Sparetips, spar på feriebudgettet, sparegris, billig campingferie

Sparetips

10 sparetips til campingferien med familien

Kom længere for feriebudgettet, når du skal på camping med familien.

Af Anne-Vibeke Isaksen

Snart står ferien med familien for døren. Læs med her, hvor du får 10 gode råd til, hvordan I får feriebudgettet til at strække lidt længere. Ud over alle de fordele du får som medlem af DCU, som f.eks. at spare penge på at overnatte på DCUs 22 campingpladser, så er der mange andre ting, du kan gøre for at spare penge på din næste campingferie.

 

10 sparetips til campingturen

1. Gratis er godt nok billigt

Der er ikke meget, man kan spare flere penge på, end når noget er gratis. En del museer kører med gratis dage, og Naturstyrelses primitive lejrpladser og shelters koster heller ikke noget. Husk at tjekke reglerne for at overnatte i det fri før afgang.

 

2. Naturen er ofte gratis

Naturoplevelser i både Danmark og udlandet er ofte gratis, medmindre man tager med på arrangerede udflugter. Tager man tilmed sin egen cykel, kajak m.m. med, sparer man også udlejning. En vandretur i det grønne koster heller ikke noget, og så er det tilmeld sundt. 

 

3. Køb brugt

Man er faktisk meget trendy, når man køber brugt. Aldrig har der været så meget gang i brugtmarkedet og ’second hand’ som i dag. Både fysiske butikker og på nettet. Det er i øvrigt en god måde at afprøve udstyr eller en ferieform på. På den måde finder man ud af, om eksempelvis teltferie er noget for en familie, og derefter kan man investere i noget nyt og lækkert. Husk, der er en omfattende brugtvognsdatabase.

 

4. Brug det, du har

Den helt store fordel ved camping er, at det udstyr, det telt eller den campingvogn, man har, kan bruges igen og igen. Det kan man ikke med et weekendophold eller en charterferie. Der venter altså utrolig mange gode ferier i det, man allerede har. Så jo mere det bruges, jo bedre er investeringen.

 

5. Lån af andre

Man skal ikke være flov ved at spørge familie eller venner, om man kan låne udstyr eller sågar telt, teltvogn eller campingvogn af dem. Mange vil sige ja. Det samme gælder, hvis man mangler et liggeunderlag eller nogle campingmøbler. Det koster aldrig at spørge.

 

6. Ung eller ældre

Visse målgrupper som børn eller ældre tilbydes ofte en højere rabat end andre. Pensionister får f.eks. 50 procent i lavsæsonen på DCU’s egne campingpladser, og man kan tage børn og børnebørn under 12 år gratis med i hele sæsonen på DCU’s campingpladser.

 

7. Spis hjemme

Fordelen ved campingferie er, at man kan spise hjemme i sit eget telt, egen teltvogn, campingvogn eller autocamper. Madbudgettet kan derfor holdes på samme niveau som hjemme. Går man på restaurant med små børn, så spørg efter halve portioner til halv pris. Større børn kan ofte få lov til at dele en voksenret, hvis de kedelige børneretter ikke frister. Buffet er i øvrigt fremragende til børn, så kan de spise det, de kan li’.

 

8. Last minute

Hvis man kan leve uden den store planlægning eller undvære at glæde sig til den planlagte ferie, så kan der være mange penge at spare ved at tjekke last minute-tilbud fra campingpladser. Man kan være heldig at gøre et kup, men man kan omvendt også få noget, man ikke lige havde regnet med. Det er, som det er. Tag det som en oplevelse eller betal prisen.

 

9. Planlæg i god tid

Selv om dette tip går i stik modsatte retning af førnævnte, så er der i visse tilfælde også penge at spare ved f.eks. at booke i god tid. Visse campingpladser giver nemlig rabat på overnatningen, hvis man bestiller lang tid i forvejen. Internettet er et godt sted at holde øje. Skal man eksempelvis med færge, kan man også spare penge ved at bestille færgebilletter i god tid – husk at bruge dit DCU-medlemskab. DCU har aftaler med en del rederier og arbejder på at få flere i hus.

 

10. Rejs uden for højsæsonen

Langt de fleste campingpladser kører med billigere overnatningspriser i ydersæsonerne. Hvis man har mulighed for det, så får man ofte nøjagtig samme ferie som i højsæsonen, men til en væsentlig lavere pris. Specielt på campingferier på de fire- og femstjernede campingpladser kan du spare meget i lavsæsonen. Men hold også øje med alle andre campingpladser.