Kampas oppustlige telte kommer på nye hænder. Fremover hedder Virksomheden Kampa Dometic, efter Dometics køb af teltfabrikanten. Myles Salmon er direktør for Kampa Dometic. Han ser store muligheder i Dometics køb af Kampa Foto: Kim Basse
Campingnyheder

Oppustelige telte på nye hænder: Kampa bliver til Kampa Dometic

Giganten Dometic, der dominerer på tilbehør til camping, har købt teltproducenten Kampa, der især er kendt for oppustelige telte. Det blev afsløret på den tyske messe Caravan Salons første dag i Düsseldorf 2019.
Annonce

Tekst og billeder af Kim Basse

August 2019

 

Nyt navn til teltproducenten Kampa bliver Kampa Dometic. Det blev afsløret på den tyske messe Caravan Salons første dag i Düsseldorf.

Giganten Dometic, der især er kendt for udstyr som køleskabe, kølerbokse, ventilation, vinduer og døre og andet tilbehør til campinglivet, bevæger sig dermed ind på teltmarkedet også.

Det er der ifølge Kampas britiske direktør Myles Salmon, som DCUhar mødt, to meget specifikke grunde til.

- Dometic er en virkelig stor global virksomhed og meget stærke i Amerika. Halvdelen af virksomhedens omsætning er i USA. Kampa-mærket er meget stort i Europa, mens der ikke er noget Kampa i Amerika. Så kombinationen af de to globalt gør os meget stærke på alle kontinenter, siger Myles Salmon og fortsætter:

- Derudover er Kampas produkter meget kendte især i Norge, Danmark og Sverige for deres høje kvalitet. Så ved at forbinde Dometic med Kampa, præsenterer man Dometic for forbrugeren på en ny måde, så forbrugeren kan se, at de ikke længere kun producerer kølere, kassettemarkiser og andet tilbehør.

 

Få ændringer i vente for forbrugerne

Kampa bliver til Kampa Dometic.
"Kampa Dometic" pryder allerede alle bannere, flag og skærme på standen på Caravan Salon 2019 i Messe Düsseldorf.
Foto: Kim Basse
Normalt når et større selskab overtager et mindre et, overtager det mindre selskab ofte det nye ejerselskabs navn. Ifølge Myles Salmon, er årsagen til, at Kampas navn nævnes først i Kampa Dometic netop, at Kampas brand er så relativt stærkt, som det er i Norden.

Der bliver derfor ikke ændret væsentligt på Kampas produkter, selvom selskabet nu kommer til at hedde Kampa Dometic. En lille ændring i udvalget vil der dog komme.

- Der vil komme mere variation i produkterne til de forskellige typer miljøer og køretøjer, og der vil komme nogle mere unikke designs. Kombinationen giver os et produkt, der kvalitetsmæssigt ligger i den høje ende af skalaen, så når du ser et af vores produkter, vil du straks genkende det som et Dometic-produkt, siger Myles Salmon.

Det nye navn, Kampa Dometic, skal revurderes efter en håndfuld år. Hvis kunderne tager godt imod det, er det sandsynligt, at Kampa helt slettes fra navnet, så det kun hedder Dometic. Men det er altså kun, hvis navneændringen bliver velmodtaget.

Kampas navneændring til Kampa Dometic træder i kraft allerede den 1. september i år, men først i 2020 vil navnet være at finde på virksomhedens produkter.