Udlejning af campingvogne. Urs Nielsens yngste søn, Chris, fotograferet på Rügen i Nordtyskland sommeren 2018. Familien leje til at begynde med deres campingvogn af andre.Nu lejere de selv ud til andre. Privatfoto
Campingvogne

Urs udlejer familiens campingvogn: Folk behandler tingene ordentligt

Da Urs Nielsen første gang havde sine to drenge med på camping, skete det i en lejet vogn. Nu ”betaler han tilbage” ved at leje sin egen campingvogn ud igennem Out2Camp.
Annonce

Tekst af Torben Brandt

 

Som barn elskede Urs Nielsen at være på campingferie med familien. Da han selv fik børn, havde han stor lyst til at genoptage ferieformen med sine egne to drenge, men han var usikker på, om de ville dele begejstringen for camping.

I sommeren 2017 besluttede han at lade det komme an på en prøve. Han lejede en campingvogn i 14 dage og kørte rundt på forskellige danske campingpladser med sine drenge, som dengang var 3 og 8 år.

– Selvom vejret ikke var det bedste den sommer, blev det en fed oplevelse for drengene og mig – men det vidste vi jo ikke på forhånd, siger Urs Nielsen.

 

Købte sin egen

Ferien i den lejede campingvogn var faktisk så god, at han i september samme år valgte at købe sin egen vogn. I forbindelse med den proces opdagede han, at de to uger i den lejede campingvogn havde klædt ham ret godt på til købet.

– De 14 dage i den lejede campingvogn gav mig en meget bedre fornemmelse af, hvad jeg skulle prioritere, når jeg købte min egen vogn – f.eks. om vognen skulle have køjesenge, siger Urs Nielsen, der endte med at købe en T.E.C. fra 2004.

 

Udlejer igennem Out2Camp

Som nyslået campingvognsejer faldt han i foråret 2018 over en omtale af udlejningsportalen Out2Camp på DCU’s hjemmeside. Den satte nogle tanker i gang.

Urs udlejer sin campingvogn gennem Out2Camp
Aftenstemning omkring campingvognen med drengene Chris (til venstre) og Alexander.
Privatfoto
– Jeg tænkte, at jeg gerne ville give andre mennesker samme mulighed for at prøve kræfter med campinglivet, som jeg selv havde fået, inden de kastede 50.000 kr. efter deres egen campingvogn. Derfor besluttede jeg, at min campingvogn skulle kunne lejes i de perioder, hvor jeg ikke selv brugte den, forklarer Urs Nielsen.

Og interessen for at leje var stor i rekordsommeren 2018. Urs Nielsen og drengene brugte selv vognen i to uger og havde den udlejet tre gange af en uges varighed.

– I to tilfælde kørte lejeren campingvognen op på en campingplads og lod den stå der hele ugen, men der var også en lejer, der kørte mere rundt fra plads til plads, siger Urs Nielsen, der tilbyder sine lejere at køre campingvognen ud på sjællandske campingpladser, hvis de ikke selv har mulighed for eller lyst til at køre med den.

– Men det har ikke været efterspurgt, så mit indtryk er, at folk har det ok med selv at køre med bil og campingvogn.

 

Uproblematisk at være udlejer

Langt fra alle campister bryder sig om at leje ud, fordi de er ømme over vognen og ikke kan lide at tænke på, at andre skal bruge den. Sådan har Urs Nielsen det ikke.

– Jeg gjorde mig på forhånd de tanker, at jeg ikke havde købt en ny vogn. Det var en campingvogn fra 2004 til 50.000 kr., og jeg tilgår udlejningen med det udgangspunkt, at folk behandler tingene ordentligt, og hvis der alligevel skulle komme nogle skader, kunne det også være sket for mig.

– Selvfølgelig er der et vist slid på tingene, når man lejer ud, men det har været småting. At leje ud har også fået mig til at indse, at jeg løbende skal holde vognen ved lige, så hvis en skabslåge begynder at hænge, får jeg den ordnet, så den ikke falder ned, når en lejer tager fat i den. Overordnet set har det været uproblematisk at være udlejer, men jeg gør også altid meget ud af at fortælle folk, at de lejer af en privatperson, og at jeg ikke har mulighed for at komme ud på campingpladsen og være reparatør, hvis noget ikke virker eller står af, mens de lejer den, siger Urs Nielsen.

 

Får flere forespørgsler

Allerede her i det tidlige forår har han fået fire forespørgsler på udlejning i sommerferien 2019. Som alenefar skal han dog først have sine egne ferieplaner på plads, inden han siger ja til udlejning.

– I højsæsonen er der bestemt ikke overkapacitet af udlejningscampingvogne. Der er rift om dem, og de er hurtigt væk, siger Urs Nielsen, som sidste år tog 2.500 kr. om ugen for at leje vognen ud. Af de penge fik han selv cirka 2.000 kr., mens Out2Camp fik resten.

I år har han besluttet at hæve prisen til 3.000 kr. pr. uge. 

– Men man skal ikke gøre det for pengenes skyld, for man bliver ikke rig af det. Man skal gøre det, fordi man gerne vil give andre mulighed for at snuse til campinglivet, når man ikke selv bruger vognen, og så giver udlejningen selvfølgelig også en ekstra indtægt, som for mit vedkommende går til at vedligeholde vognen, siger Urs Nielsen.

 

Siger nej til længere udlejning

Uden for højsæsonen har der derimod ikke været rift om at leje Urs Nielsens T.E.C.

– Jeg har udlejet den en weekend til et ridestævne og en gang til en festival. Jeg får også ind imellem henvendelser fra folk, der gerne vil leje den i 2-3 måneder i forbindelse med ombygning af deres bolig, men det siger jeg nej til. For så bliver bruser og køkken brugt hver dag, og det slider meget mere, end når folk kører hen til en campingplads og bor i den, hvor man jo som oftest bruger pladsens faciliteter, siger Urs Nielsen.