Det store vinkelkøkken, som her ses i luksusvognen Polar Customized 730, bliver fra i år også en tilvalgsmulighed i nogle af Original- og Selected-vognene. Det store vinkelkøkken, som her ses i luksusvognen Polar Customized 730, bliver fra i år også en tilvalgsmulighed i nogle af Original- og Selected-vognene. Foto: Torben Brandt
Campingvogne

Polar på pletten: Vinkelkøkken i svensk luksusvogn i 2020

Til 2020 kan du vælge mellem 43 forskellige Polar-planløsninger, hvoraf adskillige blev vist frem på campingmessen Elmia i Sverige.
Annonce

Tekst og foto: Torben Brandt

 

Er man campingfeinschmecker med hang til kvalitet og med en tegnebog af en vis tykkelse, er svenske Polar et interessant mærke.

Inden vognene kommer ud til forhandlerne, testes de alle i et klimakammer, hvor de i en time udsættes for stormvinde og 36.000 liter vand, mens en tilsynsførende sidder i vognen og foretager fugtmålinger. Først når det er sket, med et tilfredsstillende resultat, får de lov at forlade fabrikken i Dorotea i det svenske Norrland.

Køber man en ny Polar, hvilket 15 danske campister ifølge statistikkerne gjorde sidste år, ved man altså, at der ikke kun er taget stikprøve, men at netop denne vogn faktisk er blevet kontrolleret.

 

Otte størrelser

Polar tilbyder otte Edition-vogne, hvor de fleste valg er truffet fra fabrikkens side for at holde priserne nede. Alligevel er der intet discountagtigt over vognene, som det f.eks. ses på denne Polar Edition 590 CTV.
Polar tilbyder otte Edition-vogne, hvor de fleste valg er truffet fra fabrikkens side for at holde priserne nede. Alligevel er der intet discountagtigt over vognene, som det f.eks. ses på denne Polar Edition 590 CTV.
Foto: Torben Brandt
Til 2020 kommer Polar i størrelserne 520, 560, 590, 620, 650, 680, 730 og 840. Tallene er udtryk for den indvendige længde i centimeter. Vognene laves som Original, Selected og Customized, hvor Original er en veludstyret grundserie med en række tilvalgsmuligheder. Selected er en tand mere luksuriøs end Original og tilbyder blandt andet bedre madrasser, større køleskab, bedre lydanlæg og effektfuld belysning.

Customized er den mest luksuriøse linje, der i sit eksteriør skiller sig ud med flotte, sorte stafferinger i modsætning til de øvrige Polar-vognes blå staffering. Customized har et meget højt udstyrsniveau, og derudover kan kunden i stor udstrækning sætte sit personlige præg på tingene, hvilket man naturligvis får lov til at betale for.

Ud over Original, Selected og Customized tilbyder Polar også Edition-indretninger, som fordeler sig på størrelserne 590, 680 og 730. I Edition er prisen holdt nede, fordi udstyrsniveauet er lidt lavere og tilvalgsmulighederne færre. Der kan dog tilvælges gasovn, myggenetsdør, mikroovn, højere hjørnepuder samt Polar Connect, hvor varmeanlægget kan tændes og batteriet tjekkes, selvom man befinder sig langt fra vognen.

 

Andre nyheder

Nyt til 2020 er også, at Polar udruster alle sine Selected- og Customized-vogne med et nyt Polar-panel på størrelse med en iPad Mini, som har indbygget DAB FM-radio og Bluetooth, og hvor softwaren opdateres. Autoriserede Polar-værksteder har mulighed for at foretage online-opdateringer og -forbedringer af alle vognens elektrisk styrede komponenter, som det kendes fra f.eks. Tesla i bilbranchen.

Nyt er det også, at tekstilerne i alle vognene fra nu af er FibreGuard, som er lette at tørre og rense for pletter, og at vinkelkøkkener, som i fjor var en tilvalgsmulighed i Customized, nu også kan tilvælges i nogle af Original- og Selected-modellerne.