Landsformanden for DCU, Danmarks stærkeste interesseorganisation for campister, Anne-Vibeke Isaksen, tager forbrugernes parti, når DR´s forbrugermagasin Kontant onsdag aften den 9. oktober stiller skarpt på svindlen med udlejning af campingvogne. Landsformanden for DCU, Danmarks stærkeste interesseorganisation for campister, Anne-Vibeke Isaksen, tager forbrugernes parti, når DR´s forbrugermagasin Kontant onsdag aften den 9. oktober stiller skarpt på svindlen med udlejning af campingvogne. Foto: Kim Basse
Gode råd om udlejning

DCU giver gode råd: Sådan undgår du at blive snydt ved udlejning

Adskillige danskere er hen over sommeren blevet snydt af falske, private udlejere, men meget kan gøres for at undgå at blive snydt. Det fortæller DCUs landsformand Anne-Vibeke Isaksen, som medvirker i DR´s forbrugermagasin Kontant, der onsdag aften den 9. oktober klokken 21.55 stiller skarpt på svindlen med udlejning af campingvogne.
Annonce

Tekst og foto af Kim Basse

Oktober 2019

 

Private udlejere har kronede dage på de sociale medier, når det kommer til udlejning af private campingvogne og andet udstyr.

Det fortæller DCUs landsformand Anne-Vibeke Isaksen, der medvirker i DRs forbrugermagasin Kontant onsdag aften den 9. oktober klokken 21.55.

- Efterspørgslen er enorm. Derfor går folk på Facebook og andre sociale medier og søger hjælp. Det er typisk mennesker, som normalt ikke camperer, og som gerne vil prøve camping som ferieform, og som derfor ingen forudsætninger har for at vide, hvad det koster at leje en campingvogn, der søger hjælp her, siger Anne-Vibeke Isaksen.

Den store efterspørgsel efter udlejningscampingvogne gør desværre også, at der skabes plads til folk med onde hensigter, som ønsker at udnytte disse menneskers sårbarhed til at snyde.

Disse onde hensigter skaber dybe panderynker hos landsformanden for campisternes stærkeste interesseorganisation, DCU:

- Desværre giver det de mennesker, der sidder på den anden side, og som vil udnytte de her mennesker, frit lejde på de sociale medier. Det betyder, at lejerne, som handler i god tro, rammes hårdt af det her.

- Derfor er jeg også glad for, at DR Kontant tager problemet under kærlig behandling, siger Anne-Vibeke Isaksen.

 

Fupmagere bruger tilfældige billeder fra nettet

Hen over sommeren svømmede flere medier over med historier om private udlejere af campingvogne, der dobbeltbookede og på den måde snød lejerne.

Én af de uskyldige danskere, der håbede på at kunne leje en campingvogn igennem en af fup-udlejerne, er Henrik Munch, der bookede en campingvogn i uge 30. Desværre for ham var campingvognen allerede udlejet to gange, da fup-udlejeren accepterede hans leje-anmodning.

- Det betyder rigtig meget, siger Henrik Munch skuffet til DR Kontant, der også har været i kontakt med kvinden, der angiveligt ejer campingvognen.

- Jeg har bare dobbeltbooket og bruger den selv og sådan noget, siger kvinden, der bor i Fredericia, til DR Kontant.

 

DCU: Sådan undgår du at blive snydt

Det viser sig, at kvinden i indslaget i DR Kontant har brugt et billede fra en salgsannonce til at beskrive den campingvogn, som hun angiveligt lejer ud. Men forhandleren, der har haft campingvognen til salg, har ifølge DR Kontant aldrig solgt campingvognen til kvinden.

Situationen ærgrer Anne-Vibeke Isaksen, der er landsformand for interesseorganisationen DCU.

- Det kan i værste fald betyde, at mennesker, som kunne have fået en fantastisk oplevelse i en campingvogn ude i naturen, aldrig får prøvet ferieformen, fordi de skræmmes væk af de her skruppelløse individer, siger Anne-Vibeke Isaksen og fortsætter:

- Som campisternes stærkeste interesseorganisation vil vi derfor også gerne gøre os til talerør og slå et slag for, hvordan campisterne undgår at bliver forført af fupmagere, der ønsker at udnytte uskyldige danskere, der handler i god tro.

- I DCU samarbejder vi med Out2Camp, der er en deleordning i stil med delebilstjenesten GoMore, hvor man kan udleje og leje campingvogne og autocampere. Når du betaler dit depositum og får din ydelse hos Out2Camp, så står pengene sikret, indtil du har holdt din ferie. Hvis der skulle opstå en eller anden twist mellem lejer og udlejer, så er forbrugeren altid beskyttet, og det samme er udlejeren.

- Out2Camp er dermed campistens sikreste kort på hånden, når man ønsker enten leje eller udleje sin campingvogn, siger Anne-Vibeke Isaksen.

Om DR Kontant

Kontant er forbrugermagasinet, som hver uge tager fat på væsentlige emner, der berører danskerne og deres pengepung.