Green Kayak

8 gratis oplevelser i København

Få lidt luft i budgettet: Planlæg dit besøg i hovedstaden efter de gratis oplevelser – så der er lidt ekstra til de øvrige ting på ferien.

Af Kirstine Krefeld

1 - Lån en gratis kajak
Hjælp til med at holde Københavns Havn og søer rene. Non-profit initiativet GreenKayak vil gerne bevare vandet i havnen rent nok til at blive ved med at kunne bade i, og derfor kan både turister og lokale låne en kajak i op til to timer. Gratis. En del af aftalen er, at du på din sejltur gennem havnen og Københavns kanaler samt Peblinge Sø indsamler skrald i kajakkens spand. Når du kommer retur, bliver affaldet vejet, og så skal du smide et billede af turen på sociale medier.
Du kan booke en kajak fra 1. maj til 30. september på bookings.greenkayak.org

Davis Samling2 - Bliv klogere på Davids
Samling Davids Samling er en perle af en privatsamling af enestående islamisk kunst, ældre europæisk og nyere dansk kunst. Museet blev skabt i 1945 på basis af højesteretssagfører C. L. Davids private kunstsamling. Der er ikke alene gratis entré, du kan med fordel tage med på en af de gratis rundvisninger, der løfter oplevelsen.
Find kalenderen og læs mere på www.davidmus.dk

Grundtvigs Kirke3 - Udforsk Grundtvigs Kirke og omegn
Start med en vandretur ad Rentemestervej fra Nørrebro mod Bispebjerg. Efter 10 minutters gåtur mødes du af 16 imponerende kunstværker. Da boligerne på Rentemestervej, Møntmestervej og Utterslev Torv skulle renoveres, blev endegavlene på 16 blokke nemlig dekoreret med gavlmalerier af kendte kunstnere som Husk Mit Navn og japanske Lady Aiko. Selve Grundtvigs Kirke er nok en af de mest imponerende kirker herhjemme. Grundstenen blev lagt i 1921 på Grundtvigs fødselsdag, 8. september, hvor han ville være fyldt 138 år. Hele kirken stod færdig til indvielse 8. september 1940. Ud over selve kvarteret omkring kirken, kirken og kirkerummet er der også med jævne mellemrum orgelkoncerter med gratis adgang.
Se mere på www.grundtvigskirke.dk. Her finder du også en drone-video af det imponerende bygningsværk.

Vestre Kirkegård4 - Tag på guidet kirkegårdsvandring
I sommerperioden har du mulighed for at tage med på en gratis, guidet kirkegårdsvandring på hhv. Assistens Kirkegård, Bispebjerg Kirkegård, Brønshøj Kirkegård, Sundby Kirkegård og Vestre Kirkegård. Alle er velkomne og tilmelding ikke nødvendig, medmindre andet er anført. Varighed er typisk 1-1½ time. Læs mere om rundvisningerne på de forskellige kirkegårde på www.kk.dk/kirkegaarde

Frederiksberg Rådhus5 - Nyd en rundvisning på Frederiksberg Rådhus
Nej, okay, Frederiksberg er ikke København, men det er vist mest de lokale, der skelner. Der er kort fortalt fast, gratis rundvisning på Frederiksberg Rådhus den første lørdag i hver måned kl. 13. På helligdage springes rundvisningen over, fordi rådhuset holder lukket. Rundvisning foregår på dansk. Du skal bare møde op ved rådhusets hovedindgang lidt før kl. 13. Rådhuset rummer – foruden administrationslokaler – en Rådhushal, Festsal, Bryllupssal, og i kælderen er indrettet et Stadsarkiv med adgang for publikum. Fra Rådhustårnet, der hæver sig 60 meter over gadeniveau, har du en enestående udsigt over Frederiksberg, København og Øresundsbroen.

Christiansborg Tårn6 - Se byen fra tårnet på Christiansborg
Du finder indgangen til Tårnet i Kongeporten – den store port ud mod Christiansborg Slotsplads på ”bagsiden”. Ved indgangen er der to køer: én til Udsigten og én til restauranten. For at få adgang skal du igennem et sikkerhedstjek, der minder om lufthavnens. Herefter skal du tage en elevator op til Tårnet. Hvis du skal til Udsigten, så skal du tage elevatoren til niveau 2, hvor der er trapper det sidste stykke op. På niveau 2 finder du Udstillingen, der tidligere blev kaldt Pulterkammeret. Er du sulten, så er der også en dejlig restaurant – det er dog en god idé at booke bord på forhånd.
Find åbningstider m.m. på www.ft.dk/da/taarnet/besøg

Thorvaldsens Museum7 - Oplev Thorvaldsens Museum
Thorvaldsens Museum (billedet), der rummer skulpturer lavet af den fantastiske billedhugger Bertel Thorvaldsen og andre kunstnere på hans samtid, er gratis at besøge hver onsdag for alle. Om tirsdagen er der desuden gratis entré for pensionister, ligesom der er fri entré alle åbningsdage for børn og unge under 18 år.

Glyptotekets palmehave8 - Gå ikke glip af Glyptoteket
På Glyptoteket, der har en kæmpesamling af kunstværker og ikke mindst kulturhistoriske genstande fra Egypten, det antikke Grækenland, Etrurien og Romerriget samt dansk og fransk kunst, kan du komme gratis ind den sidste onsdag i hver måned og på udvalgte mærkedage. Som noget nyt gælder den gratis entré også på særudstillinger. Også her er der gratis entré for børn og unge under 18 år alle åbningsdage. Kagerne og smørrebrødet i museets café er desværre ikke gratis, men det er bestemt værd at nyde en forfriskning ved den uforligneligt smukke Vinterhave med palmer, springvand og glaskuppel. 

Absalon fællesspisningEKSTRA - Spis (næsten) gratis
Tag til fællesspisning for bare 50 kr. pr. person i Fælleshuset Absalon. Det er et forsamlingshus på Vesterbro, som er indrettet i en gammel kirke – og det store rum giver en helt særlig stemning. Her er der masser af aktiviteter - fra koncerter, morgenmadscafé og bingo til yoga og fællesspisning. Du spiser sammen med 180 andre mennesker i hyggelige og uformelle omgivelser for 50 kr. + billetgebyr på 5 kr. Har du børn på tre år eller under, spiser de gratis med.
Se menuen og meget andet på absaloncph.dk

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her