John Sülau Jørgensen

Sommertur til Syd Frankrig

DCU 5. Kreds Sommertur til Syd Frankrig - fra kyst til kyst. Fra den 02.06.2019 til den 28.06.2019
Annonce

 

Vi mødes på Camping Village La Guyonniere, hvor vi skal være i 5 nætter.
Campingpladsen ligger tæt på Atlanterhavet, syd for Bretagne mellem byerne Nantes og Royan.

Her mødes vi til standerhejsning, og vi skal have en velkomstmiddag. Vi planlægger en bustur, ligesom der vil blive tid til at køre rundt på egen hånd og udforske området.

Herfra kører vi til Camping Eurosol, der også ligger tæt ved Atlanterhavet.
Der er 467 km mellem de 2 campingpladser. Vi skal være her i 7 nætter.

Vi vil under opholdet her arrangere en velkomst middag, en Boule konkurrence, kørsel i egen bil til det lokale marked i Leon, en sejltur i små både i det naturskønne område Courant d`Huchet. Vi skal også på en gåtur gennem skoven med en aperitif på stranden, og vi skal på en bustur til byerne Bayonne og Biarritz. Bayonne er Baskerlandets hovedstad, og der er mange spændende gader med buegange og hyggelige restauranter. Baskerne er kendt for deres usædvanlige gode kager, så der er også flere konditorier i byen. Biarritz er Syd Frankrigs mest mondæne badeby. Den centrale del af byen er placeret på en klippe, der skyder sig ud i Atlanterhavet. Der vil blive arrangeret spisning på denne tur.

Der vil blive et par dage til at udforske egnen på egen hånd eller slappe af ved poolen eller stranden, inden vi skal have en afskedsmiddag på denne campingplads.

Vi kører til Camping Robinson, der ligger tæt på byen Sete.
Der er 531 km mellem de 2 campingpladser. Vi skal være her i 7 nætter.

Vi planlægger her en bustur til Cascarsonne med guide. Cascarsonne er et befæstningsanlæg fra middelalderen. Anlægget består af gyder, torve og gamle huse, som stadig er beboede.

Vi skal desuden have en bustur med guide til området i Camargue. Camargue er et fladt sumpområde i Rhone flodens delta ud til Middelhavet. Det betegnes som ”Frankrigs Texas”, hvor man kan opleve vilde tyre, heste og ægte cowboys. I det sydøstlige område, er der udlagt et stort område til fuglereservat, bl.a. flamingoer. Camargue er også området for den franske risproduktion og udvinding af salt. Vi skal med minitog rundt i saltområdet og besøge byerne Aigues-Mortes og Saintes Maries-d-la-Mer.

Vi skal køre selv til byen Sete, hvor vi får en guided rundvisning.

Der vil også på denne campingplads blive dage til at slappe af ved den dejlige strand, der ligger lige ved campingpladsen eller ved poolen. Campingpladsen ligger i gåafstand til den lille, hyggelig by, Marseillan-Plage. Under opholdet på campingpladsen til vi også arrangere en spisning.

Vi kører til Camping Pont d`Avignon, der ligger på en lille ø i Rhone floden med direkte udsigt til byen Avignon og den halve bro Pont St. Benezet.
Der er 137 km mellem de 2 campingpladser. Vi skal være her i 7 nætter.

Under opholdet her skal vi på en bustur til Pont D`Gard og til Nimes. Pont D`Gard er en akvædukt fra romertiden. Broen er i 3 etager og spænder over floden le Gard. Den er opført af 6 tons tunge stenblokke, som blev hejst 40 m op ved hjælp af et trisseværk – år 40/60 f. Kr.

Nimes er grundlagt af romerne og har mange seværdigheder fra oldtiden, bl.a. en stor arena. Byen har også et tempel og smukke parkanlæg. Vi bliver vist rundt af en guide.

Vi planlægger også en bustur rundt i det smukke Provence. Vi kører gennem olivenlunde og lavendelmarker og besøger et par af de hyggelige landsbyer.

Vi skal selvfølgelig også besøge Avignon, hvor vi bliver kørt rundt af Minitoget. Avignon er omsluttet af en 5 km lang middelalderlig fæstningsmur. Byen har et Pavepalads, hvor paverne gennem 100 år har foretrukket at slå sig ned p.g.a. uroligheder i Rom. Det vil være muligt at besøge Pavepaladset på egen hånd. Byen har også en meget flot markedshal, hvor man kan købe friske fisk, grøntsager, brød m.v.

Der vil blive tid til at gå på opdagelse i Avignon på egen hånd og til selv at køre rundt i Provence.

Vi vil arrangere en afskedsmiddag, inden turen slutter den 28.06.2019.

Tilmelding på hjemmesiden fra søndag den 10.03.2019 til søndag den 17.03.2019.

Pris for turen pr. enhed, 2 personer, Kr. 12.200,00
Pris for turen pr. enhed, 1 person, Kr. 10.050,00

Ret til ændringer forbeholdes.

Du kan tilmelde dig her.

Vi beklager, men der der været problemer med tilmeldingen søndag og mandag formiddag. Fejlene er rettet nu.

Turledere
Anne-Birthe & Harry Christensen, tlf. +45 2083 6052
Kirsten & John Sülau Jørgensen, tlf. +45 2424 7174

John Sülau Jørgensen
John Sülau Jørgensen
John Sülau Jørgensen
John Sülau Jørgensen
John Sülau Jørgensen
John Sülau Jørgensen
John Sülau Jørgensen
John Sülau Jørgensen
John Sülau Jørgensen
John Sülau Jørgensen
John Sülau Jørgensen
John Sülau Jørgensen
John Sülau Jørgensen
John Sülau Jørgensen
John Sülau Jørgensen
John Sülau Jørgensen