San Marino er den største campingplads på øen og ligger nord for byen Rab. Foto: Rasmus Schønning

Kroatien - campingplads med sandstrand på øen Rab

Det er en yderst besynderlig indsejling til øen Rab i det kroatiske Adriaterhav. Øen er total afpillet for alt hvad, der minder om levende planter. Men på øen venter både spændende historie, speciel natur og en campingplads med en meget bred sandstrand, der er helt ideel til børnefamilier
Annonce

Af: Anne-Vibeke Isaksen

Ø og by af samme navn
Her er tørt og utrolig goldt, men det billede forandre sig så snart jeg kommer over på den vestlige side af øen, hvor byen Rab ligger. Den store forskel skyldes den til tider hårde vind fra fastlandet og bjergene, der gør det umuligt for planter at gro på den østlige side af disse øer i Adriaterhavet.

Foto: Rasmus Schønning

Øens højeste punkt Kamenjak
Det er en meget speciel køretur op til øens højeste punkt Kamenjak 408 moh, hvor der er en ubeskrivelig udsigt til fastlandet og nogle af de andre øer i Adriaterhavet. Alle disse øer er godt forbundet med enten fastlandet eller færger til naboøerne og øhop er utrolig populært men kræver god tid. Vejen er smal og meget stejl. Den er belagt med lidt cement, så bilen kan få fæste. Autoværn findes ikke. Jeg ser flere der cykler op. Respekt. For den friske vandrer er der godt tre km til toppen fra landevejen, hvor du kan parkere.

Rab by er utrolig smuk
Rab by er utrolig smuk, velholdt, velbevaret og historisk. Byen blev grundlagt 360 f.Kr. og blev en vigtig del af Romerriget. De fire klokketårne der er blevet et symbol for byen kan dateres helt tilbage til 1100 tallet. Havnepromenade, marinaen, det store torv med de hyggelige cafeer gør Rab til et særdeles hyggeligt sted.

Foto: Rasmus Schønning

Skøn campingplads
San Marino er den største campingplads på øen og ligger nord for byen Rab. Her findes den eneste sandstrand i miles omkreds. Campingpladsen består af to områder. Et område for campingvogne og autocampere og et område med de såkaldte mobilhomes – stationære campingvogn, som kan lejes. De minder mest af alt om små sommerhuse, der har alt. I det område, hvor campingvognen holder til fornyes der hele tiden og det kan ikke anbefales at bo i det ældste område, hvor man ligger meget tæt. Uaset hvor du bo på pladsen, vil du falde for et perfekt klima med masser af sol og lækkert badevand.