Italien/Sicilien Italien/Sicilien John Sülau Jørgensen

Sensommertur Italien - Sicilien

Sensommertur Italien - Sicilien, fra den 24.08.20 – den 23.09.20
Annonce

Sensommertur

Vi er ved at planlægge en sensommertur til Italien/Sicilien. Vi har – i skrivende stund – endnu ikke alle aftaler på plads, så derfor har vi lavet en beskrivelse af den overordnede plan.
Italien/Sicilien

Turen starter i Norditalien i området ved det Liguriske hav. Vi skal være i dette område i 5 døgn, og vi planlægger 2 busture.

Den ene tur går til marmorbruddet Carrara. Vi bliver hentet i busser og får tilknyttet en guide. Vi bliver kørt til Museet, hvor de viser historien om, hvordan marmor igennem tiden er blevet brudt og transporteret. Herefter bliver vi kørt til marmorbruddet, hvor vi ser, hvordan det foregår i dag med store blokke, der skæres ud og bliver kørt til videre forarbejdning. Vi skal også besøge byen Carrara, som er udsmykket med marmor flere steder og har fine skulpturer. Bl.a. Bertel Thorvaldsen har opholdt sig i Carrara. Vi besøger et værksted, hvor de laver ting af marmor, og undervejs får vi lunch og har tid til at kigge nærmere på byen.

Den anden tur går til Cinque Terre (De 5 byer). Vi bliver hentet i busser og kørt til La Spezia, hvor vi mødes med vore guider. Vi bliver kørt til havnen og sejler nu langs den smukke kyst til Portovenere. Vi besøger byen sammen med guiden og får også tid til at gå rundt på egen hånd. Vi sejler videre til Montorosso, hvor vi undervejs ser de smukke byer og landskaber fra søsiden. Vi besøger byen og spiser lunch. Herefter tager vi toget til Vernazza, som vi også kigger lidt på, og derpå videre til Riomaggiore. Herfra tager vi toget tilbage til La Spezia, hvor vi skal gå ca. 20 min. til bus parkeringen. Vi bliver kørt tilbage i bus til campingpladsen.

Italien/Sicilien

Efter opholdet her kører vi til en campingplads ved Trasimino søen i Umbrien, grænsende til Toscana. Trasimeno søen er Italiens 4. største sø, og om sommeren er her mange badegæster. Der er muligheder for mange friluftaktiviteter dels på søen, og dels med cykling og vandring. Vi skal være i dette område i 6 døgn og der vil blive planlagt 2 busture.

En tur går til Siena/San Gimignano. Vi bliver hentet i bus og får tilknyttet guider, som viser os rundt i byerne. Siena er en gammel middelalderby med gotiske kirker og paladser. Byen omkranses af en bymur. Vi vandrer gennem de smalle gader og kommer til en af Italiens smukkeste pladser Piazza del Campo.

Herefter kører vi til San Gimignano, som er en af Italiens bedst bevarede middelalderbyer, der ligger bag en 2 km lang bymur. Byen har bevaret 14 af sine oprindelige 70 tårne fra 1200-1300-tallet.

Endvidere planlægges der en bustur til Perugia, som er Umbriens største by. Den er en middelalderby, der ligger på en bakketop. Man kommer op til bymidten med rullende trapper.

I nærheden ligger også byerne Cortona og Assisi, som kan besøges på egen hånd.


Italien/Sicilien

Herefter kører vi til en campingplads i udkanten af Rom, hvor vi skal være i 5 døgn. Der vil her blive arrangeret en guided bustur til Rom, hvor vi ser de største af byens seværdigheder. Fra campingpladsen kan vi, på egen hånd, tage toget ind til byen og udforske den nærmere. Der er også mulighed for, på egen hånd, at udforske omegnen af Rom, f.eks. byen Tivoli, hvor de velhavende romere tilbragte deres ferier. Byen besøges især for Villa d`Este med en berømt have med fontæner. I nærheden, Bagni de Tivoli, ligger et stort kurbad med kæmpe svømmebassniner.
Italien/Sicilien

Vi skal nu køre til en campingplads ved Cilento Bugten, syd for Napoli og Amalfi kysten, hvor vi skal være i 5 døgn.

Området har fine strande, og i den sydlige del er der mange klipper og grotter. Campingpladsen ligger lige ned til stranden. I området ligger Paestum, en spændende gammel græsk kulturskat med templer, teatre og torvepladser. Der er også bygget et museum med bl.a. velbevarede græske vaser og vægmalerier.

Italien/Sicilien

Vi planlægger en bustur til Pompei og Vesuv. Pompei er byen, der blev begravet i år 79 af Vesuv. Byen er utrolig velbevaret, og vi bliver vist rundt af en guide i de romerske gader med gamle boliger og forretninger.

Vi bliver kørt til Vesuv, men skal selv gå til toppen. Vesuv er en aktiv vulkan, der siden udbruddet i år 79, der ødelagde Pompei, har haft udbrud 30 gange – den sidste i 1944.


Italien/Sicilien
Italien/Sicilien
John Sülau Jørgensen

Herefter går turen til en campingplads tæt ved Messina Strædet, hvor vi skal have et par overnatninger, inden vi sejler til Sicilien.

Færgen til Sicilien afgår fra Villa San Giovanni til Messina på Sicilien. I skal selv købe billet til færgen, da vi ikke alle kan være ombord samtidig, og da prisen er forskellig, afhængig af vogntoget. For en campingvogn + bil under 3500 kg koster en returbillet ca. 6 – 700 kr. Færgen sejler hver time.

Italien/Sicilien

Sicilien har vi planlagt et ophold på 7 døgn på en campingplads i nærheden af byen Messina. Øen har smukke byer og sandstrande, og der en pinjeskove og træer med pistacienødder. Vi vil også her arrangere et par busture.

En bustur går til Etna, som er Europas største vulkan og mest aktive, sidst i 2013. Vi skal med kabelbane og køre med firhjulstrukne køretøjer for at komme til toppen. Vulkanen er præget af både frodige marker og måneagtige landskaber, ligesom den er omgivet af landsbyer bygget i sort lavasten.

Vi skal også på bustur til Catania, som er Siciliens næststørste by. Det er en universitetsby med dystre barokpaladser i sort lavasten. Byen er Siciliens vigtigste handelsby, som fabrikerer forarbejdet svovl. Byen har et krigsmuseum, hvor historien om de allieredes landgang på Sicilien i juli 1943 fortælles, og et filmmuseum, der fortæller om Catanias 4 gyldne år som Europas vigtigste filmby.

Der bliver tid til, på egen hånd, at udforske øen. F.eks byen Taormina, som tidligere var en anonym bjergby, men i dag er en turistmagnet. Byen hænger dramatisk ud over vandet. Det er muligt at tage en svævebane ud til stranden Isola Bella. De Lipariske Øer, som er en pukkel af vulkanske klipper, kan også besøges på egen hånd. Der går bus og færge fra Messina.

I løbet af turen, vil vi arrangere spisninger og vinsmagninger.

Italien/Sicilien

Følg med på hjemmesiden og i Camping fritid for mere information.

Ret til ændringer forbeholdes.

Pris: 16.550,00 kr. for to personer.

Der kommer tilmelding på hjemmesiden fra den 25.5. til den 31.5.2020.

Turledere
Anne-Birthe & Harry Christensen tlf. 2083 6052
Kirsten & John Sülau Jørgensen tlf. 2424 7174