Høj og lav puls på Langeland, Danmark, aktivferie, ridning, vand, natur

Aktiv campingferie og skøn natur på Langeland

Vil familien gerne have både afslapning og aktiv campingferie i Danmark, så er Langeland med den smukke natur et godt bud. Mange aktiviteter er tilmed gratis, og så rækker familiens feriebudget jo lidt længere.

Så snart du passerer Langelandsbroen, der er Danmarks 10. længste bro på 774 meter, bliver man klar over, at man er kommet til et helt specielt sted i Danmark. Øerne lever ofte i deres egne tidslommer, og Langeland i det sydfynske øhav er ikke nogen undtagelse.

Øen fik sin første Michelinstjerne i den verdenskendte Michelins Travel Guide i 2019, hvor Langelands natur bliver fremhævet.

– Det betyder alt for vores ø at blive brandet i så anerkendt et medie, og de fremhæver lige nøjagtig den natur, som vi håber, så mange andre har lyst til at komme ned og opleve, siger Heidi Karlsen, der er presse- og eventchef hos Turist- og Erhvervsforeningen Langeland.

 

Nær salten østerstrand: Højest 3,5 km til vandet

Langelands sydlige spids er markeret med et majestætisk fyr, og mellem nord og syd ligger små romantiske byer og vidstrakte marker, hvor kornet svajer i vinden, og her er et hav af fortidsminder.

Image
Høj og lav puls på Langeland, Danmark, aktivferie, sejlads, vand, natur
Foruden et stort antal seværdigheder og attraktioner er strandene i høj grad med til at gøre den naturskønne ø til noget helt særligt.

Langelands form gør nemlig, at uanset, hvor man bor på øen, er der aldrig mere en 3,5 km til vandet. Netop strandene er noget helt specielt på Langeland. Det opdagede digteren Adam Oehlenschläger også, da han besøgte Stengade Strand og fandt inspiration til Danmarks nationalsang, Der er et yndigt land.

– Vi har så mange naturoplevelser, som er familievenlige og helt gratis. Alle bør f.eks. besøge Stengade Strand, der inspirerede Adam Oehlenschläger til at skrive vores nationalsang i 1826. Linjen ”Nær salten Østerstrand” er direkte inspireret af stranden, siger Heidi Karlsen.

 

Gratis naturoplevelser på Langeland

Image
Langeland får første Michelin stjerne
På Feriepark Langeland, som er det fælles navn for campingpladserne Emmerbølle Strand Camping og Ristinge Camping, oplever man, at netop naturen er et stort trækplaster for øen.

De mange gratis naturoplevelser på Langeland har derfor fået øens største campingplads Feriepark Langeland til at satse på ro og fred kombineret med aktiv ferie i naturen.

– Vi har altid haft gode faciliteter både for aktive folk og for folk, der elsker roen og den rene naturoplevelse. Flere og flere efterspørger aktiv ferie i naturen, men samtidig også ro og afslapning, så Michelin-stjernen viser bare, at vi er på rette vej og satser på det rigtige, siger Mia Rasmussen, der er ejer af Feriepark Langeland.

 

Aktiv campingferie og afslapning på Langeland

Hos Feriepark Langeland står man på begge campingpladser klar med gode råd, spændende samarbejdsaftaler, udstyr, optegnede ruter og meget mere – uanset om det skal foregå med høj eller lav puls.

Image
Høj og lav puls på Langeland, Danmark, aktivferie, Segway, natur
Under temaerne ”Høj puls” og ”Lav puls” har man derfor knyttet en række aktiviteter til hvert tema.

Under kategorien ”Høj puls” finder du blandt andet fitness, cykling, mountainbikeløb, morgengymnastik, havkajak, løb og tennis.

Under ”Lav puls” finder man til gengæld stilleområde, lystfiskeri, vandreture og kropsterapi. Noget foregår på campingpladserne og andet på resten af Langeland, hvor der er masser af plads og højt til loftet.

– Vi oplever, at vores gæster gerne vil nyde begge aspekter, når de holder ferie. Det har derfor været et stort ønske for os at give gæsterne den mulighed, når de besøger os, siger ejer af Feriepark Langeland, Mia Rasmussen.

 

Færgeoverfart og fordele på Langeland

Der er direkte broforbindelse til Langeland fra Sydfyn og færgeoverfart til Sydsjælland.

Også DCU har en campingplads på Langeland, DCU-Camping Billevænge Strand, som ligger midt på øen. Her kan man som medlem bruge sine DCU-fordele og samtidig spare penge.

Så hvis feriebudgettet strammer lidt, er der basis for rigtig meget ferie med et medlemskab og masser af gratis naturoplevelser. Husk også cyklen, for Langeland har masser af familievenlige cykelstier, der er godt skiltet.

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her