DCU Medlemskort 2018, CKE, Camping Key Europe, campingpas, medlemsfordele
Medlemskab

Over 800 fordele i ét kort

Som medlem af DCU får du et medlemskort, der giver adgang til en masse fordele – faktisk over 800 i hele Europa. Medlemmer, der har fornyet deres medlemsskab før den 15.12.2017, får kortet i midten af januar. Herefter fremsendes medlemskort løbende.

Dansk Camping Union har indgået en aftale med Camping Key Europe, så campingpasset er en del af dine medlemsfordele. Så har du det de steder, hvor det evt. skal bruges.

I skrivende stund ved vi ikke, hvor mange campingpladser, der vil kræve et CKE-campingpas. DCU’s egne campingpladser gør ikke, og det, vi ved fra DK-Camps campingpladser, er, at de også dropper det i 2018. 

I Sverige, hvor alle SCR’s (svensk campingpladskæde) campingpladser hidtil har holdt fast i, at gæsterne skulle have pas, vil der også være længere mellem de campingpladser, der kræver dette. De store campinglande på kontinentet har altid helst ville se det rødbedefarvede pas og et betalingskort. Med andre ord er der måske ikke længere ret mange campingpladser, der vil bede om at se CKE-pas. Hvis de gør, så har du det gennem dit medlemskab.

Salg af campingpas er ikke ulovligt. Den sag, der endte med at lukke Campingrådet, handler ikke om salg, men om priserne på campingpasset. Hvis en campingplads i Danmark eller udlandet forlanger et campingpas af gæsten, er det pladsens egen beslutning. Prisen er også en individuel beslutning.

CKE App og fordele
CKE App og CKE’s fordele er også tilgængelige gennem den aftale, som DCU har indgået. Husk, at DCU også kommer med sin egen app i april 2018. Hold øje på www.DCU.dk.

Hvorfor har det taget så lang tid?
Ting tager tid, og set udefra kan det ind imellem være meget svært at forstå hvorfor. CKE skulle i første omgang finde ud af, hvordan de skulle håndtere salg af pas, nu hvor Campingrådet ikke længere kunne tage sig af det.

Forhandlinger om pris og måden, CKE-passet kunne bruges på, var den mindste del, hvorimod håndtering af teknisk data ift. den nye datalovgivning, medlemsnummer, kodning af medlemskort, der også skulle kunne læses af Compusoft, økonomisystemer og app, trak i langdrag, fordi vi i DCU ville være sikre på, at alt virkede, før 50.000 medlemskort bliver produceret. På toppen af alt dette har DCU fået nyt medlemssystem 1. oktober 2017, som også skulle tilpasses. Vi fortæller kun dette for at synliggøre, at nogle gange tager ting bare længere tid, end man forventer.