Bad Gastein, Østrig, vinterparadis, vintercamping, camping Bad Gastein er omgivet af sneklædte bjerge og fyldt med aktiviteter for store og små. Foto: Anne-Vibeke Isaksen
Vintercamping

Vinterparadis Bad Gastein

Der er sneklædte bjerge på alle fire sider af campingpladsen – med andre ord bor du midt i det store vinterparadis Bad Gastein, der er kendt for både afslappende wellness, befriende skiløb og vinterattraktioner for store som små. Her er noget for alle.
Annonce

TEKST Anne-Vibeke Isaksen

Campingpladsen Bertahof ligger midt imellem Bad Gastein og Bad Hofgastein, der er to af dalens hyggelige byer. Tilkørselsforholdene er helt i top, fordi campingpladsen ligger lige ud til landevejen. 

Komfortpladserne er 100-120 kvm store, og der er mulighed for at tilslutte sin campingvogn til både strøm, gas og frisk vand. Faciliteterne er fine og rengjorte, men frem for alt opvarmet, og du kan både tørre tøj og opbevare skiudstyr. Der er ikke så mange aktiviteter om vinteren, men du kan tage på hestekanefart fra pladsen ind til de nærliggende byer, og ellers byder området på et hav af oplevelser og ikke mindst skiløb. Børn under seks år er gratis. 

Bad Gastein, Østrig, vinterparadis, vintercamping, camping
Foto: Anne-Vibeke IsaksenDe dage, hvor du ikke synes, at du selv vil stå for madlavningen, serveres der velsmagende og store portioner fra det mættende østrigske køkken på campingpladsens hyggelige gasthof. Et meget lokalt begreb ”Camping und Kuren” går i al sin enkelthed ud på at campere og forkæle sig selv med en masse wellness. Både i Bad Hofgastein (Alpentherme) og Bad Gastein (Felsentherme) finder du spacentre, hvor du kan få velværet tilbage i kroppen. Hold øje med campingpladsens specielle tilbud, hvis du gerne vil forkæle dig selv, så er der penge at spare.

Langrend og alpint
Lige uden for døren går langrendsløjperne, og der er gangsti hele vejen til begge byer. Bad Gastein, der også kaldes for Alpernes Monte Carlo, var vært ved VM i 1958, og herefter tog skiturismen fart. Der er pister i alle sværhedsgrader, og hvis du ikke har skiudstyr, kan det lejes i både Bag Gastein og Bad Hofgastein, hvor du også kan tage lifterne op, for områderne hænger sammen i den 40 km lange Gasteinerdal.

Bad Gastein, Østrig, vinterparadis, vintercamping, camping
Foto: Anne-Vibeke IsaksenLuft under fødderne
Der er rig mulighed for at få luft under fødderne i Bad Gastein. På den 300 m lange svævebane hen over Bad Gastein-vandfaldet får du det største sus i maven, men det er om at nyde det, for turen tager ikke mange sekunder, før du igen står sikkert på modsatte klippeafsats. På udsigtsplatformen Glocknerblick, der ligger på et fritstående klippefremspring, kan du i 2.000 meters højde lave en 360 grader-selfie, og hvis det ikke er højt nok, så tag turen hen over Europas højest beliggende hængebro Stubnerkogel og få endnu et sug i maven.

Bad Gastein, Østrig, vinterparadis, vintercamping, camping
Foto: Anne-Vibeke IsaksenMorgenmad på toppen
På toppen af skiliften Goldbergbahn 2.650 m.o.h. ligger en lille bikube ”Panoramakugel” af metal og glas, hvor du ved specielle lejligheder kan bestille morgenmad (på turistkontoret), hvis I er en gruppe. Der er ikke meget plads, men det er en herlig oplevelse at sidde i over to kilometers højde med 360 graders udsigt til bjergtinderne, mens du får skøn og kaloriefyldt morgenmad. Lige uden for døren ligger pisterne klar, men hvis du ikke står på ski, kan du bare tage skiliften ned igen. Flere gange om året er der også events oppe i skiterrænet bl.a. i marts, hvor der er bondemarked med lokale specialiteter.

Bad Gastein, Østrig, vinterparadis, vintercamping, camping
Foto: Anne-Vibeke Isaksen

 

Bad Gastein, Østrig, vinterparadis, vintercamping, camping
Foto: Anne-Vibeke Isaksen


Hygge i campingvognen
Ofte er højdepunktet på vintercamping, når man efter en lang dag i den friske luft, kommer hjem i campingvognen og mærker varmen sprede sig i kinderne. Hvis vejret er til det, kan man sagtens sidde udenfor og nyde den sidste sol, men ellers er en kop kaffe og en god bog i sofaen heller ikke dårligt. Det er i hvert fald ferie.

Bad Gastein, Østrig, vinterparadis, vintercamping, camping
Foto: Anne-Vibeke Isaksen
Fakta
 • Bad Gastein ligger i delstaten Salzburg, Østrig
 • Midt i Nationalpark Hohe Tauern i Gasteinerdalen
 • Byen ligger 1.000 m.o.h.
 • Afstand fra Padborg: 1.167 km
 • Befolkningstal: ca. 4.500
 • Skiområdet hedder Sportgastein
 • Pister: 208 km
 • Lifte: 50 stk.
 • Løjper: 45 km
 • Kendt for: Wellness, Stubnerkogel – Europas højest beliggende hængebro, udsigtsplatformen Glocknerblick og Gastein Heilstollen – wellness to km inde i bjerget.
 • Hjemmeside på dansk: www.gastein.com/da