Foto: Lasse Løndahl

3 gode vandreture på Fyn

Naturen har altid åbent, og det er skønt at vandre året rundt. Her giver DCU dig en oversigt over 3 gode og overkommelige vandreruter i nærheden af DCUs campingpladser på Fyn.

Tæt på DCU-Camping Flyvesandet Strand 
Hvad: Digeruten, Bogense
Hvor langt: 6,3 km
Læs mere: Friluftsraadet.dk (søg på Kløverstier)
Campingpladsen byder på vidunderlige vandreruter lige uden for teltdugen, men hvis du vil se noget andet, kan det anbefales at køre en tur til Bogense, som ligger en lille halv times kørsel vest for DCU-Camping Flyvesandet Strand. Her er der fire forskellige Kløverstier, hvoraf den korteste er 2,3 km, og den længste er godt 14 km. Den kilometermæssigt bløde mellemvare er Digeruten, som er 6,3 km lang og begynder ved Gl. Havn i Bogense. Herfra går den igennem noget af Nordfyns smukkeste natur langs kysten med kig over til såvel den fredede Æbelø som fuglereservatet Mågeøerne. Turen passerer også igennem det tidligere inddæmmede område Gyldensteen Strand. Ved H.C. Andersens Golf går turen tilbage, og så går du gennem Fredskoven, inden du vender retur til Bogense by. 

Læs mere om DCU-Camping Flyvesandet Strand 

Tæt på DCU-Camping Odense
Hvad: Kohaveskoven
Hvor langt: 4,4 km
Læs mere: Odenserundt.dk
Campingpladser i byen kan sagtens rime på hyggelige vandreruter. Sådan er det på DCU-Camping Odense, hvor der ligger flere gode stier for vandrere ganske tæt på campingpladsen. En af dem ligger i Kohaveskoven blot 5 km fra campingpladsen, hvor du kan gå på en 4,4 km lang vandresti. Turen både begynder og slutter ved Landkildevej, hvor der også er parkeringsmuligheder, hvis du er i bil. Alternativt kan du parkere ved Grevenlundsvej. Kohaveskoven er en gammel skov med mange gamle egetræer og en speciel skovbundsflora. Skoven har desuden en række gamle, danske urskovsarter. Undervejs kommer du forbi Lindved Ådal, hvor terrænet er kuperet, og hvor der er folde med græssende køer. 

Læs mere om DCU-Camping Odense

Tæt på DCU-Camping Åbyskov Strand
Hvad: Grøn Kløversti, Svendborg
Hvor langt 2,5 km
Læs mere: Friluftsrådet.dk (søg på Kløverstier)
På Sydfyn er det store vandre-trækplaster Øhavsstien, der er 220 km lang, og som hvert år tiltrækker motionsglade vandrere fra både ind- og udland. Øhavsstien kan bides over i mange små stykker, hvis man foretrækker det, men du kan også vælge en helt kort tur på kun 2,5 km, der næppe skræmmer mange væk. Stien er den grønne Kløversti i Svendborg, der udgår fra Sydfyns ErhvervsForskole på Hellegårdsvej 63. Den grønne Kløversti har temaet Natur og Friluft, og hvis du synes, 2,5 km er for lidt, kan du også vælge ruten på 7,5 km, der udgår fra samme sted, og som har temaet Idræt og Ungdom. På de to ruter passerer du undervejs enten små aktivitetsspots eller poster med historier fra lokalområdet.

Læs mere om DCU-Camping Åbyskov Strand

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her