Oplev de vilde heste på Langeland. Foto: Rasmus Schønning

8 vilde dyreoplevelser i den danske natur

Tag på safari i den danske natur og "skyd" de vilde dyr med dit kamera. Danmark er ganske vist et lille land, men stort på oplevelser. DCU giver dig her otte gratis oplevelser med dyr i den danske natur.

Elge i Lille Vildmose

Tag på opdagelse i Portlandsmosen i Lille Vildmose. Normalt arrangeres der guidede ture i egen bil igennem Portlandsmosen, hvor der venter fantastiske naturoplevelser og måske en elg eller to, men på grund af corona må du ud selv og kigge. Der er også mulighed for at spotte kongeørnen, når den flyver på jagt over Lille Vildmose. 
 

Bævere i Klosterheden Plantage

Klosterheden er Danmarks største plantede skov og det første sted i landet, hvor der er udsat bævere. Der er desuden anlagt en skovlegeplads ved Ungarerlejren, som bliver flittigt brugt. Der findes også en hundeskov, hvor det er tilladt at lukke sine hunde løs. Desuden er der anlagt vandreture-cykelture (brochure findes), natursti, ridestier og skiløjper.

 

Sort sol ved Tønder

Fra omkring slutningen af august til slutningen af oktober og igen fra omkring slutningen af marts til midt i april kan du opleve fænomenet sort sol. Kæmpemæssige flokke af stære samles i marsken til træk, og der er navnligt mange omkring Tøndermarsken. Det er et uforglemmeligt syn.

 

Vilde heste på Langeland

Det er helt specielt at se en flok vilde heste på op mod 80 dyr, der består af både hingste og hopper i alle aldre. Området, hvor hestene går, er indhegnet, men der er fri adgang, så længe du overholder adgangsreglerne, der er beskrevet ved indgangene. 

 

Ørnekig ved Maribosøerne

Naturpark Maribosøerne er kendt for sit rige plante- og dyreliv. Især fuglelivet er enestående. Mange besøger Maribosøerne for at se fiskeørne eller de imponerende havørne, som ellers er kendt for at være kræsne, når de vælger bopæl. Skulle ørnene svigte, er der mange andre spændende fuglearter i området. Oplev blandt andre masser af grågæs, taffelænder og alle fire danske arter af lappedykkere i området. 

 

Sæler på Anholt

Ved Anholt Fyr er der et observationshus, ”Sælspotten”, med en stærk kikkert, så du kan følge sælerne på nært hold. Der er dét sted i Danmark, hvor du bedst kan se sæler på egen hånd, hvis du vel at mærke respekterer deres territorium. 
 

Bisonokser på Bornholm

For år tilbage blev der udsat en flok europæiske bisonokser i et stort, aflukket skovområde i Almindingen på Bornholm. Du kan gå på opdagelse ind i området og måske være heldig at spotte flokken. Husk at overholde alle regler og retningslinjer - og husk, at de er vilde dyr, der ikke vil have dig for tæt på.

 

Krondyr i dyrehaver og skove

Flere steder i Danmark kan du komme tæt på krondyrene og opleve, når hannerne gør sig til for at tiltrække hunner og brøler og kæmper for at forsvare deres territorier. Du kan se både dådyr og krondyr i Haderslev Dyrehave og Jægersborg Dyrehave bare 15 km nord for København. Desuden kan du se krondyr i Thy, Oxbøl og på Djursland, og der er desuden gode chancer for at se dådyr i Slotved Skov i Nordjylland. 

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her