Udlejning af campingvogn, til leje Folk har i årevis udlejet deres sommerhuse, så hvorfor ikke udleje campingvognen, autocamperen eller teltvognen?
Udlejning

Udlej og tjen til ferien

Vi kender det fra mange andre brancher – private lejer ud og tjener penge på det. DCU samarbejder med Out2Camp, der kan hjælpe dig med at leje din campingvogn, autocamper eller teltvogn ud.

Af Anne-Vibeke Isaksen
 

Formålet har helt fra begyndelsen været at lave en platform, hvor de, der gerne vil leje, kan finde det, der lejes ud. Tryg Forsikring har udviklet en forsikringsløsning til Out2Camp, så du som enten udlejer eller lejer kan være helt sikker på, at udlejning sker, så alle holdes skadefrie, hvis uheldet skulle opstå.

– Der skal en kulturændring til, for mange har lejet deres sommerhuse ud i årevis uden problemer, og hvorfor ikke gøre det samme med din teltvogn, campingvogn eller autocamper? De yngre generationer er meget mere vant til at leje og dele, så der er ingen tvivl om, at dette er fremtiden – også inden for camping, siger formanden for DCU, Bjarne Jensen.

Delemarkedet er i hastig vækst, og det giver nye forretningsmuligheder for Tryg, der ser et potentiale i at forsikre de nye deletjenester. Det kræver nye forsikringsløsninger, hvor brugerne f.eks. kun betaler for forsikringen, når de bruger en deleøkonomisk tjeneste, en såkaldt pay-per-use-model. Out2Camp er den første platform for deling af campingvogne og autocampere, der får Tryg som forsikringspartner. Ifølge Bo Christensen, medstifter af Out2Camp, var Tryg langt det mest innovative og fremsynede af alle de mange forsikringsselskaber, der blev konsulteret op til lanceringen af platformen, og var samtidig det selskab, der kunne tilbyde langt den bedste dækning for både lejere og udlejere til en virkelig konkurrencedygtig pris.

– Det vigtigste for en platform, der vil formidle kontakt mellem lejere og udlejere, er at sikre, at tilliden er på plads, og her er forsikring utvivlsomt det vigtigste. Jeg har gennemgået forsikringsbetingelserne i aftalen mellem Out2Camp og Tryg, og min klare vurdering er, at det er langt den bedste og mest gennemarbejdede forsikringsdækning, jeg indtil videre har set fra nogen deleplatform, siger Otto Thind, tidligere forsikringsdirektør og mangeårigt aktivt medlem i Camping Branchen.
 

Sådan gør du

Som udlejer sætter du selv den pris, du vil have for en udlejning. Du kan sætte prisen afhængig af tid på året. I Danmark er der tre sæsoner; højsæson, mellemsæson og lavsæson, og prisen kan sættes både som dagspris og ugepris. Ønsker du kun at udleje i bestemte perioder, mindste antal dage eller kun på bestemte dage, så kan du selv definere det, når du opretter dit eget køretøj. Skulle du ønske at have ekstra krav til dem, der må leje din vogn, så er der også mulighed for det – og i sidste ende har du også mulighed for at sige ja eller nej til enhver, der ønsker at leje din vogn – uden at give en begrundelse.

Den lejeindtægt, vognen indtjener, bliver udbetalt til udlejer, når en lejeperiode er overstået. Out2Camp beholder kun et mindre gebyr til dækning af driftsudgifter og markedsføring. Man har mulighed for selv at bestemme, hvordan eventuel aflysning kan foregå, så du har stor sikkerhed for din indtjening, uanset hvad der skulle ske. Det giver en privat udlejer lige så god sikkerhed, som hvis det var foregået gennem et formidlingsbureau, men udlejer beholder størstedelen af indtægten selv og forbliver i fuld kontrol med, hvem der kan leje vognen hvornår. Der et intet månedligt gebyr eller andre faste udgifter, der skal betales.


Thomas Møbius, campingvogn
Thomas Møbius lejer sin campingvogn ud i de perioder, hvor han og familien ikke selv bruger den.
Foto: Lasse Løndahl Henriksen


Case

Thomas Møbius er den lykkelige ejer af både bil og campingvogn og lejer sin campingvogn ud i de perioder, hvor han og familien ikke selv bruger den.

– Det fungerer super godt, og det bedste er, at jeg selv vælger dem, jeg vil leje ud til. Jeg har f.eks. sagt nej til, at campingvognen skal med på festivaler. Og jeg behøver vel næsten ikke at sige, at lejeindtægterne skæpper godt i feriekassen, siger Thomas Møbius.

Thomas fortæller også, at han ikke er bekymret for at leje sin campingvogn ud.

– Mange har i årevis lejet deres sommerhuse ud, og i dag deler folk biler og alt muligt andet, uden der sker noget. Selvfølgelig kan uheldet være ude, men så dækker forsikringen, så jeg kan slet ikke se, hvad der holder folk tilbage, siger Thomas Møbius.

 

Priseksempel

Lejepris inkl. forsikring 7.143 kr.

Servicegebyr 1.071 kr.

Thomas’ fortjeneste for 10 dage 5.804 kr.

Bundfradraget for udlejning af bil, båd, campingvogn, autocamper eller teltvogn skal være på 10.000 kroner. Indkomst, der overstiger bundfradraget, beskattes som personlig indkomst.


Perfekt til nybegyndere

Hvis man som nybegynder er i tvivl, om campingferie er noget, så er det en oplagt mulighed for at få det prøvet af. Det har mange allerede prøvet med en autocamper i USA eller Australien og på den måde fundet ud af, om autocamperferie er noget for en.

Som DCU-medlem kan du oprette dig gratis via linket til højre eller på forsiden af DCU.dk