Campingferie i Kroatien når det er bedst

Campingferie fra Rovinj til Novigrad på Istrien

Mange steder i Europa fra Hadrians mur mellem England og Skotland til Sicilien kan vi takke romerne for imponerende byer og bygningsværker. Solrige Istrien i Kroatien er ingen undtagelse
Annonce

Af: Anne-Vibeke Isaksen

Smukke Rovinj
Byen Rovinj, der blev anlagt på en kuperet ø i 1763, er en af de smukkeste byer i hele Kroatien. Byen ligger ikke længere på en ø, da den sidenhen er forbundet med fastlandet. Nu ligger halvøen som et smukt pejlemærke i hele området. Både fra vand- og landsiden kan du se byen på lang afstand. Det er katedralen Skt. Euphemia fra 1736, der står højt hævet på en bakketop, midt i byen. Den smukke barokkirke er bygget i hvid marmor. På toppen af det 60 meter høje klokketårn troner en kobberstatue af martyren Euphemia, der er byens skytsengel.

Foto: Rasmsus Schønning


 

Her bor kunstnerne
Kunstnere har for længst fundet ud af områdets gunst, så de pryder også gadebilledet. Her i de smalle gader er der mange små hyggelige kunstbutikker. Der er også marked i byen hver eneste dag. Her kan du finde alt fra broderede forklæder til blommesnaps og dyr trøffelolie. Nede ved marinaen ligger restauranterne som perler på en snor, og det er også herfra, man kan komme på mange af udflugterne ud på havet.

Foto: Rasmus Schønning

 

En tur på havet
En sejltur langs kysten kan i den grad anbefales, når det er så varmt som i dag. Det er tæt på 40 grader, og så skal man enten være i eller ved vandet. Denne sejltur går fra Rovinj til Novigrad, der ligger længere mod nord. Undervejs sejler vi ind i den imponerende Limski-kanal, der er 10 km lang og 600 m bred ved udmundingen i Adriaterhavet. Vi sejler også forbi byen Vrsar, der har ca. 3.000 indbyggere, og igen er begunstiget af en skøn beliggenhed. Rundt om byen ser vi flere campingpladser, der ligger helt ud til vandet.

Verdenskendte Porec
Turen afsluttes i Porec, som er en af Istriens mest kendte feriebyer – et levn fra 1980’erne, hvor danskerne valfartede til det tidligere Jugoslavien. Byen er med på UNESCO’s verdensarvsliste pga. sine mange bevaringsværdige bygninger. Den gamle bydel er helt sikkert et besøg værd. Her oser af historie og hygge i de smalle gader og mange små torve med restauranter og caféer.

Udflugt til Hum
Istrien er på mange måder to slags landskaber. Kysten er én ting, baglandet er noget helt andet. Begge slags natur er efter min mening lige imponerende – hver ting til sin tid. Vil du en tur op i bjergene, kan en udflugt til verdens mindste by, Hum, anbefales. Den ligger oppe i bjergene, og her får du syn for det smukke naturlandskab, som Istrien også har. Selve Hum er der ikke så meget at sige om – det er en meget lille by.

Foto: Rasmus Schønning

Fiskemarked i Novigrad
En anden af Istriens smukke kystbyer er Novigrad. I løbet af sommeren holdes der fiskemarkeder. Der er gang i potter og pander, og luften fyldes af både stegeos og velduftende madretter. Fisk er naturligvis på menuen, og der spises med stort velbehag. Ingen tvivl om, at kroaterne også har en stor kærlighed til veltilberedt og velsmagende mad. Og så er det til meget fornuftige priser. Solen forsvinder bag den gamle bydel, mens livet, musikken og de glade ansigter fortsætter med at nyde livet rundt om marinaen.

Her boede vi

Camping Polari
Camping Bijela Uvala
Camping Park Mareda
Camping Lanterna

Læs mere om campingpladserne på iCamp