DCU
Året der gik
Hvad skete der i 2024 i DCU og på DCUs campingpladser? Vi kigger tilbage på året, der snart er gået.
Nye sanitetsbygninger
Arbejdet gik i gang lige efter efterårsferien i 2023, og en kold forårsdag i april 2024 var både pladsens personale, campister, kredsfolk og DCUs ledelse med til indvielsen af to splinternye sanitetsbygninger på DCU-Camping Åbyskov Strand. Bygningerne ligger næsten samme sted, som de gamle sanitetsbygninger lå. Derudover fik den sydfynske campingplads også nye tømningsfaciliteter til autocamperne.
Nye receptioner
På både DCU-Camping Tranum (billedet) og på DCU-Camping Kollund blev der lavet nye receptioner med nye gulve, nyt inventar og et helt nyt udseende. Også længere mod øst, på DCU-Camping Rønne Strand – Galløkken, blev receptionen fornyet og moderniseret.
Fuld af numre
Enhedsnumrene på DCU-Camping Ålbæk Strand og DCU-Camping Lyngvig Strand blev udskiftet til nye og pænere skilte, som både er vedligeholdelsesfri og mere vejrbestandige. Fremover skal der udskiftes 200-300 skilte årligt på DCUs campingpladser.
(Foto: Lars Christensen)
Campisterne bestemte
DCU var vært ved Danish Camping Award 2024, som var ændret i forhold til tidligere, fordi det denne gang var de egentlige eksperter, campisterne og dermed også DCUs mange medlemmer, som havde bestemt vinderne i en række kategorier. På billedet lykønsker Anne-Vibeke Isaksen vinderne af årets campingplads, Anne Schested Hansen og Jonas Grønbech Sørensen fra Ribe Camping.
Flere pladser kan bestilles
På DCU-Camping Lyngvig blev antallet af pladser, som kan reserveres på forhånd, udvidet med cirka 100, så der nu er cirka 240 pladser, som kan bestilles. Campingpladsen har mere end 1.000 enheder og er Danmarks største, så langt størstedelen af pladserne er fortsat unummererede. DCU-Camping Lyngvig Strand fik desuden fjernet fire gamle hytter, som blev erstattet af to nye hytter på hver 22 kvadratmeter.
Nummerpladen scannes
Både DCU-Camping Rørvig Strand og DCU-Camping Åbyskov Strand fik nyt bomsystem og i den forbindelse også nummerpladescannere, som kan aflæse nummerpladen og automatisk åbne bommen, når campisten nærmer sig. Dermed er det slut med at lede efter bomkortet og risikere at komme for tæt på standeren, når kortet scannes. De to pladser fik samtidig lavet nye, dobbeltrettede indkørsler, så ind- og udkørende trafik fik hver sit spor. Også på DCUs nordligst beliggende campingplads, DCU-Camping Ålbæk Strand, kom der ny, dobbeltrettet indkørsel.
Ny legeplads
På DCU-Camping Hesselhus fik børnefamilierne endnu en god grund til at besøge pladsen, da der kom en ny Kompan-legeplads med borg og hoppepude. Legepladsen blev placeret på det store areal mod øst, der ikke tidligere har været i brug.
Nye bestyrelser
I løbet af årets første måneder blev der holdt generalforsamlinger i alle DCUs syv kredsbestyrelser. Der var genvalg til de fleste af de frivillige ildsjæle, men der skete også ændringer nogle steder. Seks af de syv kredsformænd fik en ny valgperiode. Kun i DCU 1. Kreds kom der ny formand i skikkelse af Svenning Wredstrøm.
Hop i havet
I efteråret 2023 ødelagde en kraftig efterårsstorm badebroen på DCU-Camping Aarhus – Blommehaven, men i 2024 blev en ny opført på samme sted, som den gamle lå, så campisterne fortsat kan gå i vandet fra badebroen.
Stigende omsætning
I marts 2024 blev regnskabet for 2023 godkendt og underskrevet af hovedbestyrelsen. Regnskabet viste, at omsætningen på DCUs campingpladser var steget fra 75,9 mio. kr. i 2022 til 90,6 mio. kr. i 2023. Hovedforklaringen var, at DCU har købt DCU-Camping Lyngvig Strand, som har mange gæster, og at de udenlandske turister vendte tilbage til hovedstaden og dermed også til DCU-Camping København – Absalon, som det ses på billedet fra pladsens quickstop. Samlet endte året for DCU med et underskud på 1,8 mio. kr., blandt andet på grund af ekstraordinære udgifter til rådgivning i forbindelse med indgåelse af ny overenskomst og afskrivning af goodwill på DCUs bookingsystem, som blev udskiftet inden sæsonen.
Elegante vogntog
Tusindvis af campister tjekkede i løbet af sæsonen ud og ind på DCUs 20 campingpladser. Ind imellem kom der nogle meget iøjnefaldende vogntog, som tiltrak stor opmærksomhed fra både campingpladsens personale og fra de andre campister på pladsen. Det gjaldt f.eks. disse smukke vogntog, hvis ejere i efteråret havde nogle herlige dage på DCU-Camping Hesselhus, hvor de regner med at vende retur i 2025.
(Foto: Lene Jensen)
Jubilæum markeret i Holstebro
Byen Holstebro fyldte 750 år i 2024, og det smittede også af på DCU-Camping Holstebro Sø, fordi der sæsonen igennem var arrangementer i byen, som lokkede gæster til udefra. Et af trækplastrene var, da cykelløbet PostNord Danmark Rundt blev indledt med en enkeltstart i Holstebro, hvor rytterne cyklede tæt forbi campingpladsen.
Pressefoto: PostNord Danmark Rundt
Teamdage for alle fastansatte
Til dagligt er DCUs medarbejdere spredt over hele landet, så forår og efterår blev der holdt teamdage for alle fastansatte, dels for at ryste dem sammen, dels for at alle får besøgt DCUs campingpladser. De første teamdage blev holdt øst for Storebælt – senere placeres teamdagene vest for Storebælt, så også disse campingpladser kan få besøg.
DCU tog skraldet
I en årrække har DCU været med til at indsamle skrald ved Danmarks Naturfredningsforenings landsdækkende affaldsindsamling, og 2024 var ingen undtagelse, da campister og personale på samtlige DCU-pladser gav en hånd. Billedet stammer fra DCU-Camping Rågeleje Strand.
(Foto: Birgitte og Brian Nielsen)
Campingweekend hittede
Omkring 135 enheder takkede ja til muligheden for at tage med på campingweekend med DCU på Egeskov, hvor børn, unge, gamle og dem midt imellem sammen hyggede sig med musik, gåture, yoga, foredrag og skattejagt den første weekend i skolernes sommerferie. Næste år foregår campingweekenden fra fredag 27. til søndag 29. juni.
På smugkig i Finland
I 2026 skal DCU være vært for det nordiske campingtræf og fejrer i forlængelse af det sit 100-års jubilæum. Nordisk Camping Træf går hvert år på skift mellem DCU og camping-medlemsorganisationerne i Norge, Sverige og Finland, og i år lå træffet hos finske SF-Caravan, som i forlængelse af træffet fejrede 60-års jubilæum. For at søge inspiration og få en god campingoplevelse havde en række DCU-folk taget den lange tur til Kiuruvesi cirka 500 km nord for hovedstaden Helsinki. Her bærer formand for 3. Kreds, Ole Frankfurth, Dannebrog ind overvåget af Svend Erik Henningsen, der er næstformand i hovedbestyrelsen og kasserer i 5. Kreds.
Foto: Johan Dali
100 kredsture med DCU
DCUs syv kredse arrangerer løbende en række spændende ture til ind- og udland, hvor DCU-medlemmer kan tage med. Det har Horsens-parret Nina og Ole Kold nu gjort 100 gange, og jubilæet blev markeret med en lille gave på turen til Hejlsminde Camping, som DCU 7.Kreds havde arrangeret.
(Foto: Elin Thorup)
Fokus på frivillighed
DCUs hovedbestyrelse, forretningsudvalg og daglige ledelse var i efteråret samlet på DCU-Camping Kulhuse for at diskutere DCUs politiske fremtid, hvor et generationsskifte lurer i horisonten i flere af kredsbestyrelserne. Desuden blev det drøftet, hvordan DCU fremover kan tiltrække nye frivillige til foreningsarbejdet, hvilket blandt andet er aktuelt med henblik på 2026, hvor DCU fylder 100 år og i den forbindelse har planer om en række arrangementer, som kræver hjælp fra frivillige kræfter.
Synlig på messer
DCU var som altid repræsenteret med en stand på Ferie for Alle-messen i februar, hvor ansatte fra DCU-huset og fra DCUs campingpladser i samarbejde med frivillige fra kredsene mødte de mange gæster, der havde spørgsmål til stort og småt i DCU, eller som bare ville have sig en god campingsnak. I begyndelsen af november var DCU ligeledes til stede med en stand på Autocamper Show i Fredericia, ligesom DCU var repræsenteret ved flere åbent hus-arrangementer hos campingforhandlerne.
Bedre strømforhold
Det er lige med et mulehår, at denne her når med i året, der gik, men både DCU-Camping Hesselhus og DCU-Camping Hornbæk er gået i gang med at forbedre strømforholdene på campingpladsen. På Hesselhus får 122 pladser trukket nye kabler, så hver gæst får sit eget elstik og egne sikringer i et elskab. Arbejdet ventes færdigt i slutningen af november. I Hornbæk drejer det sig om cirka 45 pladser, hvor arbejdet ventes færdiggjort i begyndelsen af det nye år.
(Foto Vega Dalgaard)
Travlt i teknisk afdeling
Helle Midskov blev ansat som ny teknisk redaktør i DCU, hvor hun dels hjalp medlemmerne med tekniske spørgsmål om blandt andet fugt, vægt, kørekort, Tempo 100 og miljømærker, dels leverede velskrevne artikler til både Camping-fritid og dcu.dk.