Camping i Danmark

Prioriteringer i DCU

Posted by Klaus Lytzhøft, 07/06/2024 - 00:43

Hej.

Vi har været medlemmer af DCU siden 1989 og har nydt godt af, at børnene kom gratis på camping en stor del af året. Derfor glæder det os kun, at andre  - og nye børnefamilier kan nyde de samme goder, mens vi andre er blevet pensionister. 

Hvad der ikke glæder mig, er den prioritering, som DCU synes at have, når det drejer sig om investeringer.

1. eksempel: Vi har været med så længe, at vi har set Ejsing Camping blive udvidet og forsynet med en nye sanitetsbygning. Det var stort set umuligt at finde en ledig parcel der i helligdagsferierne. Der var en utrolig dynamik og glæde i pladsens ledelse, takket være et fantastisk lejrchef-par, Jens og Pia, som af flere omgange klart - og ganske utilsigtet demonstrede, hvor vigtig lejrchefen er, for hver gang de rejste, gik pladsen ned i kadence og vedligehold. Til sidst holdt vi op med at bruge den, da den tidligere landsformand overhovedet ikke havde interesse eller kvalifikationer til at se, hvor det bar hen. Og Pia og Jens syntes - med god grund, at de havde gjort deres på den plads. 

2. eksempel: Har lidt at gøre med det første eksempel, for DCU prioriterer i mine øjne helt forkert, når der investeres. For eksempel er de pladser, vi i de senere år har besøgt været slidte med triste - men i reglen pænt rengjorte sanitetsbygninger. Måske det ville være en god ide at begynde en i mine øjne særdeles tiltrængt renovering af de eksisterende faciliteter i stedet for blindt at bruge vore fælles midler på luksushytter. Det vinder I ikke mange nye medlemmer på, Til gengæld mister i os andre "normale" campister, som bliver trætte af, at det hele er trist og slidt. - Og så billigt er det nu heller ikke som medlem at benytte en DCU-plads! Det er besynderligt, at ledelsen ikke selv kan se det.

3. eksempel: Har også noget med investeringer at gøre, når man ser, at "vi" har investeret i en campingplads ved Rønne, som (undskyld kære bornholmere) er den mest uinteressante del af øen. Jeg tror, at ledelsen har fået volumensyge med købet af denne plads og den store Vesterhavsplads. De fleste borgere i dette land er efterhånden ganske forvænte og vil ikke vedblivende finde sig i dårligt beliggende og ditto vedligeholdte campingpladser. Så pas dog på dem, vi har valgt jer til at tage vare på.

Vi ønsker alle DCU-medlemmer en rigtig dejlig sommer med masser af solskin. Vi har tænkt os i næste uge at sætte kursen mod en skøn, lille plads i Bourgogne, hvor faciliteterne er på DCU-niveau, men hvor det i højsæsonen koster ca. 1000 kr. om ugen at bo. Der stemmer pris og service overens. 

Venlige hilsner Klaus Lytzhøft, 89020200

Posted by Steen Æbeløe, 12/06/2024 - 09:37

Jeg ved ikke om du har fulgt med i de planer der er lagt frem for renovering og investeringer i pladserne
Bla med nye servicebygninger på flere pladser.
Nye hytter er med til skaffe nye kundegrupper og skabe flere indtægter
De pladser der i mange år har givet underskud og derved trukket kapital ud af kassen i stedet for tjene penge er blevet solgt fra

Investeringen i Danmarks største plads har nok ikke noget at gøre med volumensyge men vist mere med få en god indtægt.
Mener det kom frem på kredsens generalforsamling at den giver det samme som de andre 19 pladser tilsammen

Når du nu sammenligner hvad det koster at campere i Frankrig, har du så også sammenlignet med løn og udgifter for de lokale?
For det hænger jo sammen
Det samme hvis du ville ta på camping i Norge, så ville du skulle betale en del mere for leve der en uge

Posted by Jens Pedersen, 27/06/2024 - 15:59

Jeg er lidt ked af måden at nedgøre DCU Galløkken på. 

For det første er det næppe nemt at få fat i en plads på Bornholm, hvis man skal se realistisk på det - for det andet, så er det altså ikke tosset at ligge lige i udkanten af Rønne, så man kan gå/cykle lige ind i bymidten og handle/spise og hygge sig. Tæt til havnen med færgerne, busser, nemt at køre til de øvrige byer på den lille ø. 

Og så er her skønt, pladsen fungerer fint selvom den ikke er af nyere dato, skal vi gætte på at der kommer lidt opgraderinger hen ad vejen….. 

Her er rent og pænt, lidt old school - campingfatter er af den hyggelige, fleksible og flittige slags, stranden lige nedenfor pladsen er ikke så tosset, der er pladser med sol og pladser med skygge under de gamle, høje graner. Og så er her nemme adgangsforhold, vi har både set og hørt hvordan man kæmper med det kuperede kystklippelandskab på flere af de andre pladser - ja, vi er i hvert fald begejstrede og snakker om, at vi gentager turen herover igen næste år.

Mvh Kirsten og Jens, pt. DCU Rønne

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her