A, B, C – dansegulv i forteltet

Om der skal danses eller ej, er helt op til dig, men med et fast og solidt gulv får du endnu mere glæde af den ekstra plads, som et fortelt giver

Her får du et overblik over, hvor let det er at lægge gulv i forteltet. I denne artikel er der brugt et Isabella Penta Thirty, men gulvet kan bruges til alle slags fortelte.

  1. Begynd med at lægge groundcover ud. Det skal helst gå ca. 20 cm længere ud end forteltet for at beskytte græskanten mod fugt og jord. Sæt det fast med pløkker.
  2. Sæt forteltet helt op inkl. alle pløkker.

  3. Læg gulvpladerne på én efter én. Begynd inde ved campingvognen, så tæt på skørtet som muligt, og arbejd fra højre mod venstre. Det er vigtigt, at pladerne er af plastik, så de ikke kan suge fugt.

  4. Hvis forteltet som i denne Penta har skrå hjørner, saves pladerne til, så de passer. Skær også huller til evt. forteltsstænger, så det bliver helt perfekt. Ved andre telttyper med lige fronthjørner og lige sider findes gulvplader med skrå afslutning, som er pænere og mere kørestolsvenlige. Det er utrolig nemt at lægge gulvpladerne. Når gulvet er nylagt, kan det godt virke lidt bulet og ujævnt, men det ”sætter” sig, når der kommer varme, og gulvet bliver trådt på plads ved at gå på det.

Image

 

  5. Læg nu presenning ud og sørg for, at den går op langs kanter, og skaber en slags fordybning ved kanterne, så vand kan løbe ned. Buk presenning ind i hjørner og ved døren, så det følger kanten på gulvet.

  6. For at få et blødt gulv samt et lag isolering kan du lægge et lag med Comfort Carpet oven på presenningen. Det skal også klippes til, så det passer i hjørner og ved døråbningen.

  7. Afslutningsvis lægges et Bolon-tæppe eller Isabella Carpet på. Rul det ud og buk alle hjørner, så der afsluttes pænt.

Hvis alle fem lag lægges, har du et meget solidt gulv, der både er komfortabelt og holder kulde og fugt fra jordbunden ude. Det kan dog anbefales at lufte ud, så ofte som vejret tillader det.

Image

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her