Adria Action 391 PD, campingvogn, 2018-model, Caravan Salon Düsseldorf, Tyskland

Adria Action har fået vokseværk

Adrias kultvogn, Action, fås til 2018-sæsonen i to nye modeller, der er 30 cm længere end de eksisterende Action-vogne.

Af Torben Brandt

Der bliver mere plads at boltre sig på i to nye Adria Action-modeller, der rammer de danske forhandlere i sensommeren og efteråret. 

De to seneste skud på Action-stammen hedder Action 391 PD og Action 391 PH. De adskiller sig fra den meget populære Action 361 LH ved at være 30 cm længere. 391 PD har tværstillet seng i front og siddegruppe bagest, mens 391 PH har siddegruppe forrest, hvor det er muligt ved sengetid at omdanne den til en seng med ekstra opredning. 

De to store indretninger har fået gaskasse på trækstangen for at skaffe plads til de ekstra 30 cm inde i vognen. Nyt er det også, at panoramavinduet nu er standard på alle Action-modeller, og at man kan vælge mellem tre forskellige eksteriørfarver. Ud over den hidtidige blå fås vognen i enten grøn eller antracit, som kan vælges uden merbetaling, hvis blot det er bestilt på forhånd. 

Egenvægten på de to store Action-modeller kendes endnu ikke, men totalvægten på begge siger 1.300 kg, hvor den kun er 1.100 kg på 361 LH. De to store Action-modeller står til 132.980 kr., mens den klassiske 361 LH koster 125.980 kr. 

Fra Adria-fabrikkens side sigter man på, at Action 391 PH vil appellere til børnefamilien. Adria Danmarks administrerende direktør, Per Højgaard, har dog et andet bud. 

– Personligt tror jeg mere på, at det er parret, der køber den. Hvis børnebørnene så vil med på ferien, er der også plads til det, siger Per Højgaard. 

Image
Adria Action 391 PD, campingvogn, 2018-model, køkken, Caravan Salon Düsseldorf, Tyskland

 

Bedst sælgende serie
Adora-serien står samlet set for cirka 45 procent af det samlede Adria-salg og er dermed det slovenske mærkes topsælger – blandt andet på grund af vognenes meget høje udstyrsniveau. 
Enkeltsengs-indretningerne i Adora har fået ekstra lasteluge og emhætte i køkkenet. 

Interessant er det også, at 502 UL Supreme og 522 UP Supreme, begge med enkeltsenge bagest og stor siddegruppe i front, kommer som kampagnevogne, hvor der blandt andet er Alde-centralvarme og tagmonteret aircondition. Totalvægten på begge vogne er 1.700 kg. Egenvægten ligger på cirka 1.300 kg, hvilket efterlader omkring 400 kg lasteevne. Begge vogne har et prismærke på 183.980 kr.

Stor vogn til parret
Adria Adora fås også i en ny 753 UK-version med tre køjer bagest i venstre side samt mulighed for yderligere opredning både centralt i vognen og helt forrest. På den måde kan der sove op til syv personer i vognen. 
For parret uden børn, eller hvor ungerne er fløjet fra reden, er Adora 753 UC interessant, fordi den har fritstående dobbeltseng bagest, men ingen køjer. Der er dog en stor siddegruppe i front, hvor børnebørnene kan sove, hvis de skal med bedsteforældrene på camping i ny og næ.  

Alle 13 Adria Adora-modeller kan fabriksbestilles med Alde-centralvarme, dog er det standard i både 753 UK og 753 UC. Det store skylight-vindue i loftet er standard i alle modeller på nær én, ligesom alle Adora-vogne med undtagelse af den mindste indretning er udstyret med det slanke Thetford-køleskab på 142 liter.

Bredere dør i Alpina-vognene
Fremover bliver det lidt lettere at komme ind i Alpina-vognene, fordi alle 11 modeller har fået bredere døre, så de nu er 60 cm. En nyhed er det også, at den luksuriøse 903 HT-vogn har fået en bror ved navn 903 HT Comfort, som ikke har køjer, og dermed henvender sig til parret, der gerne vil boltre sig i plads. Skulle der komme gæster til overnatning i skikkelse af nogle børnebørn, kan der redes op i siddegruppen forrest. 

Alle Alpina-vogne har USB- og AUX-stik som standard. De Alpina-vogne, der er bygget på dobbeltaksel, har Alde Smart Control, hvor man kan tænde for varmen fra sin smartphone, så vognen er opvarmet, når man er fremme på campingpladsen. 

Image
Adria Alpina 663 HT, 2018-model, fritstående dobbeltseng

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her