Adria Aviva, camping, campingvogn, 2017 Gaskassen har både tørresnor og seks kasser, der kan tages ud. På billedet er der kun plads til en enkelt gasflaske, men på det danske marked forsvinder to af plastickasserne, så der bliver plads til i alt to gasflasker og fire kasser. Foto: Torben Brandt
Campingvogn

Nydesignet Adria begejstrer publikum

Der var masser af ros til og nysgerrige blikke på den nydesignede Adria Aviva på dette års Ferie for Alle. Specielt de små detaljer begejstrer publikum.

Den nydesignede Adria Aviva trak mange nysgerrige campister til specielt gaskassen på dette års Ferie for Alle. Her finder man nemlig én af de mange små men gennemtænkte innovationer, som modellen netop har modtaget en innovationspris for - blandt andet er der flytbare IKEA-bokse og tørresnor i gaskassen. 

Adria har de seneste år justeret, opdateret og ændret sine øvrige serier, og i år var det så Avivas tur til at få en gennemgående ansigtsløftning. 

– Vi ser mange produkter i dette segment, som mere eller mindre er det samme. Vi prøver at bringe noget nyt og friskt ind, sagde Adrias produktmanager, Erna Povh, da hun præsenterede en Aviva 472 PK med to køjer i bagenden og fransk dobbeltseng i front, i efteråret. 

Hun understregede, at Aviva-vognene både skal være lette at trække og bruge, de skal være nemme at komme rundt i, og der skal være stil over vognene. Derudover skal de være til at betale. 

IKEA-bokse sniger sig ind
Et nyt tiltag i Aviva-vognene er, at der er implementeret IKEA-bokse både inde i bodelen og i gaskassen.

– IKEA-kasserne kan flyttes og tages med, hvor man går. Det giver en stor grad af fleksibilitet, sagde Erna Povh. 

Det samme er tilfældet med en kosmetiktaske på badeværelset. Den kan tages ned fra væggen, foldes sammen og tages med. Vognen kan desuden leveres med udekøkken, så maden kan laves i det fri. Det er dog ekstraudstyr.

Ad
De to køjer er tværstillet bagest i vognen.
Foto: Torben Brandt


Tænkt ud af boksen
Per Højgaard, salgs- og marketingschef for Adria Danmark, var meget begejstret for de nye Aviva-vogne. 

– Jeg synes, vognene bærer præg af både innovation og funktionalitet. De flytbare IKEA-kasser og en tørresnor i gaskassen er rigtig gode eksempler på, at der er blevet tænkt ud af boksen, sagde Per Højgaard. 

– Vi vil jo gerne have fat i de unge familier, og det kan vi med disse lette vogne, hvor priserne begynder fra ca. 100.000 kr., tilføjede salgs- og marketingschefen.

Nyt møbeldesign og flere overraskelser
Inde i Aviva er der ud over det helt nye design også tænkt ”ind i boksen” så at sige. Er man ikke til håndtag i skrappe farver, findes der et ekstra sæt håndtag i skuffen i samme nuancer som lågerne. Under sofaerne gemmer sig en låge på den samme type opbevaringskasser, som findes ude i gaskassen.
Fyld dem med ungernes legetøj – så kan det nemt fragtes ind og ud af vognen. Også køkkenet har fået det nye opbevaringssystem, der fungerer som ”skuffer” og dermed er nemt at tage med sig – f.eks. når man vasker op på campingpladsens køkken.

Fleksible møbler giver nye muligheder
Altea 472 PK er mindste køjevogn i Aviva-serien og netop denne model har fået et skud ”ekstra innovation”. Forældresengen er konstrueret, så den kan skydes ud og ind, så man har en hyggelig slængesofa i dagtimerne og en komfortabel seng om aftenen. Nederste køje i vognens bagende kan klappes op. Madrassen flyttes fra køjen ned på gulvet, og så er der dømt ”hulestemning” for familiens mindste med højt til loftet. 

– Ud over de mange smarte nye funktioner, har vi også forsynet Aviva med stort 142 L køleskab, den har blæsevarmesystem, og så har vægten fået et nøk nedad, så der er masser af grund til at tjekke den nydesignede Aviva-serie ud, siger Per Højgaard.

Adria Aviva, camping, campingvogn, 2017-model
Er man ikke til håndtag i skrappe farver, findes der et ekstra sæt håndtag i skuffen i samme nuancer som lågerne.
PR-foto

Syv modeller til Danmark
Aviva produceres i ni forskellige modeller. To forskellige Aviva 360-vogne er de mindste, mens Aviva 563 er den største. De to Aviva 360-vogne kommer dog ikke til Danmark, så på det danske marked begynder serien med Aviva 400 PS. 

– Fire af de Aviva-vogne, der kommer til Danmark, er med køjer. De fleste har dobbeltseng, men der er også en model med enkeltsenge, oplyser Per Højgaard.

De syv Aviva-vogne i Danmark er Aviva 400 PS med fransk dobbeltseng og sidedinette, Aviva 442 PH med fransk dobbeltseng i front samt sidestillet dinette midt i vognen, og Aviva 472 PK, der har tværstillede køjer bagest og fransk dobbeltseng i front. Aviva 492 LU har enkeltsenge forrest og endedinette, mens Aviva 522 PK har fransk dobbeltseng forrest og køjer på tværs bagest. Endelig har Aviva 522 PT og 563 PT begge fransk dobbeltseng forrest og køjer bagest til venstre i vognens længderetning. 

Adria Aviva, camping, campingvogn, 2017
Adria Aviva 472 PK set fra siden – i øvrigt med den slovenske skihopbakke i Planica som idyllisk baggrund.
Foto: Torben Brandt