Classic Strider

Ægte globetrottere på DCU-Camping København Absalon

Da det newzealandske ægtepar, Elisabeth og Fred Smits, tilbage i 2014 tog afsted i deres klassiske Mercedes 220S Ponton fra 1957, lå det ikke i kortene, at de stadig skulle være på farten i 2022.

Tekst Lars Milbæk

Deres tur jorden rundt skulle oprindeligt ”kun” vare fem år. Men coronaen satte midlertidigt projektet på en pause, der blev tilbragt hjemme i New Zealand.

Nu er turen genoptaget, de er på vej fra Marokko og op gennem Europa, og i sidste uge var de gæster på DCU-Camping København Absalon.

At tilbringe så mange år i vidt forskellige lande, og på alle slags veje rundt om i verden, kræver campister af rette støbning. Og det er ægteparret, som trodser elementerne og ikke mindst risikoen for, at deres pragtfulde, 65 år gamle Mercedes, der er døbt ”Abel”, bryder sammen.

De gør det hele i eventyret og oplevelsernes navn.

 

Jorden rundt på 10 år

Når Fred og Elisabeths episke rejse er forbi, hvilket nu er planlagt til 2024, har de tilbagelagt titusindvis af kilometer gennem Syd- og Nordamerika, Europa, Rusland, Indien, Malaysia og Australien.

Parret, der aldersmæssigt matcher bilen, blev inspireret til turen efter at have læst om en mand, der havde gennemført en tilsvarende rejse. Efter tre års planlægning var de selv på vej.

Du kan følge de eventyrlystne newzealændere på deres Facebook-side Classic Strider, som har mere end 3.500 følgere.

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her