Få det vigtigste med, når du tager på teltferie.

9 ting du altid bør have med på telttur

DCUs formand Anne-Vibeke Isaksen har gennem de sidste 25 år været på camping i over 100 lande. Derfor har hun også en vis erfaring med, hvad der er vigtig at have med på telttur – ud over f.eks. et godt telt, en varm sovepose og solcreme. Læs her, hvad du altid bør pakke.

Af Kirstine Krefeld

Grill
Mad, der er tilberedt under åben himmel, smager bare bedre – hvad end du griller pølser til hotdogs, bøffer fra Brugsen eller frisk fisk fra den lokale fiskehandler. Og så er det nemt, hyggeligt og kan være med til at tage feriefølelsen til et endnu højere niveau.

Myggelys
Det er skønt at sidde ude foran teltet om aftenen – og er du på camping i Danmark om sommeren, er det jo bare om at nyde de lange, lyse sommeraftener, men helst uden at få spoleret idyllen af myg. Ud over at hygge, holder myggelyset også myggene fra livet. Men husk nu at lyne teltet til, så de små bæster ikke sniger sig ind og ligger på lur dér, når du skal sove.

Lommelygte
Vejen til toilettet kan være lidt mørk sent om aftenen og om natten – og så er det altid rart at kunne lyse for sig, når du skal finde dine ting i teltet efter solnedgang. Der er lommelygte i de fleste telefoner, men det kan også være ret praktisk at have en almindelig, batteridrevet lommelygte med.

Hovedpude
Ryggen kan hurtigt vænne sig til at ligge på en ny type underlag, og de nye lyde kan du eventuelt lukke ude med ørepropper – men din pude spiller en hovedrolle ift. følelsen af at ligge godt og sove godt.

Rygsæk
Hvad end du skal på stranden, til købmanden, på cykel- eller vandretur, så er det altid rart at kunne pakke det nødvendige og tage med – og i øvrigt have et fast sted at opbevare vigtige ting som pung, telefon, oplader osv., så det hele ikke ligger og roder rundt i teltet.

Køletaske
Det er ganske praktisk at have en køletaske med til at opbevare mælken til morgenkaffen, spegepølsen, sodavanden og andre ting, som godt kan overleve lidt tid i en køletaske, der kan sættes i et stik.

Klipklapper
Når du skal fra teltet op til fælleshuset for at børste tænder, tisse sov. er det bare rart at have nogle sko, der er nemme at smutte i og ud af igen, så du ikke skal bøvle med snørebånd osv. Med et par klipklapper er du hurtigt på vej – og så hverken fylder eller vejer de noget i bagagen. De tørrer hurtigt, når de er blevet våde, og så er de jo uundværlige, når du skal på stranden.

Foldbar strandstol
Man kan godt blive lidt træt af at sidde ret op og ned på græsset foran teltet, og det er her, en foldbar strandstol kommer ind i billedet. Så sidder du godt, både når der skal læses, hygges og slappes af hjemme på pladsen – og så hverken fylder eller vejer den særlig meget.

Vådservietter
Der er langt til fællesbygningen, når fingrene er blevet fedtede, eller du har spildt et eller andet hjemme i teltet – og her er en omgang vådservietter din bedste ven.

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her