rødovre borgmester bjarne jensen 90 år DCU’s landsformand, Bjarne Jensen (th), og Rødovres borgmester, Erik Nielsen (tv), talte begge, da DCU i fredags tog hul på festlighederne i anledning af sin 90 års fødselsdag.
Jubilæum

Stor campingoptimisme til DCU's 90 års fødselsdagsfest

Nye som gamle venner, medlemmer, bestyrelsesmedlemmer, medarbejdere og samarbejdspartnere af Dansk Camping Union var samlet i dag for at fejre foreningens 90 års fødselsdag, der blev afholdt i flot solskinsvejr på Absalon Copenhagen Camp - en af DCU's 23 campingpladser.

Flotte anerkendende taler, indvielse af ny multibane på Absalon samt en lang række festlige aktiviteter står på programmet, når Dansk Camping Union i disse dage fejrer sin 90 års fødselsdag. Skulle man få lov at runde 90 år, vil man normalt være godt i gang med tilværelsens forlængede spilletid, men når det kommer til DCU, er der fortsat masser af liv og vitalitet i fødselaren. 

Mellem to kommuner
DCU og Absalon Copenhagen Camp er rent geografisk splittet mellem to kommuner, for campingpladsen ligger i Rødovre, mens hovedbygningen er placeret i Brøndby Kommune. Det var Rødovres borgmester, Erik Nielsen, som indledte talerækken, hvorpå DCU’s landsformand, Bjarne Jensen, tog over. Han ønskede tillykke til alle dem, der har været med på den 90 år lange rejse.

– For at stå her i dag skal der være et startpunkt. Det kom den 13. december 1926, hvor Jørgen Topholm mødtes med 8-10 lejrsportsfolk på Fælledvej på Nørrebro i København, og sammen stiftede de en lejrklub – Lejrklubben Danmark af 1926. Med andre ord er omdrejningspunktet for DCU og alt, hvad der foregår her i DCU – camping, sagde Bjarne Jensen.

– Der er mange synspunkter om, hvordan DCU skal drives. Vi har løst alle brændpunkter i fællesskab og vist, at samarbejde er vejen frem, tilføjede Bjarne Jensen, der efter sin tale indviede en helt ny, flot multibane på Absalon.

Rødovres borgmester Erik Nielsen er ikke selv aktiv campist, men kan sagtens se de mange fordele i campinglivets glæder.

- Jeg hygger mig bestemt med konen i sommerhuset, men på vejen her ned i festteltet, kan jeg jo se både en veltrimmet og flot campingplds, men også en masse glade campister, der nyder livet, og det glæder mig, sagde Erik Nielsen (S), borgmester i Rødovre.

Blandt talerne var også formand for Camping Branchen Jesper Behrensdorff, der takkede for et mangeårigt og meget givtig samarbejde mellem DCU og Camping Branchens medlemmer.

- Vi har haft mange udfordringer, og der er også mange foran os, men så længe vi samarbejder, så godt som vi gør, så skal det nok gå. Camping som ferieform har en lys fremtid foran sig, siger Jesper Behrensdorff.

Direktør for Campingrådet, Poul Fejer Christiansen, tilsluttede sig lykønskningerne, men også en opfordring til at fortsætte det gode samarbejde mange år endnu.

lars bilde bjarne Jensen 90 års fødselsdag
Lars Bilde og Bjarne Jensen sammen med Peter Plys til DCU´s 90 årsfødselsdag.
Foto: Anne-Vibeke Isaksen
Direktør for Oaking Group (Isabella), Lars Bilde, holdt også en meget flot tale om DCU og fremtiden for campingferie i Danmark. Her blev Bjarne Jensen bl.a. rost for sin enorme indsats og udnævnt til Mr. Camping.

- Vi kan kun ændre folks vaner ved at begynde med at ændre os selv, og udfordringer kan være store og nærmest uoverskuelige, indtil opgaverne er fuldført. Så vi skal i gang allerede i dag, siger Lars Bilde.

Fest og tur på Vestvolden
Også mange DCU-medlemmer lagde vejen forbi for at deltage i festlighederne, der fortsætter hele weekenden med blandt andet standerhejsning, guidet tur på Vestvolden og stor fødselsdagsfestmiddag med dans. Du kan læse om 90 års fødselsdagen og se mange flere billeder i næste udgave af Camping-fritid, der bliver omdelt i dagene fra 7. juni og frem.

Afslutningsvis bad landsformand Bjarne Jensen alle om at sætte kryds i kalenderne i 2026, hvor DCU naturligvis kan fejre 100 år.

I næste nummer af Camping-fritid, der udkommer 3. juni 2016, kan du se flere billeder fra den festlige dag.