DCU tester Knaus Sport Med Sport Silver Selection 500 QDK har Knaus skabt ”All Inclusive” for børnefamilien. Foto: Rasmus Schønning
Campingvogn

DCU tester campingvogn fra Knaus: All Inclusive – for børnefamilier

Man kender udtrykket ”All Inclusive” fra mange ferieformer. Nu har den tyske kvalitetsproducent Knaus skabt ”All Inclusive” for børnefamilien med den flotte 2019-kampagnemodel Knaus Sport Silver Selection 500 QDK. Anne-Vibeke tester vognen her.
Annonce

Tekst af Anne-Vibeke Isaksen

August 2019

 

Knaus Sport Silver Selection 500 QDK 2019-model er en rullende feriebolig med plads og rum til alle familiemedlemmer. Der skal aldrig redes op, fordi der er dobbeltseng til forældrene og køjer til to børn. Skulle der være et 3. barn, så kan bordet i stuen slås ned, så der bliver en ekstra seng.

Under dobbeltsengen i forenden er der også et stort magasin, som kan nås udefra via en serviceluge.

Magasinet har plads til meget, og lasteevnen på 350 kg er stor. Hertil kommer, at magasinet er mellem trækkrogen og akslen, så man kan godt lægge tungere ting her, uden at det påvirker stabiliteten under kørsel.

 

Børnenes eget rum

DCU tester Knaus Sport
Lige ved siden af børneværelset er der bad og toilet.
Foto: Rasmus Schønning
Campingferie er i den grad for børn, og når de så tilmed kan få deres eget værelse i campingvognen, så burde ferien være i hus.

Der er to køjer med vinduer og lys, og der kan trækkes for, så når børnene er puttet, kan der lukkes af til resten af campingvognen, så mor og far sagtens kan sidde og hygge i stuen uden at forstyrre. Under den nederste køje er der et mindre magasin til opbevaring.

 

Praktisk køkken

Selvom køkkenet ikke er så stort, er der alt det, som et køkken skal have. De tre gasblus er trukket tilbage på bordpladen, så der er afsætningsplads foran. De er tilmed på langs, så der sagtens kan stå både store pander og gryder på komfuret. Det er en vigtig detalje i en campingvogn til børnefamilier, hvor portionerne, der tilberedes, er større.

Det bedste i køkkenet er køleskabet på 190 l, fordi der er brug for meget plads, når man er en familie.

 

Flot feriebolig

DCU tester Knaus Sport
Design og farver er en smagssag, men inde som ude er farver og lyssætning flot afstemt.
Foto: Rasmus Schønning
Det første, man tænker, når man træder ind i denne campingvogn, er, at den er flot. Det skal forstås på den måde, at farverne er afstemte, lyse og meget moderne. De er samtidig i grå nuancer, hvilket, man må formode, vil gøre det lettere for en børnefamilie at holde den ren og pæn.

Design og farver er en smagssag, men inde som ude er farver og lyssætning flot afstemt. Skulle man synes, at der mangler afsætningsplads, så er spisebordet i stuen lige over for.

 

Hyggelig stue

Midt i campingvognen er der stuen med to sofaer. Det er eneste sted i campingvognen, hvor pladsen kan føles lidt trang. Jo større børnene er, jo sværere vil det være at få ordentlig plads. Typisk vil man sætte et fortelt på, hvilket vi også gjorde på denne tur, og så får familien dobbelt så meget plads lige uden for døren.

 

Noget for enhver smag – og pengepung

Der er ikke færre end 15 forskellige indretninger i Knaus Sport familien, hvor den mindste model er Sport 400, og den største er Sport 650. Denne model 500 QDK lægger sig lunt i midten, og alligevel er der plads til alle familiemedlemmer, fordi den er godt indrettet.

Fælles for serien Silver Selection er en omfattende udstyrspakke, som betyder, du får meget mere for pengene, end hvis du skal ud og købe udstyret efterfølgende og have det installeret. Med andre ord har campingvognen alt det udstyr, du kan drømme om.

Der er også en ”Cosy-pakke”, der består af tæpper og puder, som matcher campingvognens farver.

Om modellen

Model: Knaus Sport Silver Selection 500 QDK

Totalvægt: 1500 kg

Egenvægt: 1150 kg

Køreklar vægt: 1220 kg

Nyttelast: 350 kg

Sengemål: Dobbeltseng:  207 x 134 cm, køjer: 210 x 72, 210 x 76 cm

A-mål: 960

Standardudstyr: Al-Ko chassis AAA, alufælge, 45 l friskvandstank, 25 l spildevandstank, HEKI II tagluge, myggenetsdør, Tv-holder, el gulvvarme, GFK tag, Thetford 190 l køleskab, Truma Therme og meget mere.

Pris: 171.300,- (priserne starter fra 146.300,-)