
Påsketur til København
På Copenhagen Camp (Absalon)
Påsketur til DCU Absalon 23/3 – 30/3 2024
I 2024 går 6. kreds´s påsketur til vores smukke hovedstad – København. Vi skal bo på DCU Copenhagen Camp Absalon, der er beliggende kun 8 km fra Københavns centrum.
Selvom man er inde midt i ”storbyen”, befinder naturen sig også lige udenfor campingpladsen. Københavns gamle fæstningsværk Vestvolden, som var indgangsporten til København ligger lige bag pladsen med sit store rekreative område fyldt med naturoplevelser.
I gå-afstand fra pladsen er der gode indkøbsmuligheder. Desuden ligger Rødovre Centrum kun få km fra campingpladsen.
Når vi skal på opdagelse i København er det nemt at komme frem og tilbage med bus, metro og S-tog, så det vil vi naturligvis benytte os af.
Vi starter ugen med at gå en tur i DCU-huset, hvor Landsformand Anne-Vibeke Isaksen vil vise rundt. Efter rundvisningen byder Anne-Vibeke på en kop kaffe og her vil hun fortælle om alt det spændende, der foregår i DCU-Huset.

En Grand Canal Tour tager os med på en historisk rejse fra stenalderen og frem til i dag. Vi sejler til hippe, trendy Nordhavn og hele vejen til det rå, urbane Sydhavnen og på turen kommer vi forbi både berømte og klassiske seværdigheder, men også mindre kendte områder af byen.
I det centrale København i Kongens Have står Livgarden vagt om det lille lystslot Rosenborg, som vi vil besøge. I århundreder har Rosenborg slot gemt på danske konger og dronningers mest dyrebare skatte. Slottet er opført i årene 1606-1633 af Christian 4. og fremstår endnu i dag usædvanligt velbevaret. Rosenborg er en del af Kongernes Samling
Rosenborg blev bygget som et lystslot af Christian 4. i starten af 1600-tallet og blev hurtigt kongernes yndlingsslot. Med sin farverige personlighed, sine bygningsværker og sin krigsførelse satte Kongen et stærkt aftryk på danmarkshistorien.
https://www.youtube.com/watch?v=iGTzHiS-nn4&ab_channel=Mariasrejsetips
Christian 4. styrede landet sammen med rigsrådet, men den enevældige kongemagt blev indført under hans søn Frederik 3. i 1660-1661. Meget af inventaret på slottet afspejler enevældens pomp og pragt.
Fra 1700-tallet var Rosenborg ikke længere beboet, men blev stedet, hvor kongerne placerede deres ældste, fineste og mest sjældne genstande. Her kunne samlingen vises frem til kongens gæster som tegn på det dansk–norske riges velstand og position i Europa. Allerede i 1838 åbnede Rosenborg som offentligt tilgængeligt museum.
Er du nysgerrig på at få et større indblik i Danmarks største mediehus DR?
Så har I mulighed for at komme med på en spændende rundvisning og opleve den interessante hverdag.
Bag de programmer og studieværter, I kender, arbejder et hold af mennesker i mange forskellige funktioner med at få produktionerne udviklet, produceret og sendt ud til dig uanset, hvilken måde du foretrækker at se, lytte eller bruge programmerne på.
Vi tager på en bustur til Helsingør, hvor vi vil udforske Kronborg.
I over 400 år var Kronborg og fæstningen ved Helsingør hovedsæde for opkrævningen af Øresundstolden. Det begyndte allerede i 1400-tallet, da Erik af Pommern byggede en fæstning på stedet, som fik navnet Krogen. Udover opkrævning af Øresundstold, sikrede fæstningen også, at Danmark som den dominerende magt i Norden havde kontrol med hvilke fremmede magter, der bevægede sig ind i Østersøen. På den tid, under Kalmarunionen, blev Østersøen nemlig opfattet og behandlet som indre dansk farvand.

https://www.youtube.com/watch?v=Xn1pekfAWHQ&ab_channel=Mariasrejsetips
Lidt over hundrede år senere, i midten af 1500-tallet, havde ny våbenteknologi imidlertid gjort den gamle middelalderfæstning Krogen forældet, og den nye konge, Frederik 2., besluttede derfor at modernisere og effektivisere selve fæstningsværkerne med bastioner og kasematter, og samtidig blev et helt nyt og moderne renæssanceslot, Kronborg, bygget som en passende ramme om den nye konges hurtigt voksende familie.
Selvom det var kongerne, der regerede landet, er Kronborgs historie fyldt med fantastiske dronninger. Vi har udvalgt nogle af disse, og inviterer indenfor i private kamre og hemmelige rum, hvor vi fortæller deres fascinerende historier. Det er fortællinger om magt, sorg, intriger, trolddom, ulykkelig kærlighed og det ekstravagante men også forpligtende liv som rigets førstedame.
Når vi er færdige med at udforske Kronborg foreslår vi, at I kigger indenfor i Værftets Madmarked, hvor der vil være rig mulighed for at nyde en spændende frokost. Alternativt kan man tage madpakke med hjemmefra.
Hvis man har tid og lyst er det også muligt at besøge museet for søfart, som ligger lige ved siden af Kronborg.
Når vi har fået nok af Helsingør, vil vores bus køre os hjemad langs strandvejen.
Vi slutter en forhåbentlig dejlig og oplevelsesrig uge med en påskefrokost i opholdsstuen. Vi søger for duge – resten af bordpynten og maden sørger i selvfor. Hvem ved – måske er der en lille præmie til det bedst pyntede bord.
Prisen for denne tur er:
Enhed med 2 personer: 2895,-
Enhed med 1 person: 1645,-
Ekstra voksne: 1545,-
Unge 12 - 17 år: 1345,-
Børn 0 - 11 år 945,-
Tilmelding åbnes den 1 Februar 2024 kl. 19:00
Turlederne
Dorthe og Lars Foged- 9156 9596
Eva og Kristian Munk 6133 0809
Du skal logge ind for at kunne tilmelde dig.