Foto: Daniel Villadsen/VisitNordsjælland

6 gode vandreture på Sjælland

Naturen har altid åbent, og det er skønt at vandre hele året rundt. Her giver DCU dig en oversigt over 6 gode og overkommelige vandreruter i nærheden af DCUs campingpladser på Sjælland.

Af Torben Brandt

Tæt på DCU-Camping København – Absalon
Hvad: Vestskoven Rundt
Hvor langt: 9,9 km
Læs mere: Naturstyrelsen.dk
Størstedelen af Vestskoven ligger i Albertslund Kommune få kilometer fra campingpladsen. Et godt sted at begynde er Herstedhøje, som er områdets højeste punkt, for her er der både gode parkeringsmuligheder og en dejlig udsigt over hele området. Turen til toppen kræver noget energi, hvilket også taler for at begynde der, mens der stadig er rugbrød på brændstoftanken. Ruten gennem Vestskoven bringer dig blandt andet til den idylliske landsby, Risby, og du kommer forbi Vikingelandsbyen, ligeledes i Risby. Undervejs kommer du både gennem mørke skove af forskellige slags og åbne arealer med højlandskvæg. 

Tæt på DCU-Camping Nærum
Hvad: Rude Skov rundt
Hvor langt: 9 km
Læs mere: Naturstyrelsen.dk
Der er gode parkeringsmuligheder til Rude Skov flere steder langs Hørsholm Kongevej, som ligger cirka 8 km fra DCU-Camping Nærum. Fra parkeringspladsen er det bare at begive sig i kast med ruten, som er afmærket og går gennem smuk løvskov og forbi en række søer. Skulle du have lyst, er der mulighed for at overnatte i overdækket shelter ved Femsølyng. Området ved Sækkedam kan være oversvømmet i perioder, når der har været meget regn. Hvis det er tilfældet, kan det i stedet for anbefales at gå ad Grusgravvej. 

Tæt på DCU-Camping Hornbæk
Hvad: Gurre Sø Rundt
Hvor langt: 10 km
Læs mere: Naturstyrelsen.dk
Gurre Sø ligger mellem Helsingør og Esrum Sø, cirka 10 minutters kørsel syd for campingpladsen. Et godt sted at begynde er Gurre Vang, men der er kun få parkeringspladser, så det kan være svært at få plads. Gurre Sø er omgivet af skov og byder på et rigt fugleliv og er også et godt sted at fiske. Der er to steder på den vestlige side af bredden og et enkelt sted på den nordlige side af søen, hvor det er tilladt frit at fiske med stang. Alle andre steder kræver det gyldigt fisketegn. Regn med at afsætte 3-4 timer rundt om søen og forvent, at der i perioder med meget regn kan være vådt visse steder. 

Tæt på DCU-Camping Rågeleje
Hvad: Heatherhill-ruten
Hvor langt: 7,2 km
Læs mere: Visitnordsjaelland.dk
Hvad er mere oplagt end at vandre gennem områdets helt store attraktion, Heatherhill? Der findes i alt fire af de såkaldte Kløverstier i området, hvoraf den korteste er 2,4 km, og den længste er godt 11 km lang. Heatherhill-ruten ligger lunt i midterfeltet med en længde på 7,2 km. Ruten går gennem de små landsbyer Stokkebro og Unnerup og passerer også forbi gravhøjen Gadehøj med fin udsigt over markerne samt Gribskov Efterskole. Og så går den naturligvis også gennem Heatherhill, hvorfra der er en fantastisk udsigt over Kattegat. Parker f.eks. ved P.C. Skovgaardsvej i Vejby og gå ud derfra. 
Foto: Daniel Villadsen
Foto: Heatherhill, Esrum Tisvildevejen - Credits Daniel Villadsen - VisitNordsjælland PA158219

Tæt på DCU-Camping Rørvig Strand
Hvad: Rørvig Sandflugtplantage
Hvor langt: 7 km
Læs mere: Naturstyrelsen.dk
Naturen er i den grad lige for fødderne af dig på campingpladsen i Rørvig, og derfor er der også talrige muligheder for at vandre i nærområdet. Et godt valg er turen gennem Rørvig Sandflugtplantage, som går fra parkeringspladsen ved Lynghusvej ad Redningsvejen. Herefter går du langs det smukke Kattegat ud til Dybesø og tilbage igen, hvilket er en tur på cirka 7 km. Undervejs kommer du helt tæt på såvel sandklitter som en af Danmarks bedste badestrande. Hvis du har gode ben, kan du forlænge turen ud til Korshage på spidsen, hvor det myldrer med heste og kreaturer, og hvor der også er et meget rigt fugleliv.

Tæt på DCU-Camping Kulhuse
Hvad: Færgelunden
Hvor langt: 5,5 km
Læs mere: Kongfrederik.dk
En oplagt mulighed er naturligvis at gå i Nordskoven i Jægerspris, hvor Danmarks ældste egetræer står, men et godt alternativ er at køre ind til skoven Færgelunden, der ligger et kvarters kørsel fra campingpladsen. Skoven ligger smukt ud til Roskilde Fjord, og den sydlige del er hjemsted for en række gravhøje fra yngre stenalder og bronzealder. Vandreturen begynder ved parkeringspladsen, der ligger et par hundrede meter nord for egnsmuseet Færgegården. Undervejs går ruten forbi det smukke Schweizerhus, der blev opført af arveprins Frederik og gemalinden Sophie Frederikke. Cirka halvvejs gennem ruten krydses landevejen, og så kommer du over på kystsiden, hvor der er en smuk udsigt over Roskilde Fjord.  

 

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her