart kan du også betale med din nummerplade. 

Den nye ordning hedder PayByPlate og fungerer ved, at du tilmelder nummerpladen på BroBizz’ hjemmeside eller i BroBizz’ app. Nummerpladen virker som betalingsmiddel 20 minutter efter registrering. 

Første dag med PayByPlate er onsdag 21. marts 2018. I første omgang tilbydes løsningen til danske køretøjer under seks meter, men vil blive udvidet til at dække flere køretøjstyper i fremtiden. Det betyder altså, at autocampere på mere end seks meter endnu ikke kan benytte denne løsning.

Kun i de blå baner
På længere sigt er det meningen, man skal kunne betale med nummerpladen i alle automatiske baner, men i begyndelsen sættes ordningen kun i værk i de blå baner, som er beregnet til betalingskort. 
Forventningen hos Sund & Bælt med PayByPlate er dels at give kunderne en ny betalingsmulighed, dels at lette trafikafviklingen i betalingsanlægget betydeligt, da kunder med PayByPlate kører hurtigere gennem anlægget end dem, der betaler med betalingskort. I dag betaler 31 procent af de rejsende med betalingskort.

– Vi kan se, at trafikmængden stiger. Ved at sikre hurtig gennemkørsel undgår vi propper, forklarer vicedirektør i Sund & Bælt, Martin Morsing Larsen. 

Image
PayByPlate, BroBizz, Storebælt, kørsel med campingvogn

 

Også ok for campingvogne
Når bilisten kører igennem, aflæses nummerpladen først forfra og dernæst bagfra. Som campist er man i den særlige situation, at nummerpladen på bil og campingvogn er forskellige, men ifølge Sund & Bælt vil systemet i de tilfælde nøjes med at aflæse bilens forreste nummerplade og derpå slippe vogntoget igennem. Skulle systemet drille, står personale klar til at assistere og hjælpe trafikanterne gennem anlægget. 

Kørt som testordning
Ordningen har hidtil kun kørt som en testordning på Storebæltsbroen, hvor 105 bilister siden december 2017 har kørt mere end 2.000 ture med nummerpladegenkendelse. Testturene fortsætter frem til den dag, PayByPlate træder i kraft. 
Testene har vist, at nummerpladerne aflæses korrekt i 98 procent af tilfældene. Ordningen kræver naturligvis, at bilisterne sørger for at holde nummerpladen ren. I en spørgeskemaundersøgelse svarer 80 procent af de adspurgte testpersoner, at afregning via PayByPlate fungerer bedre end betaling med kort. 

Når PayByPlate er fuldt implementeret, forventer Sund & Bælt, at mindst 10 procent af de rejsende vil benytte ordningen. Det vil fortsat være muligt at betale med BroBizz, betalingskort eller kontanter over Storebælt.
Alle, der benytter automatisk betaling, uanset om det er BroBizz eller PayByPlate, har adgang til de samme priser over Storebælt. Rabatten fratrækkes automatisk over det kreditkort, som er tilknyttet kundens konto hos BroBizz. 

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her