Tropisk paradis syd for Berlin

Tropisk paradis
Tropisk Paradis ved Berlin
Ta’ til en tropisk ø kun 500 km syd for Danmark. Spænd campingvognen på bilen og kør til Badeland i Berlin

I en tidligere zeppelinergarage lige syd for Berlin har et par driftige forretningsfolk bygget et tropisk vandland. Efter mange hundrede tons sand, tyve tusinde tropiske planter og 1.500 kubikmeter vand fremstår zeppelinergaragen som et asiatisk ferieparadis under en glaskuppel.

Overbevisende tropisk

På trods af det umiddelbart absurde i denne påstand, bliver man som gæst alligevel overvældet af stedets overbevisende sanseindtryk badelandet giver. Her kan Lalandia og andre mindre vandlande godt pakke sammen. Ligger man på ryggen på en af liggestolene, kan man sagtens knibe øjnene sammen og fastholde illusionen om et tropisk paradis. Varmen og den høje luftfugtighed er alt omsluttende, og kun den sagte brusen af bølgernes brænding mangler.

Badeland er også Europas største indendørs regnskov

Badelandet Tropical Island er Europas største, tropiske vandland med verdens største indendørs tropiske regnskov. ”Sydhavet”, som poolen benævnes, er på 3.000m2 og er omkranset af en 200 meter lang sandstrand.

Bag regnskoven i østlig retning fra ”Sydhavet” opdager man ”Bali Lagoon” med mulighed for romantisk afslapning eller lettere vandsport med lyden af et vandfald som baggrund. I den tropiske landsby, hvor restauranter og caféer byder gæsterne velkommen med forskellige eksotiske retter og drikke, er husene inspireret af byggestilen fra Bali, Thailand, Borneo og Samoa.

Det tropiske sauna- og spakompleks tilbyder alverdens forskellige wellnessbehandlinger og kure.

Underholdning, dans og musik

De fleste aftener vises der et eller flere shows, og særskilt underholdning for børn tilbydes også gennem ”Tropino Club for Kids”. Kort sagt kan man få en superkoncentreret oplevelse af alt, hvad troperne kan tilbyde af fysiske og psykiske sansebombardementer, uden at skulle tage på en lang og opslidende flyrejse.

Tropical Island - Åbent hele året rundt

Tropical Island har åbent alle dage hele året rundt. Har man selv sin overnatning med i form af campingvogn eller autocamper, er det bare at tage af sted og gå ind gennem tælleapparaterne fra den tidligere krigsflyveplads, beliggende i den nordtyske granskov, og ind i det asiatiske eventyrland.

Skal man til gengæld overnatte i selve vandlandet eller i de tilknyttede ferielejligheder, er det bedst at bestille på forhånd.

Som en nisse i en glaskugle

Fascinerende, forunderligt betagende og alligevel psykedelisk udfordrende har det været for undertegnede at besøge dette tropiske vandland.

Man kan uden betænkeligheder få en forlænget weekend til at gå i afslappende samvær med sin partner med eller uden børn og have det herligt i nuet – men et eller andet sted føler man sig som en ”nisse i en snekugle” under zeppelinergaragens glaskuppel.

Her ses et billede af det tropiske badeland i Berlin en ombygget zeppelinergarage

 

Overnatningsmuligheder

Med autocamper er det muligt at holde på quickpladsen for campere i tilknytning til vandlandet. Campingpladser findes i nærheden, fx Campingplatz Halbinsel Raatsch1 +49 (0)35 47 36 00 eller Spreewald-Camping-Lübbe, Am Burglehn, tlf: +49 (0)35 46 70 53, der ligger ca. 15 km fra Tropical Islands.

Man kan også vælge at overnatte inde i selve vandlandet i telte udstyret med madrasser, puder og sengelinned. Prisen for en overnatning ligger mellem 21,50 og 33,50 € uden eller med morgenmad.

En anden måde er de hyggelige bambushytter, hvor et par kan overnatte for 98 € pr. nat uden morgenmad. Den tredje måde er ferielejligheder 15 minutters kørsel væk ved søen Teupitz, en overnatning for fire personer koster 104 € pr. nat.

Kørselsvejledning

Ta’ til en tropisk ø kun 300 km syd for Danmark. Spænd campingvognen på bilen og kør til Berlin, derefter fortsættes ad motorvejen A13/- E55 60 km mod Dresden. Tag afkørsel ”6 Staakow” og fortsæt til højre seks km ad L711 Tropical Islands Allee.

Se mere på www.tropical-islands.de Entré: Voksne koster 29,5 € pr. dag, børn mellem 0 til tre år er gratis, mens børn mellem fire og fjorten koster 24 €. To voksne og et betalende barn giver gratis adgang for op til tre andre børn. Altid gratis adgang for et fødselsdagsbarn, uanset alder. Rabat til studerende, seniorer samt handicappede.

Kladower Damm 207-213 . DE-D-14089 Berlin . 0303 654 340 . gatow@dccberlin.de

Berlin, Spandau, Potsdam. 6 km til Luftwaffen-Museum (80 fly). Busstop ved pladsen.

1 har vurderet denne plads
Se mere
DCU rabat 10% P/N
Mest sete i landsdelen

Mest besøgte campingplads i regionen

Krampnitzer Weg 111-117 . DE-D-14089 Berlin . 030 365 279 7 . kladow@dccberlin.de

Berlin, Potsdam, Spandau. Luftwaffen-Museum 3 km. Campingpladsen ligger i udkanten af Berlin ved...

1 har vurderet denne plads
Se mere
DCU rabat 10% P/N