Renoveret campingvogn

20-årige satte gammel campingvogn i stand

Silke og hendes kæreste Lasse var kun teenagere, da de for to år siden begyndte at lede efter en gammel campingvogn, de kunne renovere.

Silke Hennelund og hendes kæreste Lasse Oddershede var kun teenagere, da de for to år siden begyndte at lede efter en gammel campingvogn, de kunne renovere. De fandt en lillebitte RC Caravan fra 1989, som er blevet renoveret så fint, at den vækker opsigt, når de kommer ud på campingpladserne.

Tekst Torben Brandt  Foto Silke Hennelund

Da Danmark i begyndelsen af 2020 lukkede ned på grund af corona, fik den dengang 19-årige Silke Hennelund fra Sjællands Odde en ide, som hun ikke var ene om.

 

Silke og Lasse


Hun ville have fingre i en gammel campingvogn og sætte den i stand, så hun og hendes jævnaldrende kæreste Lasse Oddershede kunne få luft under vingerne og campere i en nyistandsat vogn, uden at det kostede dem hele opsparingen.

– Da vi begyndte at lede efter en lille, gammel campingvogn, gjorde mange andre desværre det samme, så de var ikke til at få fat i. Vi var med i alle mulige grupper på de sociale medier, men vi kunne ikke få fingre i nogen, siger Silke Hennelund.

 

Fandt en i hjembyen

Hun og hendes to år ældre søster er nærmest flasket op med camping, for forældrene er garvede campister, og lysten til camping har Silke taget med ind i voksenlivet.

I første omgang fik hun og Lasse lov at låne en campingvogn et par gange, og de var også med på ferie i Silkes forældres campingvogn, før det unge par besluttede, at de ville have deres egen rullende feriebolig.

Efter næsten et års forgæves søgning viste det sig, at løsningen bogstavelig talt lå lige foran næsen på dem. Silkes forældre hjalp med at holde øje med små campingvogne af ældre dato, og en dag ringede hendes far og sagde, at han havde set en gammel og meget lille campingvogn, der holdt i en have i deres hjemby på Sjællands Odde.

 

Før renoveringen


Det viste sig at være en danskproduceret RC Caravan fra 1989 med en totalvægt på 650 kg.

– Min far fik fat i ejeren af vognen og spurgte, om han ville sælge. Det ville han gerne, men han ville have svar med det samme, og på det tidspunkt boede Lasse i Jylland, og vi kunne ikke nå at tale om det.

Det var lige op til Lasses fødselsdag, så selvom vognen så forfærdelig ud, købte jeg den og gav ham den i fødselsdagsgave. Han troede først, at det var en joke, men den var altså god nok, for jeg havde både købt og betalt den, og den stod allerede i mine forældres indkørsel, griner Silke Hennelund.

 

Købt ubeset

Selvom handlen foregik i lyntempo, nåede Silkes far, der har god forstand på både biler og campingvogne, at kravle ind under vognen og se, at der var en hel del fugt, men at det kunne udbedres, og at den generelt var i rimelig stand i forhold til købsprisen, som det lykkedes faren at få krejlet ned på 2.500 kr.

Silke befandt sig på det tidspunkt i sommerhus med sin mor og havde ikke mulighed for selv at se det rullende vidunder, men alligevel besluttede hun at købe den på farens anbefaling.

– Jeg tænkte, at når prisen var så lav, var der ikke den store risiko forbundet med det, og jeg var ret sikker på, at vi ville kunne få mindst det samme beløb, hvis vi ville af med den igen hurtigt.
 

Fugt

Vognens tilstand var dog dårligere end først antaget, for den ene ende var hel sort af fugt, og der var også fugt i den ene væg og i halvdelen af gulvet samt forrest ved gaskassen.

– Vi blev nødt til at skifte bunden og en plade på væggen. Fugten forrest kunne vi lappe udefra og vaske ned indvendigt, og selvom det ikke er blevet helt fjernet, trækker det ikke ind i vognen.

 

Godt makkerpar

Silke Hennelund er vild med boligindretning og har god kreativ og æstetisk sans, mens hendes kæreste er en rigtig handyman, som ikke er bange for at tage fat.

De måtte dog have hjælp til at udskifte bundpladen af en kammerat, der er tømrer, men ellers er den smukt renoverede vogn et resultat af deres fælles anstrengelser, masser af knofedt, kreative tanker og gode ideer.
 

Renoveret

 

Men hvad får to unge til at kaste sig ud i at renovere en campingvogn, der blev bygget cirka 10 år før, de selv blev født?

– Vi er nok lidt som et gammelt ægtepar. Selvom vi er unge, laver vi nogle gammeldags ting, og det passede os bare perfekt at kaste os ud i sådan et projekt, siger Silke Hennelund.

 

Måtte tænke alternativt

Og der var nok at tage fat på. Lasse havde ikke noget arbejde på det tidspunkt, så mens Silke knoklede med den indvendige hygge, brugte han tid på at male, slibe i bund og vaske vognen.

Gassen, vandet og strømmen virkede ikke, så på de punkter skulle der tænkes alternativt.
 

Renoveret

– Vi droppede at få gas i vognen, så varmen kommer fra en lille olieradiator, som kører på strøm, og som sagtens kan varme hele vognen op. Alle lysspots i vognen kører på batteri, men vi har et lille relæ og en bordstikkontakt med fire stik i, så vi kan oplade telefoner og se TV, og så køleskabet kan få strøm.

Vandet får vi fra en medbragt vanddunk med tap, og så er der et afløb, som Lasse har lavet. Madlavningen foregår på en kuglegasgrill og en lille primus udenfor, siger Silke Hennelund.

 

Vejret drillede

Selvom det var hyggeligt at sætte campingvognen i stand, var der en bagkant. Vognen blev købt i februar 2021, men Silke og Lasse havde sagt ja til en campingtur allerede i bededagsferien i maj, så det hastede med at få den klar, og vejret var ikke med de to unge arbejdsheste.

– Vi skulle male, men vi blev nødt til at vente på, at der kom varme i luften, og det pressede os lidt, men vi fik det gjort og nåede det, siger Silke Hennelund.

Hun gætter på, at de har puttet cirka 15.000 kr. i vognen plus 2.500 kr. i købspris, og indtil videre har den været hver en krone værd.

– Noget af det, vi er gladest for, er, når folk kommenterer på den. Den er så lille, at den virkelig tiltrækker sig opmærksomhed, og nogle gange banker folk på og spørger, om de må have lov at kigge ind. Det er let at få gang i en samtale, når man har så lille en vogn.

Hun synes, at vognen virker større, når først man kommer indenfor.

– Den har siddegruppe i den ene ende, køkken i midten og en 110 cm bred seng – men man skal ikke være af sted i en uge og blive uvenner, for så er der ikke helt plads nok, griner Silke Hennelund.

Indtil videre er campingturene heldigvis foregået i harmoni, uden at de er blevet uvenner undervejs. De har foreløbig været i Sorø, Nærum, 10 dage på Sydfyn, på Tangloppen i Ishøj, og lige før påske gik turen til Tempelkrogen i Holbæk, mens sommerferien blev afholdt på Vestkysten.  

 

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her