Aarhus, Lonely Planet, DCU-Camping Blommehaven

Aarhus i top over bedste destinationer i Europa

Den internationale rejseguide, Lonely Planet, har placeret Aarhus i toppen af listen over Europas hotteste destinationer. Hårdt arbejde og hippe kvarterer hiver topplaceringen hjem.

Aarhus ligger nr. 2 på listen over sommerens absolut hotteste destinationer i Europa. Det står klart efter den internationale rejseguide, Lonely Planet, har offentliggjort sin Top-10 over de mest oplevelsesværdige destinationer i Europa 2016 – og her er danske Aarhus altså kun overgået af Peloponnes i Grækenland.

Den fornemme placering ligger sig i rækken af positive begivenheder for turisme-Aarhus, der igennem længere tid har befundet sig på snorlige succeskurs. Og ifølge VisitAarhus skyldes byens nye titel først og fremmest et benhårdt arbejde med at promovere Aarhus som Second City på den internationale scene.

– Aarhus er klassens nye dreng, og vi har arbejdet virkelig dedikeret på at promovere ham på internationalt plan. Det ser ud til, at vi nu er lykkedes med at skabe et alternativ til kvalitetsbevidste turister, der allerede har set de klassiske storby-destinationer som Barcelona, Rom og Berlin. Placeringen på Lonely Planets liste beviser, at vi spiller i den øverste liga, og det er vi meget stolte af, siger direktør Peer H. Kristensen.

Og det skorter ikke ligefrem på argumenter for at sende den jyske hovedstad højt til vejrs på hitlisten. Rejseguiden, Lonely Planet, der i over 40 år har rejst verden tynd for at finde og anbefale klodens bedste destinationer, peger blandt andet på Aarhus’ hippe latinerkvarterer, de kulinariske oplevelser og kendte museer som ARoS, Den Gamle By og Moesgaard Museum. Ligeledes er rejseguiden faldet for byens betagende arkitektur.

Ifølge VisitDenmark slår Lonely Planet et eksotisk dansk kryds på turisternes verdenskort med Aarhus på listen over sommerens ”must-sees”. Placeringen er med til at løfte hele kendskabet til Danmark som en mangesidet destination. Mens Vikingerne giver liv til dansk kultur og historie, sender Aarhus vibes ud i verden om, at Danmark er et moderne land med en super attraktiv minimetropol med Berliner-nerve.

Overnat på DCU-Camping Blommehaven
Når du skal besøge Aarhus, er der fine overnatningsmuligheder hos DCU-Camping Blommehaven, som ligger kun 5 km fra Aarhus centrum. Ved Marselis-skovene og Moesgård Museum findes denne smukt beliggende århusianske campingplads direkte til strand og natur. I højsæsonen går der busser direkte til Aarhus Midtby. 

Læs mere om Blommehaven via linket nedenfor.

Lonely Planets ”Best in Europe 2016” 
1. Peloponnes, Grækenland
2. Aarhus, Danmark
3. Venedig, Italien
4. Dordogne, Frankrig
5. Lviv, Ukraine
6. Warwickshire, England
7. Extremadura, Spanien
8. Tenerifes østkyst, De Kanariske Øer
9. Texel, Holland
10. Norddalmatiaen, Kroatien

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her