Med DCU blåstemplet udlejningsportal kan du trygt udleje din campingvogn Med DCU blåstemplet udlejningsportal kan du trygt udleje din campingvogn Tekst: Torben Brandt
Udlejning af campingvogn

Udlejning med sikkerhedsnet

Du kan tjene ganske gode penge ved at leje din vogn ud, når du ikke selv bruger den. Og bruger du en seriøs udlejningsportal, behøver du ikke at være nervøs for forsikringsspørgsmålet, for det er der tænkt på.
Annonce

Måske har du oplevet, at din autocamper, teltvogn eller campingvogn til tider samler støv i stedet for at danne rammen om din ferie, og du kender sikkert også til ærgrelsen, når du i perioder bruger vognen mindre, end du ønsker.

Kan du svare ja til ovenstående, skal du måske overveje at udleje vognen, når du ikke selv bruger den? 

 

Blåstemplet af DCU

For mange campister er vognen hjerteblod, som de værner om og sirligt indretter. Derfor kan det synes utænkeligt at leje den ud og overlade den til mennesker, man slet ikke kender. 

DCU-medlem Thomas Møbius fra Greve har aldrig været nervøs for at udleje sin Caravelair Allegra. Han har brugt hjemmesiden Out2camp, der kom til verden med DCU som fødselshjælper, og som DCU samarbejder med. 

Folkene bag Out2camp tæller blandt andet den tidligere direktør i Trekroner Forsikring, Otto Thind, som sammen med de øvrige initiativtagere bag udlejningsportalen har haft stort fokus på netop forsikringsdelen, så det er trygt at leje vognen ud. Det understreges på Out2camp-hjemmesiden, hvor man kan læse, at ”kasko- og ansvarsforsikring er inkluderet i alle udlejninger fra private”, og at ”eventuelle skader påvirker ikke din (udlejers, red.) eksisterende forsikring eller elitestatus”. 

Det var Thomas Møbius glad for, da han i 2019 udlejede sin vogn til én, som ikke passede på den. 

– Da jeg fik vognen tilbage, var den ridset langs højre side omkring hjulkassen. Det anmeldte jeg til Out2camp på deres hjemmeside, og så fik jeg besked på at køre campingvognen på et værksted efter eget valg. Den blev lavet, værkstedet sendte regningen direkte til forsikringsselskabet, og selvrisikoen blev opkrævet af Out2camp hos lejeren. Det er nok den nemmeste forsikringssag, jeg har haft. Det eneste, jeg skulle gøre, var at få vognen på værksted, fortæller Thomas Møbius, som selv arbejder i forsikringsbranchen. 

Den uheldige oplevelse har ikke frataget ham lysten til at udleje sin vogn en anden gang. 

– De andre gange, jeg har udlejet den, har det været uproblematisk, så én uheldig oplevelse skal ikke afholde mig fra at gøre det igen. Det har jo været nemme penge og en god ekstra indtægt, jeg har haft på at udleje vognen, siger han. 

 

Tænk over dit depositum

Efter at have udlejet sin campingvogn fem gange har Thomas Møbius et enkelt godt råd til andre, der går i udlejningstanker. 

– Jeg har hidtil sat depositummet til 1.500 kr., og det vil jeg sætte højere i fremtiden. For hvis man får en lejer, som ikke passer på tingene, eller der går noget i stykker, som man ikke vil involvere forsikringen i, er det rart at have en vis buffer via depositummet, siger Thomas Møbius.  

 

Du bestemmer selv

Hvis du overvejer at udleje din campingvogn, autocamper eller teltvogn, er der flere måder at gøre det på. Én af måderne er gennem hjemmesiden Out2camp.dk, som DCU samarbejder med.

Du bestemmer selv, hvor længe du vil udleje din vogn, og hvornår du vil udleje den. Du bestemmer også selv prisen, og hvem du vil udleje til – f.eks. kan du betinge dig, at du ikke udlejer til festivalbrug. 

Der har tidligere været uheldige historier fremme om skruppelløse udlejere, som snyder lejerne ved at udleje den samme vogn mange gange i samme uge og modtage penge fra alle lejere på forskud – uden at lejerne nogensinde får den vogn eller den ferie, de har betalt for. 

Out2camp gør det trygt både for lejer og udlejer ved at sikre lejebetalingen, til udlejningen har fundet sted og er slut. 

Skulle der efterfølgende være sket en skade på vognen, er kasko- og ansvarsforsikring inkluderet i alle udlejninger fra private, og skaden påvirker ikke udlejers eksisterende forsikring eller eventuelle elitestatus.  

Der er ikke noget abonnement eller oprettelsesgebyr, når du etablerer dig som udlejer på Out2camp – du betaler kun et servicegebyr. 

 

Sådan ser regnestykket ud

Hvor meget, du tjener på udlejningen, afhænger naturligvis af, hvad du tager for at leje vognen ud. Herunder kan du se et priseksempel, hvor der tages udgangspunkt i en lejepris på 500 kr. om dagen. Tjen penge

Lejepris: 10 dage á 500 kr.:              5.000 kr.   

Servicegebyr: 15 % (inkl. forsikring)  750 kr. 

Moms: 25 % af servicegebyr:           188 kr. 

Fortjeneste:                                   4.062 kr. 

 

Kilde: Out2camp.dk 

 

Du skal selv huske at indberette til SKAT (læs mere om reglerne på SKAT.dk)