Hobby, 50 år, jubilæum, Harald Striewski, Angela Merkel

Angela Merkel besøgte Hobby

40.000 mennesker fra lokalområdet var med til at hylde Hobby og dens grundlægger ved en stor fest i anledning af koncernens 50 års jubilæum. Et par dage før var kansler Angela Merkel forbi for at sige tillykke.

Af Torben Brandt

I Tyskland er man ikke bleg for at hylde sine store personligheder. Det mærkede Hobbys ejer, grundlægger og helt store drivkraft, Harald Striewski, da Hobby søndag 30. april fejrede sit 50 års jubilæum med en gigantisk fest. Det skete på og i området omkring Hobbys domicil i den nordtyske hjemby Fockbek godt tre kvarters kørsel fra den dansktyske grænse. 

Harald Striewski fejrede jubilæet ved at invitere alle Hobbys medarbejdere og deres familier med til festlighederne, men også hele Fockbek og oplandet var inviteret, hvilket betød, at cirka 40.000 mennesker deltog i festlighederne, som var begunstiget af pragtfuldt solskinsvejr. 

Image
Hobby, 50 år, jubilæum, gadefest, Fockbek

 

Overraskelser undervejs
I Danmark skal man være død for at få gader, veje og pladser opkaldt efter sig. Vores tyske naboer har derimod ingen problemer med at hylde store personligheder, mens de er i live og kan glæde sig over hæderen. Derfor hedder vejen op til Hobbys fabrik ”Harald Striewski Strasse”, og det var naturligvis her, en stor del af festlighederne foregik med åbne scener, boder og musik.

Undervejs var der også plads til flere overraskelser for Harald Striewski. Hobby-medarbejderne præsenterede ham således for et gigantisk fællesbillede, hvor alle de godt 1.100 Hobby-ansatte var på. Derudover fik han en fotobog med gruppebilleder af medarbejderne. 

Men dermed var det ikke slut med overraskelser for den 80-årige Hobby-grundlægger, for Fockbeks borgmester, Holger Diehr, udnævnte i løbet af dagen også Harald Striewski til æresborger i Fockbek Kommune. I begrundelsen blev der lagt vægt på hans store erhvervsmæssige betydning og loyalitet over for Fockbek og omegn. Men det var i mindst lige så høj grad hans store sociale engagement i lokale kirker, sportsforeninger og sociale institutioner, som lå til grund for udnævnelsen. 

Aftenen sluttede af med et 20 minutter langt og meget spektakulært fyrværkeri- og lasershow, der flere gange fik tilskuerne til at gispe efter vejret. Showet blev rundet af med, at Hobbys jubilæumslogo, ”50 Jahre Hobby”, stod skrevet med flammeskrift på aftenhimlen. 

Merkel på besøg
Hobbys 50 års jubilæum vækker ikke kun opsigt i Fockbek og nærmeste omegn. Hobby er så stor en aktør i Tyskland, at ingen ringere end den tyske kansler, Angela Merkel, 28. april lagde vejen forbi domicilet i Fockbek for at sige til lykke. Undervejs fik hun en snak med Harald Striewski, der inviterede indenfor i en af Hobbys splinternye autocampere. 

– Stort, hvad De har skabt her, sagde kansleren indledningsvist til Harald Striewski. Han kvitterede ved at fortælle, at der siden grundlæggelsen i 1967 og til dags dato (28. april 2017) er løbet nøjagtig 573.708 campingvogne gennem produktionsbåndet på fabrikken. Han sagde desuden, at Hobby forventer i løbet af cirka fire år at runde en million producerede vogne på virksomheden i Fockbek. 

Image
Hobby, 50 år, jubilæum, fabrikken i 1974, Fockbek

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her