DCU-Camping Rørvig Strand - sanitet

Året der er gået

Når et nyt år begynder, er det samtidig en god anledning til at kigge tilbage på det forgangne år. Herunder kan du se noget af det, der skete i DCU i 2023.

DCU-Camping Lyngvig

DCU ejer Danmarks største campingplads

Da kalenderen viste 1. januar 2023, blev Nørre Lyngvig Camping overtaget af DCU, som kalder den DCU-Camping Lyngvig Strand. Pladsen ligger i første række til Vesterhavet med Ringkøbing Fjord på den anden side og rummer cirka 1.200 enheder, hvoraf hovedparten er unummererede. Pladsen er på 23 hektar og består af yderligere 10 hektar klit- og hedelandskab, hvilket gør den til Danmarks største campingplads. DCUs landsformand Anne-Vibeke Isaksen kaldte købet ”en milepæl” og ”det største, som er sket i DCUs historie”.

DCU med i AutoCamperRådet

Som noget nyt blev DCU medlem af AutoCamperRådet, som arbejder for at fremme autocamperturismen i Danmark. Nyheden blev modtaget med begejstring af formand for rådet, Hans Bækvang, der sagde, at rådets tilbagemeldinger og høringssvar vil vægte tungere, når DCU er med, mens DCUs landsformand, Anne-Vibeke Isaksen, sagde, at der lå et stærkt signal i, at DCU er med i rådet, der består af Dansk AutoCamper Forening, DK-AutoCam, Campervenner og DCU.

NCT2024

DCU tilbage i nordisk samarbejde

Efter 13 års fravær trådte DCU i 2023 atter ind i Nordisk Camping Råd, der har til formål at styrke det nordiske campingsamarbejde og påvirke udviklingen af campinglivet. Udover DCU består rådet af Caravan Club of Sweden, Norsk Bobil og Caravan Club og finske SF-Caravan. Hvert år arrangerer Nordisk Camping Råd et ugelangt træf i juli, hvor arrangementet går på skift mellem de fire lande, og hvor DCUs medlemmer kan deltage. I 2023 var træffet i Norge, mens det i 2024 holdes i Finland. DCU er vært for træffet i 2026 i forbindelse med sit 100 års jubilæum.

Indgår overenskomst

Fagforeningen HK og DCU arbejder i foråret på at indgå en overenskomst. Undervejs i forløbet varslede HK konflikt, hvilket i værste fald kunne betyde strejker og blokader og dermed bringe campingsæsonen i fare på DCUs campingpladser. Så langt kom det heldigvis aldrig. Efter en lille uges forhandlinger blev parterne enige, og dermed er DCUs medarbejdere formelt dækket med HKs standardoverenskomst.

Repræsentantskabsmøde

Fire år mere som formand

DCU holdt i april repræsentantskabsmøde på Egeskov, hvor repræsentanter fra alle DCUs syv kredse var med og kom i egne campingvogne, telte og autocampere. Mødet blev en udramatisk affære, hvor Anne-Vibeke Isaksen blev genvalgt til en ny fireårig periode som landsformand, mens Lone Nevdal Andersen og Lars Foged fik genvalg til forretningsudvalget. På mødet blev det blandt andet vedtaget, at udlændinge fremover kan være medlemmer af DCU. Hidtil har det kun været muligt for dansk statsborgere.

Indvielse af Lyngvig

Man skal huske at fejre det, når der sker noget stort, og det gjorde der i DCU i begyndelsen af maj, hvor DCU-Camping Lyngvig Strand blev officielt indviet med en stor åbningsfest, der både bød på borgmesterbesøg, musik fra Horsens Garden og masser af glade campister.

DCU-Camping Rørvig Strand - Legeplads

Tjek på legepladserne

DCU fik i løbet af 2023 Nordisk Legepladsinstitut til at gennemgå sikkerheden på samtlige sine campingpladser for at sikre en ordentlig og sikker standard på legepladserne.

Egeskov camping weekend

Campingweekend på Egeskov

130 enheder, syv gange mere end året før, deltog i dejligt solskinsvejr, da DCU for anden gang holdt campingweekend på Egeskov. Campingweekenden faldt sammen med sankthansaften, men på grund af flere ugers forudgående tørke var der afbrændingsforbud. Derimod var der ikke forbud mod at lave et langbord på 61 meter, hvilket var rekord for DCUs campingweekend på Egeskov.

Farvel til to DCU-institutioner

To personer, der har været med til at tegne DCU igennem mange år, døde i 2023. Søren Sørensen, lejrchef på DCU-Camping Åbyskov Strand i en årrække og også lejrchef på Ferie for Alle-messen i Herning og frivillig på campingmuseet på Egeskov, døde i juni, 65 år gammel. DCU måtte også sige farvel til teknisk rådgiver Stefan Rosendal, der havde arbejdet i DCU i 33 år og gennem årene hjulpet et utal af medlemmer med teknisk rådgivning, og som også var en fast bestanddel af Camping-fritid med brevkassen Spørg Stefan. Stefan Rosendal døde i august og blev 62 år.

DCU-Camping Rørvig Strand

Topmoderne sanitetsbygning indviet

DCU-Camping Rørvig Strand blev i en afstemning i sensommeren kåret til Sjællands bedste campingplads og kunne derudover glæde sig over at indvie en topmoderne sanitetsbygning, bygget af EXCELLENT-huse, der også har stået bag opførelsen af en række luksushytter på DCUs campingpladser. Den nye sanitetsbygning er på 50 kvadratmeter, har solceller på taget og kombinerede toilet- og badefaciliteter i lukkede rum. Når andre DCU-pladser fremover skal have nye bade- og toiletrum, bliver de bygget efter samme skabelon.

DCU-Camping Hesselshus - luksushytte

Nye hytter

Både DCU-Camping Kulhuse og DCU-Camping Hesselhus fik opført tre nye luksushytter fra EXCELLENT-huse. Legeplads fra Isabellafonden DCU-Camping Rørvig Strand kunne lige op til efterårsferien indvie en splinterny legeplads skænket af Isabellafonden.

DCU-Camping København - Autocamper

Nye autocamperpladser

Autocamperne er i vækst, især ude i Europa, og det mærkes blandt andet på DCU-Camping København – Absalon, hvor der er kommet et helt nyt autocamperområde med belægning og græs.

Ny indkørsel

DCU-Camping Ålbæk Strand fik et helt nyt og befæstet ind- og udkørselsparti på arealet foran receptionen og ud til Skagensvej. I alt er det et område på cirka 1.300 kvadratmeter.

DCU-Camping Rågeleje Strand - Vinter10 år med vintercamping

DCU-Camping Rågeleje Strand fik en 10-årig tilladelse til vintercamping af kommunalbestyrelsen i Gribskov Kommune. Tidligere gjaldt den kn i tre år ad gangen. Vintercampisterne kunne også glæde sig over, at der kom flere vinterenheder på såvel DCU-Camping Rørvig Strand som de Ebeltoft – Mols.

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her