Sparetips, spar på feriebudgettet, sparegris, billig campingferie

10 sparetips til efterårscamping med familien

Kom længere for feriebudgettet, når du skal på camping med familien.

Af Anne-Vibeke Isaksen

Snart står efterårsferien med familien for døren. Læs med her, hvor du får 10 gode, generelle råd til, hvordan I får feriebudgettet til at strække lidt længere i disse tider med inflation og høje energipriser.

Ud over alle de fordele, du får som medlem af DCU, som f.eks. at spare penge på at overnatte på DCUs 20 campingpladser, så er der mange andre ting, du kan gøre for at spare penge på din næste campingferie.

Er du ikke medlem af DCU, og skal I på camping i efterårsferien, så får du årets sidste tre måneder med i købet kvit og frit, hvis du køber et medlemskab for 2023 allerede fra den 1. oktober. Læs mere, og meld dig ind i DCU her.

 

10 sparetips til campingturen
 

1. Gratis er godt nok billigt

Der er ikke meget, man kan spare flere penge på, end når noget er gratis. En del museer kører med gratis dage, og Naturstyrelses primitive lejrpladser og shelters koster heller ikke noget. Husk at tjekke reglerne for at overnatte i det fri før afgang.

 

2. Naturen er ofte gratis

Naturoplevelser i både Danmark og udlandet er ofte gratis, medmindre man tager med på arrangerede udflugter. Tager man tilmed sin egen cykel, kajak m.m. med, sparer man også udlejning. En vandretur i det grønne koster heller ikke noget, og så er det tilmeld sundt. 

 

3. Køb brugt

Man er faktisk meget trendy, når man køber brugt. Aldrig har der været så meget gang i brugtmarkedet og ’second hand’ som i dag. Både fysiske butikker og på nettet. Det er i øvrigt en god måde at afprøve udstyr eller en ferieform på. På den måde finder man ud af, om eksempelvis teltferie er noget for en familie, og derefter kan man investere i noget nyt og lækkert. Husk, der er en omfattende brugtvognsdatabase.

 

4. Brug det, du har

Den helt store fordel ved camping er, at det udstyr, det telt eller den campingvogn, man har, kan bruges igen og igen. Det kan man ikke med et weekendophold eller en charterferie. Der venter altså utrolig mange gode ferier i det, man allerede har. Så jo mere det bruges, jo bedre er investeringen.

 

5. Lån af andre

Man skal ikke være flov ved at spørge familie eller venner, om man kan låne udstyr eller sågar telt, teltvogn eller campingvogn af dem. Mange vil sige ja. Det samme gælder, hvis man mangler et liggeunderlag eller nogle campingmøbler. Det koster aldrig at spørge.

 

6. Ung eller ældre

Børn og ældre tilbydes ofte en højere rabat end andre. Pensionister får f.eks. 50 % i lavsæsonen på DCUs egne campingpladser, og man kan tage børn og børnebørn under 12 år gratis med i hele sæsonen på DCUs campingpladser.

 

7. Spis hjemme

Fordelen ved campingferie er, at man kan spise hjemme i sit eget telt, egen teltvogn, campingvogn eller autocamper. Madbudgettet kan derfor holdes på samme niveau som hjemme. Går man på restaurant med små børn, så spørg efter halve portioner til halv pris. Større børn kan ofte få lov til at dele en voksenret, hvis de kedelige børneretter ikke frister. Buffet er i øvrigt fremragende til børn, så kan de spise det, de kan lide.

 

8. Last minute

Hvis man kan leve uden den store planlægning eller undvære at glæde sig til den planlagte ferie, så kan der være mange penge at spare ved at tjekke last minute-tilbud fra campingpladser. Man kan være heldig at gøre et kup, men man kan omvendt også få noget, man ikke lige havde regnet med. Det er, som det er. Tag det som en oplevelse eller betal prisen.

 

9. Planlæg i god tid

Selv om dette tip går i stik modsatte retning af førnævnte, så er der i visse tilfælde også penge at spare ved f.eks. at booke i god tid. Visse campingpladser giver nemlig rabat på overnatningen, hvis man bestiller lang tid i forvejen. Internettet er et godt sted at holde øje. Skal man eksempelvis med færge, kan man også spare penge ved at bestille færgebilletter i god tid – husk at bruge dit DCU-medlemskab. DCU har aftaler med en del rederier og arbejder på at få flere i hus.

 

10. Rejs uden for højsæsonen

Langt de fleste campingpladser kører med billigere overnatningspriser i ydersæsonerne. Hvis man har mulighed for det, så får man ofte nøjagtig samme ferie som i højsæsonen, men til en væsentlig lavere pris. Specielt på campingferier på de fire- og femstjernede campingpladser kan du spare meget i lavsæsonen. Men hold også øje med alle andre campingpladser.

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her