Foto: VisitDenmark

8 uforglemmelige oplevelser under jorden

Uanset om det regner eller er stegende hedt, er der altid til at være under jorden. Her får du inspiration til en række unikke, underjordiske oplevelser i Danmark.

Danmarks største bunkermuseum

Besøg Museumscenter Hanstholm og oplev Nordeuropas største befæstningsanlæg fra 2. Verdenskrig. Det består af Hanstholms enestående museumsbunker på 3.000 m2, hvor flere af rummene er ført tilbage til deres oprindelige udseende, så man kan se, hvordan soldaterne levede. I bunkeren findes også spændende særudstillinger. 

Læs mere om Museumscenter Hanstholm

 

Mønsted Kalkgruber

Verdens største kalkmine (se billedet) - en endeløs labyrint af minegange med huler så store som domkirker og smalle gange, hvor en voksen mand ikke kan gå oprejst. Der er mere end 60 km gange under jorden, og for de besøgende er der lys i mere end to kilometer minegange. Multimedieshow: Over den største sø i gruben er der hver time et multimedieshow, et lyshav hvor kalkens og grubernes historie spejler sig i vandet. I kalkgruberne overvintrer mere end 18.000 flagermus.

Læs mere om Mønsted KalkgruberCisternerne

Cisternerne

Cisternerne, det tidligere vandreservoir under Søndermarken over for Frederiksberg Slot, er i dag et enestående udstillingssted i København. Engang var de gamle cisterner fyldt med 16 millioner liter drikkevand, men nu er vandet væk og er i stedet blevet erstattet af kunstudstillinger og forskellige arrangementer og events, der alle tager udgangspunkt i stedets arkitektur og helt særlige klima.

Læs mere om Cisternerne

 

Koldkrigsmuseum Stevnsfort

Under Den Kolde Krig var Stevnsfort en hemmelig brik i Danmarks og NATO’s forsvar. I dag kan du opleve det atomsikre fort, som det så ud dengang, da krigen var tættest på. På en guidet tur kan du se kanonerne, de andre installationer i terrænet og det underjordiske fort, der består af 1,7 km lange gange 18 meter under jorden. På egen hånd kan du udforske fortets terræn, se film i museumsbiografen og se museets udstilling om Den Kolde Krig. 

Læs mere om StevnsfortGråbrødrekloster Museet

Gråbrødrekloster Museet er et underjordisk museum, beliggende under Aalborgs travle shoppinggade, Algade. Museet viser imponerende ruiner fra klosteret, skeletter fra kirkegårdene og mange fine fund fra vikingetidens og middelalderens Aalborg. 

Læs mere om Gråbrødrekloster Museet

 

Ruinerne under Christiansborg

Oplev Ruinerne under Christiansborg – en rejse tilbage i tiden til den mørke middelalder. Den største og ældste ruin under Christiansborg Slot er ringmuren fra Biskop Absalons borg fra 1100-tallet. Ringmuren beskyttede borgen mod vendiske sørøvere.

Christiansborg

Den anden store ruin under slottet er fundamentet til det berygtede Blåtårn; det største tårn på Københavns Slot. Hold øje med børneaktiviteter som skattejagt og rollespil i ferieugerne. 

Læs mere på om ruinerne under Christiansborg 

 

Kasematterne under Kronborg

Under Kronborgs fire store hjørnebastioner finder man Kronborgs underverden – de underjordiske gange. Det er dystert, koldt og fugtigt, men kasematterne har reddet mange liv i krigstider. Her sover nationalhelten Holger Danske som en sten – indtil den dag da Danmark virkelig er i knibe, for så vil han vågne op og forsvare fædrelandet! 

Læs mere om KasematterneVikingemuseet Ladby
På Vikingemuseet Ladby ved Kerteminde Fjord kan du besøge Danmarks eneste skibsgrav fra vikingetiden – en attraktion af internationalt format. Vikingeskibsgraven – også kaldet Ladbyskibet – ligger i en genopført gravhøj på det sted, hvor den blev fundet i 1935.

Læs mere om Vikingemuseet Ladby

 

Husk, at du som DCU-medlem kan få rabat på udvalgte attraktioner. Find dem her.

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her