Oplevelser med dyr nær DCUs campingpladser. DCU guider dig her til en række store, hyggelige, vilde og mindeværdige oplevelser med dyr nær DCUs campingpladser. Foto: Skandinavisk Dyrepark
Tips og teknik

Campingferie med børn og vilde dyreoplevelser

Hvad skal I lave med børnene, når familien er landet på campingpladsen? Her får du en guide til vilde og hyggelige oplevelser med dyr for hele familien i nærheden af DCUs egne campingpladser.
Annonce

Tekst af Jan Aagaard

Der er masser at opleve for hele familien tæt på campingpladser i hele Danmark. Både børn og voksne vil fryde sig over dyreoplevelser med alt fra løver, næsehorn og giraffer til hajer, sæler og havoddere - eller tamme dyr som kaniner, ponyer og geder, som børnene kan få lov at klappe og kæle med. Her får du en guide til vilde og hyggelige oplevelser med dyr for hele familien i nærheden af DCUs egne campingpladser. 

 

Tæt på DCU-Camping Ålbæk Strand

I Vendsyssels smukke natur er der gode muligheder for oplevelser med dyr. for hele familien.

Ørnereservatet

Oplevelser med dyr nær DCUs campingpladser.
Ørnereservatet er en af det nordlige Jyllands mest populære attraktioner.
Foto: Ørnereservatet
Blot få kilometer fra DCU-Camping Ålbæk Strand finder man en af det nordlige Jyllands mest populære attraktioner - Ørnereservatet, hvor man kan opleve store rovfugle som havørne, kongeørne, vandrefalk og jagtfalk udfolde deres uforlignelige flyvekunst og jagtteknik. Der er forevisninger med rovfugle i reservatet flere gange om ugen i sommerhalvåret.

Nordsøen Oceanarium

En anden stor attraktion i området er Nordsøen Oceanarium i Hirtshals. Nordeuropas største akvarium byder på et spændende eventyr under havets overflade med 75 akvarier og flere end 7.000 fisk og andre havdyr.

Her kan man opleve alt fra gigantiske klumpfisk og nuttede sæler til søstjerner, som man må klappe på ryggen. Sommeren 2019 byder på en ny udstilling med titlen Nordsøens Jægere, hvor man kan opleve hvaler, hajer og store fiskestimer udfolde sig på Skandinaviens største interaktive skærm.

Farmfun og Fun-Park

Hvis børnene skal have lidt mere afslappede og nære oplevelser med dyr, er der flere hyggelige dyreparker og besøgslandbrug i det nordligste Danmark - heriblandt Farmfun i Ålbæk og Fun-Park i Hirtshals. Dyreparkerne rummer både kendte danske dyr som høns, kaniner, geder, køer, grise, heste, ræve og kronhjorte og mere eksotiske dyr som næsebjørne, vaskebjørne og dværgpapegøjer.

 

Tæt på DCU-Camping Vesterhav

JyllandsAkvariet

Oplevelser med dyr nær DCUs campingpladser.
10 kilometer fra DCU-Camping Vesterhav kan børn og voksne komme tæt på havets fisk og dyr i Jyllandsakvariet.
Foto: Jyllandsakvariet
I JyllandsAkvariet i Thyborøn blot 10 kilometer fra DCU-Camping Vesterhav kan børn og voksne komme tæt på havets fisk og dyr.

Børn og voksne kan blandt andet få lov at klappe en haj på hovedet, holde en krabbe i hånden og stryge en rokke over ryggen, ligesom de har mulighed for at være med til at fodre fiskene. Akvariet arrangerer også sælsafari i båd med glasbund ved udmundingen af Limfjorden, hvor man blandt andet kan opleve den store gråsæl, som er Danmarks største rovdyr.

 

Tæt på DCU-Camping Hesselhus

AQUA Akvarium & Dyrepark

Oplevelser med dyr nær DCUs campingpladser.
I AQUA kan man opleve danske dyr i naturlige omgivelser
Foto: AQUA Akvarium
På DCU-Camping Hesselhus er man tæt på Silkeborg med AQUA Akvarium & Dyrepark, som hylder den danske natur. I AQUA kan man opleve danske dyr i naturlige omgivelser, og man kan blandt andet møde bævere, grævlinger, oddere, vaskebjørne og vildsvin samt en lang række fugle, fisk, krybdyr og padder fra den danske natur.

Jyllands Park Zoo

En anden dyreoplevelse får man blot 40 minutters kørsel vest for campingpladsen i Jyllands Park Zoo, der i år fylder 50 år og kalder sig selv for ”Danmarks mest børnevenlige zoo”. I dyreparken kan de mindste nemlig få lov at røre, klappe og fodre en del af dyrene. På parkens 35 tønder land findes der i alt over 700 dyr og fugle fra alverdens lande - heriblandt løver, giraffer, tapirer, søbjørne og oddere.

 

Tæt på DCU-Camping Mols

Ree Park Safari

Oplevelser med dyr nær DCUs campingpladser.
I Ree Park Safari kan man tage på Land Rover-safari på den ”afrikanske savanne”.
Foto: Ree Park
Få kilometer nord for DCU-Camping Mols ligger safariparken Ree Park Safari, hvor man kan tage på Land Rover-safari på den ”afrikanske savanne” og komme tæt på giraffer, næsehorn, strudse og mange andre dyr.

En anden oplevelse i parken er toget Amerika Expressen, som tager gæsterne ud over den ”nordamerikanske prærie” med bison, elge, sortbjørne og arktiske ulve. Ree Park Safari byder også på tigre, løver, geparder, en lang række abearter og mange andre dyr.

Munkholm Zoo

På Mols kan man også opleve både hjemlige og mere eksotiske dyr i den meget børnevenlige Munkholm Zoo, hvor der blandt andet er geder, katte, køer, grise og andre almindelige bondegårdsdyr, som børn kan klappe eller kæle med. I zooen kan man følge dyrepasserne rundt på fodringsrunderne, og høre om de forskellige dyrs spisevaner. Blandt de mere eksotiske dyr i parken er serval, præriehunde, kænguruer, kameler, lemurer og hulepindsvin.

Skandinavisk Dyrepark

I Skandinavisk Dyrepark cirka 20 minutters kørsel fra DCU-Camping Mols er der, som navnet siger, fokus på de skandinaviske dyr. Dyreparken, der i år kan fejre 25-års jubilæum, breder sig over et stort område, hvor dyrene lever i meget naturtro omgivelser. Det er blandt andet muligt at opleve isbjørne, brunbjørne, elge, ulve, moskusokser og polarræve i parken, hvor man også kan overvære fodringer af nogle af rovdyrene -  og selv håndfodre dådyr og geder.

 

Tæt på DCU-Camping Gjerrild Nordstrand

Kattegatcentret

Oplevelser med dyr nær DCUs campingpladser.
Kattegatcentret byder på mere end 250 arter af dyr og fisk.
Foto: Kattegatcentret
I Grenaa syd for DCU-Camping Gjerrild Nordstrand byder Kattegatcentret på mere end 250 arter af dyr og fisk. Hajerne i hajtanken er den helt store attraktion i centret, og når man som gæst går gennem hajtankens glastunnel, er man kun seks centimeter fra de fascinerende rovfisk ovenover. 

Kattegatcentret er både i 2016 og 2018 kåret som Nordens Bedste Akvarium. Centrets største akvarium - Oceanariet - rummer hele 1,5 millioner liter vand og danner hjem for det rige dyreliv, der findes i Kattegat med fiskearter som sild, makreller, torsk, pighvarre, sej samt forskellige danske hajarter.

 

Tæt på DCU-Odense City Camp

Odense Zoo

Oplevelser med dyr nær DCUs campingpladser.
I Odense Zoo kan man opleve dyr fra hele verden.
Foto: Odense Zoo
Odense rummer flere attraktioner, hvor dyrene er i centrum. Mest kendt er Odense Zoo, hvor man kan opleve dyr fra hele verden - heriblandt løver, tigre, zebraer, giraffer, røde pandaer, lemurer, næsebjørne, chimpanser og søkøer.

Årets nyhed 2019 i Odense Zoo er Bøgetoppen - en 250 meter lang trækronevandring på hængebroer og platforme i 6-12 meters højde med udsigt til Zoo, byens tage og den smukke bøgeskov. Undervejs lærer man om de dyr og planter, der lever i skovbund og trækroner i Danmark.

Terrariet i Vissenbjerg

Vest for Odense finder man Terrariet i Vissenbjerg, som er en specialzoo med en af Skandinaviens største samlinger af krybdyr og padder.

I Terrariet med sloganet ”Du blir’ bidt af det” kan man møde både de største, farligste, hurtigste, smukkeste og giftigste arter af reptiler og amfibier i verden - heriblandt komodovaran, sorte mamba, anakonda, fugleedderkopper og giftige frøer. Man kan blandt andet overvære fodringer i terrariet flere gange om dagen.

Danmarks Fugle Zoo

Hvis man er vild med fugle, er Danmarks Fugle Zoo i Tommerup sydvest for Odense et besøg værd. Fugleparken har til huse i klassisk fynsk bondegårdsidyl, hvor der er anlagt et to kilometer handicapvenligt stisystem.

På rundturen gennem parken kan man opleve cirka 800 forskellige fugle fordelt på 150 arter fra hele verden - blandt andre storke, strudse, papegøjer, parakitter, ibis, svømmefugle og ugler. I forbindelse med fugleparkens p-plads er der indrettet seks overnatningspladser til autocampere, hvor der er mulighed for el tilslutning og adgang til fælles vandhane.

 

Tæt på DCU-Camping Rørvig Strand

Odsherred Zoo Rescue

Fra DCU-Cmmping Rørvig Strand er der kun omkring 20 minutters kørsel til Odsherred Zoo Rescue, hvor man midt i Nordvestsjællands smukke natur kan komme helt tæt på 600 eksotiske dyr fordelt på 100 arter.

Parken er Danmarks første zoo- og rescuecenter, hvor man tager sig af nødstedte dyr fra store dele af verden og tilbyder dem et trygt og blivende hjem. Odsherred Zoo Rescue har blandt andet Danmarks største samling af sydamerikanske aber, og i Abeskoven lever dødningehovedaber og hvidørede silkeaber frit i et stort anlæg uden hegn.

Blandt de øvrige dyr i parken er kameler, zebraer, strudse, kænguruer, emuer, lamaer, savaler og genetter. Der er også mulighed for at ride på ponyer og klappe geder.

 

Tæt på DCU-Camping Hornbæk

Øresundsakvariet

Oplevelser med dyr nær DCUs campingpladser.
Øresundsakvariet rummer en række daglige akvarier for hele familien.
Foto: Øresundsakvariet
Camping Hornbæk ligger tæt på Helsingør, hvor man nær Kronborg finder det lille og hyggelige saltvandsakvarium Øresundsakvariet. Her kan man tage ned under havoverfladen og opleve det dyre- og planteliv, der findes i Øresund.

Øresundsakvariet rummer en række akvarier, hvor man dagligt kan overvære fodringer, mens børnene selv kan være med til at fodre, når dyrene i rørebassinet skal have mad. Om sommeren arrangerer akvariet marsvinesafari og snorkelsafari på Øresund i store RIB-både, mens man om efteråret kan tage med på fuglesafari og spotte havfugle.

 

Tæt på DCU-Copenhagen Camp "Absalon"

København Zoo

København byder som Danmarks hovedstad på mange store attraktioner, og i nogle få dem er det dyrene, der er i centrum. Det gælder ikke mindst København Zoo, som er en Europas ældste zoologiske haver og en af Danmarks førende attraktioner.

København Zoo rummer over 4.000 dyr fordelt på over 235 arter - heriblandt elefanter, næsehorn, giraffer, tigre, løver, leoparder, isbjørne, skaberaktapirer, chimpanser, bavianer og tasmanske pungdjævle.

Den helt store nyhed i 2019 er de to store pandaer, som ankom fra Kina til København Zoo i starten af april og nu kan opleves i det nye pandaanlæg. En anden nyhed er den isbjørneunge, der kom til verden 1. december 2018, som den første isbjørneunge født i Zoo i 20 år.

Den Blå Planet

Oplevelser med dyr nær DCUs campingpladser.
Den Blå Planet er en anden stor attraktion i København. Det store udstillingsakvarium, som åbnede i 2013, er Nordeuropas største.
Foto: Den Blå Planet
Den Blå Planet indeholder i alt 20.000 dyr fordelt på 450 arter i 48 store akvarier med tilsammen over syv millioner liter vand. Her kan man blandt andet opleve havoddere, havskildpadder, hammerhajer, rokker, muræner, piratfisk, store blæksprutter og arapaimaen, som er en af verdens største ferskvandsfisk.

Man kan dagligt opleve fodringer af fisk og havoddere samt forskellige andre aktiviteter. Den Blå Planet har også rørebassin og vandlegeplads til de mindste familiemedlemmer.

 

Tæt på DCU-Camping Albuen Strand

Knuthenborg Safaripark

Oplevelser med dyr nær DCUs campingpladser.
Fra Albuen Strand på det vestlige Lolland er der omkring 45 minutters kørsel til Knuthenborg, hvor der venter store oplevelser med eksotiske dyr i Knuthenborg Safaripark.
Foto: Knuthenborg Safaripark
Parken, som fylder 50 år i 2019, rummer over 1.000 dyr fordelt på omkring 70 arter. I Knuthenborg Safaripark går dyrene frit på de store områder opdelt efter det kontinent, hvor arten oprindeligt stammer fra.

Som gæst kører man rundt i parken i egen bil og oplever dyrene - eller man kan forhåndsbooke en Landrovertur med guide. I parken kan man eksempelvis opleve sibiriske tigre, næsehorn, zebraer, giraffer, bisoner, kænguruer.

En af de nye attraktioner i Knuthenborg er Dinosaurskoven, hvor fortidens kæmper kan opleves næsten levende med livagtige bevægelser og lyde. I år har Dinosaurskoven fået endnu en beboer - en 47 meter lang kæmpedinosaur - en Patagotitan mayorum, som er det største dyr, der nogensinde har levet på jordens overflade.