10 seværdigheder du skal opleve i Paris

Paris er en storby, hvor man kan blive ved at opleve, men man kan alligevel få oplevet de helt store berømte steder på få dage. DCU kommer her med 10 bud på seværdigheder, som du bør se.

Tekst af Anne-Vibeke

Sidst redigeret: juli 2019

Du bliver aldrig færdig med Paris, og alt det byen har at byde på. 

Paris er både historisk og moderne. Der er områder, hvor bebyggelsen er tæt, men også områder med store grønne parkarealer, hvor du kan smide strømperne og trække stikket ud. Shopping findes i alle prisklasser og der er stilarter for alle uanset, hvor kreativ du har lyst til at gå klædt. 

Maden er et helt kapitel for sig – du kommer ikke til at gå sulten i seng. 

Men hvor skal man starte i alt det? DCU giver dig her 10 tips til ting, du bør se, når du besøger Paris. 

DCUs top 10 over seværdigheder i Paris

1. Eiffeltårn giver overblik 

Livet omkring det imponerende Eiffeltårn, der blev bygget i 1889 i forbindelse med Verdensudstillingen, er noget for sig. Det 324 meter høje tårn, skulle have været pillet ned igen efter udstillingen, men det skete aldrig. Det er til gengæld malet over 18 gange, hvilket kræver over 60 tons maling. 

På trods af Eiffeltårnets 324 meters højde er det umuligt at se tårnet, når du står ved Notre Dame, Hotel de Ville (rådhuset) og Louvre. Det siger bare lidt om størrelsen på Paris. Derfor er  et tidligt besøg i Eiffeltårnet rigtig godt til at skabe overblik over byen. 

Udsigten fra tårnet er enestående, og når først du har billedet af byen oppefra med Seinen i midten, så bliver det efterfølgende lettere at finde rundt. 

Der er mange - rigtig mange - turister og lange køer for at komme op i Eiffeltårnet, men det er hele umagen værd. Besøg derfro Eiffeltårnet så tidligt på dagen som muligt. 

 

2. Notre Dame

Image
Notre Dame, Paris

Den utrolig smukke gotiske kirke Notre Dame Brændte ned i 2019. Byggeriet af katadralen stod ellers på i 200 år, før den stod færdig i 1345. 

Kirken var en fryd for øjet både inde og ude, og på trods branden, som hærgede kirken, kan man stadig nyde den smukke arkitektur udefra. 

Kirken blev verdenskendt i forbindelse med Victor Hugos roman Klokkeren fra Notre Dame fra 1831. Bogen var blandt andet et opråb fra forfatteren om at få restaureret og bevaret nogle af de smukke gotiske bygninger i Paris, som ellers var i stærk forfald. 

Opråbet fra Viktor Hugo bar frugt, og katedralen blev renoveret. Bogen kan anbefales at læses, mens du er i byen – altså hvis du får tid. 

På pladsen foran Notre Dame er der altid en masse spændende aktiviteter, ting og sager. 

 

3. Triumfbuen 

Den smukke 50 meter høje triumfbue stod færdig i 1836. Det var Napoleon, der stod for opførslen, fordi han ønskede, at soldaterne skulle have en fornem velkomst til hovedstaden efter sejren i Austerlitz. 

Efter Tysklands invasion af Frankrig under 2. Verdenskrig marcherede de tyske soldater igennem triumfbuen. Provokationen var så stor for det franske folk med den store selvforståelse, at den franske præsident Charles de Gaule gjorde det samme efter befrielsen i 1944.

Midt under buen brænder en flamme for den såkaldte ukendte soldat, til minde om de faldne under 1. Verdenskrig. 

 

4. Shopping på Champs Elysees 

Det herlige i Paris er, at alt findes uanset, hvor kreativt du gerne vil gå klædt. Shopping er dermed et sandt eldorado i Paris, og på Champs Elysees finder du alle de kendte og meget dyre mærker som Gucci, Kenzo, Gaultier mm. 

I gaderne omkring Les Halles og på Montmartre finder du desuden en række spændende og kreative butikker. 

 

5. La Defence og La Grande Arc

Image
Miljømærker, Frankrig, miljøzoner, bilferie, Paris

Hop på Metroen i 20 minutter og gå op til det nye finansielle centrum i Paris, som er endnu et eksempel på, at Paris har mange forskellige bydele. Her blandt skyskrabere og glasfacader finder man Den nye Triumfbue 'La Grande Arc' af den danske arkitekt Johann Otto Von Spreckelsen. 

'La Grande Arc' troner øverst på La Defence, og derfra kan man se i lige linje til den gamle Triumfbuen, Champs Elysees og Louvre, som er en strækning på over 10 km. 

 

6. Museerne 

Paris museum for moderne kunst - Musée d'Art Moderne de la ville de Paris - er absolut et besøg værd. Museet ligger cirka 20 minutters gang fra triumfbuen i retning mod Seinen. 

Et andet populært kunstmuseum er Centre Georges Pompidou, som også huser moderne kunst. Centre Georges Pompidou er opkaldt efter den franske præsident George Pompidou (1969-74). 

Louvre skal selvfølgelig også nævnes her. Paris mest berømte museum er meget mere end Mona Lisa. Faktisk er det så stort, at hvis du kigger seks sekunder på hver genstand/maleri på museet, tager det over to uger at se det hele. 

I alt er der over 250 museer i Paris, så det er endnu et bevis på, at Paris er en by, du aldrig bliver færdig med. 

 

7. Montmartre og Place du Tertre 

Paris har siden 1860 været opdelt i 20 arrondissementerne, der alle er nummereret i et spiralmønster fra centrum og udefter. Montmartre ligger i det 18. arrondissement på den højre side af Seinen og er kendt for at være det sted, hvor mange kunstnere holder til. 

Den verdenskendte kabaretscene Moulin Rouge underholder op mod 2000 gæster hver aften med cancan og letpåklædte damer. Det lille hyggelige torv Place du Tertre, tiltrækker stadig massevis af kunstnere. 

Det er også her, verdensnavne som Picasso og Salvador Dali har slået sine folder, og det kunstneriske miljø er her stadig på den hyggelige måde. Et oplagt sted til dagens første cafe au laît. 

 

8. Op i kuplen på Sacré Coeur 

På et højdedrag i Montmartre ligger den imponerende kirke Sacré Coeur. Kirken stod færdig i 1914, men på grund af 1. verdenskrig blev den ikke indviet før i 1919. 

Sacré Coeur kan både opleves indefra og udefra, og hvis du har energi til det efter de mange trapper op til kirken, kan du fortsætte gåturen op i kuplen. Den er en flot tur og igen får du en imponerende udsigt over franskmændenes imponerende hovedstad. 

 

9. Det storslåede slot Versailles 

En halv time fra Paris ligger det storslåede slot Versailles, der blev bygget af solkongen Ludvig d. 14. Slottet kan opleves både ude og inde og begge er lige imponerende. Sæt gerne en hel dag af til turen. 

 

10. Den største oplevelse af alle – aftensejltur på Seinen

Image
Paris, miljømærker, kørsel i Frankrig

Paris er en ting om dagen og noget helt andet om aften. En aftentur på Seinen en time, og lyset går fra tusmørket til helt mørkt. Det betyder, at alle lysene i parkerne og på bygninger og broer får mere og mere magt. 

Uanset hvor man kigger hen, er det imponerende med historiske bygninger overalt. Det tager over to minutter alene at sejle forbi Louvre. Eiffeltårnet blinker som en fontæne af fyrværkeri. Alt er stort og storslået. 

Man kan næsten høre "den franske spurv", Édith Piaf, synge for sig - La vie en rose - mens båden vugger blidt på bølgerne. Hun ligger begravet på Cimetière du Père-Lachaise, hvor det amerikanske rock-ikon Jim Morrison også er begravet sammen med mange andre store personligheder. 

Gæster i tusindvis valfarter til Cimetière du Père-Lachaise for at hylde deres idoler. Det vil vi hos DCU også anbefale at gøre dagen efter en aften på Seinen.

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her