Du kan selv sørge for, at sorger bli’r vendt til glæde når der venter flere timers køretur med børn på bagsædet Foto: iStock
Camping for begyndere

Ny på camping? DCU giver her 10 gode råd til pakkelisten

Ferietid er rejsetid. Og rejser kan være ganske udfordrende - især hvis du er ny på camping. Men du kan selv sørge for, at sorger bli’r vendt til glæde. DCU giver her 10 gode råd til ting, du bør have på din pakkeliste.
Annonce

Tekst af Mogens Havsted

Senest redigeret: Juli 2019

 

Hvad er 'nice to have', og hvad er 'need to have' på campingturen. Hvis man er ny på camping kan det være specielt udfordrende at få overblik over, hvad der skal med på turen. DCU kommer derfor her med en række gode råd til pakkelisten.

 

Ny på camping - her er 10 tip til din pakkeliste

Mad og drikkelse

Med risiko for at lyde frelst, så er det altså en god idé at supplere slikbeholdningen med lidt sunde sager: Skrællede gulerødder, æbler skåret i både, pillede appelsiner, rosiner og lidt nødder. Det smager godt og giver velvære.

Indimellem kan man jo hyggespise af det usunde indkøbt ved grænsen eller på færgen. Er der tale om lange stræk, så smør nogle sandwich, inden I starter på turen. Det smager bedre end næsten hvad som helst, I kan købe jer til langs motorvejen.

Det er hyggeligt at finde et bord på rastepladsen og få lige præcis den sandwich, hvis indhold man bestemte om morgenen.

Med risiko for at lyde frelst, så sørg for at have alternativer til colaerne. Cola og andre sodavand indeholder store mængder sukker og slukker ikke tørsten i ret lang tid ad gangen.

Sørg i stedet for friskt og helst køligt vand. Juice kan også være godt, men indeholder også meget sukker. Her kan man med fordel fortynde juicen med vand.

 

Pauser

Sørg for at holde pauser. De voksne på forsæderne kan ofte blive grebet af kilometerpsykosen. Asfalten glider ind under bilen, vejskiltene tæller triumferende nedad mod næste storby. 100 km. 100 km. 100 km. Men på bagsædet føler ungerne ingen triumf. De keder sig bare. Hold pauser.

Hvis det er nødvendigt, så aftal på forhånd, hvor længe I kører denne gang. 2-3 timer, så trænger alle i bilen til at få strakt benene.

 

Musik og film

Sørg for at have rigeligt med af musik, lydbøger og film. Hørebøffer kan øge nydelsen både hos dem, der har valgt det underholdende indslag og dem, der bestemt hellere ville have hørt noget andet, for nu at sige det diplomatisk. Men omvendt så kan man også bruge bilens lille lukkede rum til at være fælles om netop det, man til hverdag ikke er fælles om. De forskellige familiemedlemmer bestemmer på skift, hvad man skal høre/se.

 

Lege og spil

Det giver ro på bagsædet. 

Opfind jeres egne lege eller brug de gammelkendte: Jeg tænker på… eller Hvem får samlet flest biler i en bestemt farve/mærke/type etc. Kig ud i landskabet – point til den, der først ser et… Forsædepassageren har fordel og skal samle (mindst) dobbelt antal point.

Husk også DCUs egen 'Leg med på camping', hvor I kan lave jeres egen campingplads med klistermærker, tegne, lave krydsord og meget andet. 'Leg med på camping' fås på DCUs campingpladser.

 

Fællessang

Badeværelser og biler ligner hinanden på ét punkt: Man kan synge uden at genere omgivelserne. Tag et par sanghæfter med, for vi kan jo ingen sange udenad. Det er jo ferie, vær lidt fjollet, og ungerne synes, det er rigtig sjovt, at mor og far kan (prøve på) at synge med.

 

Rejsetidspunkt

Hvis du kan, så forsøg at undgå den værste trafik og bilkøerne. Kør derfor om natten, kør tidligt om morgenen, kør om aftenen ved spisetid. Men husk også, at I er på ferie og skal nyde livet, så hvis det indebærer lidt langsom opvågnen ligesom andre, og spisetid som alle andre, så følg jeres naturlige rytme. Men så er det altså, at I bliver en del af det store rejsefællesskab, som en gang imellem går i stå…

 

Kø-beredskab

Vær forberedt på, at der kan opstå køer. Når vognen holder stille, så find lidt af provianten frem og tag det lidt afslappet. Køer er en del af turen.

 

Kortkiggeri 

Sørg for at hele familien har overblik over rejsen. Et papirkort er rigtig godt, men du kan også se på laptoppen eller iPad’en. Gør en indsats for, at ungerne også kigger med. Det er altså nemmere at overleve på bagsædet, når man har en idé om, hvor langt og hvor længe man skal køre.

 

Opgaver

Det er kedeligt at være overflødig. Sørg for, at alle i bilen har ansvarsområder og opgaver. Hvis du tør, kan du jo lade den mindste være chef for slikbeholdningen. Men ellers er der opgaver som navigatør (hvor er vi, og hvad vej skal vi), stedfinder (hvor er der campingplads, spisesteder, seværdigheder) eller oprydder (alt affald i poser).

 

Apps 

Apps til tablet'en eller smartphonen er et hit, både til de ældre og til den yngre generation. DCU har samlet en lille oversigt over 10 fede apps til turen, som du kan se herunder.