Aarhus, storbycamping, kulturhovedstad, ARoS, campingerie Fra regnbuen på ARoS kan du se hele Aarhus i alle regnbuens farver. Foto: Lasse Løndahl Henriksen
Campingferie

Storbycamping i kulturhovedstaden

Få inspiration til en campingtur i kulturhovedstaden Aarhus.
Annonce

Af Anne-Vibeke Isaksen

Athen var i 1985 verdens første kulturhovedstad, og en perlerække af spændende byer er fulgt efter – herunder København i 1996. Her i 2017 står Aarhus for skud, og der er lagt op til et uforglemmeligt år med oplevelser i byen hver eneste dag. En campingtur er oplagt.

Aarhus er en skøn by
Lad det bare være sagt – Aarhus er en skøn by. En lille storby midt i naturen med både skov og hav i hhv. forhaven og baghaven. På en campingferie kan du bo i den samtidig med, at du har alle byens fortrinligheder lige ved hånden. Aarhus er moderne og visionær, samtidig med at der er respektfuld plads til fortiden, og det historiske vingesus er aldrig langt væk. Kunstmuseet ARoS er den diametrale modsætning til Den Gamle By, mens du på Moesgaard Museum – også kaldet MOMU – rejser tilbage i tiden på den mest moderne måde, du kan forestille dig. På alle tre attraktioner holdes respekten for budskabet og oplevelsen intakt, og det gør det til noget helt særligt. 
Den nye udstillingsbygning Moesgaard Museum blev indviet i efteråret 2014 og er tegnet af Henning Larsen Architects i samarbejde med landskabsarkitekt Kirstine Jensens tegnestue. Allerede ved ankomsten kan man se, at der er tale om et meget specielt sted, som nu også er Grauballemandens nye ”hjem”. Huset vokser frem af bakkerne, og indenfor åbner sig en ganske imponerende verden af både underholdning og lærdom, hvilket gør Moesgaard til en oplevelse for alle generationer, hele familien og året rundt.

Flot beliggende campingplads
DCU-Camping Blommehaven lige syd for Aarhus ligger helt ud til vandet og midt i skoven, og du har i den grad mulighed for at trække dig tilbage fra storbylivet og ud i naturen. Cykel- og vandrestier går på begge sider af campingpladsen og flere af dem langs vandet eller ind i skoven. På selve campingpladsen er der en lille reception og købmand, men ellers ikke de store aktiviteter, fordi Aarhus ligger lige uden for døren. 
Campingpladsen er derimod et perfekt udgangspunkt for at opleve den jyske hovedstad på nærmeste hold. En god og oplevelsesrig dag i byen kan med fordel afsluttes ved campingvognen i ro og mag med fuglekvidder og frisk luft. Hvis du er ude i god tid, kan du booke plads helt ud til vandet og placere din rullende feriebolig i første række. Så kan børnene tilmed lege i vandkanten, mens du forbereder aftensmad på grillen.

Naturen er altid tæt på
Selv om Aarhus er Danmarks næststørste by, så er naturen altid tæt på. Med Kattegat på den ene side og skove og søer på den anden. Egå Engsø er et godt eksempel på, at naturen prioriteres højt. Søen er nemlig et resultat af en politisk beslutning i 2006, hvor man stoppede den kunstige dræning af egene i Egådalen mellem Vejlby, Elev, Lystrup, Risskov, Mollerup og Egå. Det har fået fuglelivet til at blomstre, og flere steder er der udkigstårne. Området er ideelt til både gå- og cykelture, men du kan også stille bilen og nyde en frokost i det fri. 
Lisbjerg er også et godt eksempel på et naturområde, der nu er gjort tilgængeligt for alle. Naturlegepladser og flotte shelters, som kvit og frit kan benyttes, ligger, så alle let kan komme dertil. Tæt på campingpladsen ligger Marselisborgskovene, som er et syv kilometer langt skovområde på ca. 1.300 hektar langs med bugten helt ud til Moesgård Strand. Store dele af skoven er fra 1820, hvor træfældningen blev stoppet. I dyrehaven kan du komme helt tæt på sikavildt, dåvildt og vildsvin, men husk på at det er vilde dyr, som kan være aggressive. 
Marselisborg Mindepark er også frit tilgængelig. Parken blev indviet 5. juli 1925 af kong Christian d. 10. og viser friluftskunst og mindesmærker f.eks. til minde om de faldne soldater under 1. Verdenskrig. Når Dronningen bor i Aarhus, kan du også opleve et vagtskifte ganske gratis.

Aarhus på budgettet
Storbyferie har med god grund ry for at være en af dyreste ferieformer, der findes. Mange overraskes efter hjemkomst over, hvor meget de egentlig har brugt. Det kan også sagtens være dyrt at holde ferie i Aarhus, men behøver ikke at være det. Her er flere gode råd til budgetferie i Aarhus.

 • Bo billigt: F.eks. på DCU-Camping Blommehaven – som medlem får du rabat, gratis børn, wi-fi og meget mere.
 • Brug naturen: Marselisborgskoven, Egå Engsø, Lisbjerg – der er masser af skøn gratis natur rundt om Aarhus.
 • Når vejret tillader det, så tag på stranden med tæpper og picnickurv.
 • Spis hjemme i stedet for ude. Hvis du vil spise ude, så tag i Mejlgade, hvor nye billige gadekøkkener byder på skøn mad.
 • Husk cykler, så sparer du bybus eller dyr parkering.
 • Flere attraktioner i Aarhus tilbyder DCU-medlemmer rabat på entréen – tjek DCU's campingfordele
 • Gratis musikoplevelser – flere gange, især om sommeren, er der gratis koncerter i Aarhus centrum.
 • Gratis legepladser – mange steder i Aarhus kan du finde gratis legepladser til børn i alle aldre.
 • Hold øje med udsalg – på gågaden og i Bruuns Bazaar kan du under udsalg gøre flere røverkøb.
   

Læs mere om DCU-Camping Blommehaven
Flere tips til Aarhus
Mere om kulturbyåret i Aarhus

Aarhus, storbycamping, kulturhovedstad, ARoS, campingerie Den Gamle By i Aarhus er en rejse tilbage i tiden. Foto: Lasse Løndahl Henriksen
Aarhus, storbycamping, kulturhovedstad, ARoS, campingerie På DCU-Camping Blommehaven er der udsigt til vandet fra mange pladser, og det koster ikke ekstra. Foto: Lasse Løndahl Henriksen
Aarhus, storbycamping, kulturhovedstad, ARoS, campingerie I Dyrehaven kan du komme tæt på skovens vilde dyr helt gratis. Foto: Lasse Løndahl Henriksen
Aarhus, storbycamping, kulturhovedstad, ARoS, campingerie Moesgaard Museum er et levende museum inde som ude. Foto: Lasse Løndahl Henriksen
Aarhus, storbycamping, kulturhovedstad, ARoS, campingerie Shelterpladser er gratis, og flere steder rundt om Aarhus er de veludstyrede med tematiserede legepladser. Foto: Lasse Løndahl Henriksen
Fakta

Århus eller Aarhus
1. januar 2011 skiftede Århus Kommune å’et ud med et dobbelt-a, når byens navn staves, men det er dog stadig korrekt at bruge å og skrive Århus. 

Kulturhovedstad 2017
Hele 2017 er Aarhus Europæisk Kulturhovedstad, og der vil være et væld af arrangementer inden for musik, sport, kunst, gastronomi og natur.