Gruppe på strand - shutterstock

5 gode grunde til at tage på camping med vennerne

Savner du fede oplevelser med vennerne, nærværet og at kunne dyrke dine fritidsinteresser? Så læs her, hvorfor det er en god idé at tage af sted sammen på camping til sommer. 

Af Redaktionen

Årets festivaler er aflyst. Gå i byen-stederne er lukket. Træningscentrene er lukket. Sommerens store fester er aflyst. Men det betyder ikke, at fællesskabet, sammenholdet og hyggen er aflyst. Tværtimod.

En måde at få fællesskabet tilbage på er ved at snuppe en campingtur sammen med vennerne på en af de mange fede campingpladser i Danmark. Her får du fem gode grunde til at vælge at tage på camping i Danmark sammen.

 

1) Vær tæt på byen

Image
Nyhavn - shutterstock


Vil I gerne både være sammen og tæt på f.eks. København, Aarhus eller Odense, så tjek ind på de af DCUs pladser, som ligger her. Så får I både storbyferie og campingtur i ét – og det bedste af begge verdener. I kan også tage en danmarksturné rundt til alle tre byer med et par overnatninger i hver by. Der er masser af plads til hygge på DCUs campingpladser (selv om det selvfølgelig ikke er meningen, at man skal komme og holde sin egen Roskilde Festival eller Smukfest).

 

2) Bo lige ved stranden

Image
Bellevue Strand


15 ud af DCUs 20 campingpladser ligger lige ved nogle af Danmarks bedste strande. Derudover ligger et par stykker af dem ved skønne badesøer, så der er aldrig langt, når I vil bade – og der er heller ikke langt, når I lige skal ”hjem” og købe en is i campingpladsens kiosk.

 

3) Kom helt ud i naturen

Image
Vandretur


Er du til rå natur uden så meget udenomshalløj, behøver du faktisk ikke tage længere væk end til Nordjylland, hvor DCU har en campingplads i Ålbæk – midt i det på en gang smukke og barske landskab. Det samme gælder for DCU-Camping Flyvesande på Nordfyn, som ligger helt for sig selv med udsigt til vandet. Er du vil Vesterhavets vilde bølger, så er DCU-Camping Vesterhav et godt bud.

 

4) Dyrk dine fritidsinteresser

Image
Cykeltur - shutterstock


De indendørs træningscentre har været lukket længe, men på DCUs campingpladser er der masser af muligheder for at holde en aktiv ferie. Nogle pladser ligger lige ved mountainbikestier, andre lige ved gode vandreruter. I kan f.eks. også vælge at cykle fra DCUs campingplads DCU-Copenhagen City Camp ved København og overnatte på campingpladsen i Nærum. Derfra kan I cykle videre til pladsen i Hornbæk og derfra til en overnatning på campingpladsen i Rågeleje og endelig Rørvig. Cykelruten for dig, der gerne vil cykle, men uden at det bliver for meget ad gangen.

 

5) Bliv kørt til døren

Image
Camping på DCU-Camping Rørvig Strand


Ok, det er måske lidt en overdrivelse, men langt de fleste af DCUs campingpladser er rimeligt nemme at komme til med offentlig transport. Og dem, der ikke er, ligger ikke meget længere væk, end at I garanteret kan overtale et par cool forældre til at køre jer derhen. Har I selv bil med, så husk også på, at I ikke skal betale ekstra for parkering, hvis I f.eks. tager til en af de campingpladser, som ligger i hovedstadsområdet, Aarhus eller Odense. Mens bilen holder trygt og godt hjemme ved teltet eller hytten, kan I tage bussen eller cyklerne ind til byen.

 

 

Image
Hytte på DCU-Camping Hornbæk

 

Se alle hytter

Her finder du DCUs campingpladser

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her