Bridgewalking, oplevelser, højt til vejrs, Lillebælt Broen set på sikker afstand. Foto: Torben Brandt
Oplevelser

Højt til vejrs over Lillebælt

Bridgewalking over Den Gamle Lillebæltsbro ved Middelfart vil bogstavelig talt give dig større udsyn.
Annonce

Af Torben Brandt, journalist i DCU

I New York kan du gratis gå over Brooklyn Bridge, det samme er muligt på Sydney Harbour Bridge i Australien – men så er det trods alt både billigere og absolut anbefalelsesværdigt at tage turen til Middelfart, der tilbyder Bridgewalking på Den Gamle Lillebæltsbro. 

Du kan faktisk også gå ganske gratis frem og tilbage over broen i Middelfart, hvis du går ude i siden sammen med cyklisterne, men her får du ikke det adrenalinkick, det giver at Bridgewalke. Det er ganske vist ikke gratis, men samlet set alligevel en sjat billigere end rejser til Sydney eller New York. 

Udsendt tøsedreng
Lad det være sagt med det samme – undertegnede er ikke skrap til højder. Så mit adrenalinkick blev af kortere varighed, for jeg vendte ret hurtigt om på et sted, der på forhånd var aftalt med guiden. Det var muligt, fordi det var en planlagt pressetur, for normalt får mennesker med højdeskræk ikke lov at deltage i Bridgewalking. Er du i tvivl, kan du kontakte folkene bag brovandringerne på deres hjemmeside

Bridgewalking, oplevelser, højt til vejrs, Lillebælt
Foto: Torben Brandt

 

Sikkerhed i top
Inden deltagerne overhovedet får lov at komme op på broen, udstyres de med en grå kedeldragt, som i parentes bemærket må tages med hjem. Derpå giver guiden en grundig instruktion i, hvad man må og ikke må, og hvordan man skal forholde sig undervejs. Alle løse genstande indsamles, så gruppen ikke taber noget ned på skinner eller asfalt, hvor tog, biler, cykler og gående færdes. Efter instruktionen går gruppen, der maksimalt er på 20 personer, fra Velkomstcentret til broen, som ligger et par hundrede meter væk. Her sætter alle deltagere en kraftig kæde, der er fastspændt om livet, ind i en jernskinne, så man ikke risikerer at falde nogen steder. 

Bridgewalking, oplevelser, højt til vejrs, Lillebælt
Foto: Torben Brandt

 

Kommunikation undervejs
Guiden er udstyret med en mikrofon, så hun hele tiden kan kommunikere med deltagerne, der får udleveret modtagere. Så kan alle høre guidens fortælling, som er en skøn blanding af praktiske oplysninger, information om broens tilblivelse og historie samt beretninger om naturen og udsigten omkring broen. 

Der er ikke noget som helst farligt ved at gå hele vejen, har jeg ladet mig fortælle fra gode, modige kollegaer. Og selvom udsigten faktisk er aldeles fremragende, hvis du bare spadserer gratis over broen, så skulle det efter sigende være helt specielt at stå 60 meter over Lillebælt på toppen af tonsvis af jern, mens man skuer så langt øjet rækker over Fyn, Jylland og Lillebælt. 

For dem, der er med hele vejen, tager turen cirka to timer – inklusiv omklædning og instruktion. Børn skal være minimum 140 cm høje for at deltage. 

Læs mere om bridgewalking

Fakta om Bridgewalking

Hvor: Velkomstcentret ligger på Galsklintvej 4 i Middelfart
Hvem: For at deltage skal du mindst være 140 cm høj, ædru, rask og må ikke lide af højdeskræk. Tager du livsvigtig medicin, skal du rådføre dig med egen læge
Hvad: Du får udleveret en kedeldragt. Medbring fornuftigt fodtøj, gerne med gummisål. Løse genstande indsamles på forhånd
Priser 2017: Voksen – 279 kr. ved køb online og 285 kr. ved Velkomstcentret. Børn under 16 år – 209 kr. online og 215 kr. ved Velkomstcentret